En Sıcak Konular

ERDOĞAN MUHALETE SESLENDİ: ''HAİN SİZSİNİZ!''

2 Nisan 2013 22:39 tsi
ERDOĞAN MUHALETE SESLENDİ: ''HAİN SİZSİNİZ!'' Başbakan Erdoğan çözüm süreci sebebiyle muhalefetten gelen sert eleştirilere aynı sertlikte yanıt verdi: “Eğer bu ülkede, bu anlamda bir ihanet varsa bu ihanetin içinde olan Bahçeli’dir, Kılıçdaroğlu’dur”

'Hain sizsiniz!'

'İhanetle bu ülkeyi siz küçülttünüz'

Başbakan Erdoğan çözüm süreci nedeniyle muhalefetten gelen sert eleştirilere aynı sertlikte yanıt verdi: "Eğer bu ülkede, bu anlamda bir ihanet varsa bu ihanetin içinde olan Bahçeli'dir, Kılıçdaroğlu'dur"

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada muhalefete hayli sert sözlerle yüklendi. özetle şu mesajları verdi:

AYNEN İADE: Yeni bir ilkbahara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye rağmen hep birlikte ulaştık, ulaşıyoruz. Sayın Bahçeli'nin, bu süreçle ilgili olarak 'ihanet süreci' ifadesini aynen kendisine iade ediyorum. Çünkü onlar bugüne kadar hep bu ihanetlerle bu ülkeyi küçülttüler. Hep bu ihanetlerle, bu ülkedeki emperyalist yapılara alt yapı oluşturdular... Şimdi sıkılmadan, bu çözüm, barış, milli birlik sürecine ihanet süreci demelerini anlamak mümkün değil. Eğer bu ülkede, bu anlamda bir ihanet varsa bu ihanetin içinde olan Bahçeli'dir, Kılıçdaroğlu'dur. Bunlardır.

KARIŞMAYA BAŞLADI: Üniversiteler karışmaya başladı. Niye; bunlar ikiyüzlü, bunların iki dili var, bir de görünmeyen dilleri üç. Bu iki dil, 'Biz ülkücüleri sokağa dökmeyeceğiz'... Peki Bursa'da 'vur de vuralım, öl de ölelim' dediklerinde, 'Onun da zamanı gelecek, onun da zamanı geldiğinde talimatı vereceğim' diyen Bahçeli'nin kendisi. Bu açıklamadan sonra şimdi Bahçeli'nin gençleri Erciyes Üniversitesi'nde ellerinde 'vur de vuralım, öl de ölelim' pankartlarıyla, saldırılarıyla, Muğla Üniversitesi'nde orada karşıt görüşlü gençlerle vuruşmaya başladılar.

Başbakan, konuşmasının ardından, güreş ve karate şampiyonalarında madalya kazanan milli sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan kendisine hediye edilen, arkasında "26 Şubat 1954, Recep Tayyip Erdoğan" yazılı siyah kuşak karate elbisesi giydi.


YANLIŞ YOLLAR: Bunların milliyetçiliğinin tanımında da bu var. Sayın Bahçeli zaman zaman bize de bu meydanları okumadı mı, okudu. Gördüğün zaman, böyle ikili olduğunda melek yüzlü zannedersin ama arkasında başka şeyler var. Sayın Bahçeli, biz seni tanıyoruz. Sen bizden önceki iktidarın borçlusu durumundasın. Siz bu ülkeyi adeta çöküşe götürdünüz, bu ülkeyi adeta bitiriyordunuz. Ama milletimiz bunun farkına vardı, sizi parlamentonun dışına bıraktı, bizi de tek başına iktidar yaptı. O günden bugüne milletimiz AK Parti'yi devamlı yükseltti, yüceltti. Şimdi ne yapalım da yeniden toparlanalım diye bu yanlış yollara başvurmaya başladılar. Ne demek vur de vuralım, öl de ölelim?"

AKİL İNSANLAR PERŞEMBE TOPLANIYOR

Başbakan grup toplantısında "Çözüm sürecinin önemli bir aşaması olarak süreci takip edecek, sürece yönelik toplumsal desteği perçinleyecek, çözüm iradesini güçlendirecek, toplumsal algıyı olumlu istikamette geliştirecek, farklı kesimlerin görüşlerini değerlendirecek bir heyeti, kamuoyunda yaygın kullanılan adlandırmayla "akil insanları" tespit ettik. Başbakan akil insanlar heyetiyle perşembe 18.00'de Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde bir araya gelecek.

Bazı sanatçılar korkuyor

Başbakan konuşmasında bazı sanatçıların korktuğunu da söyledi:

"Tüm toplumsal kesimlerin sürece destek vermesini, teröre karşı duyarlılık ortaya koymasını arzu ediyoruz. Ama şimdi biz bu eleştirileri yapanlara bakıyoruz; bazı sanatçılar korkuyor, niye korkuyor? 'Beni dışladılar, ben bu tür şeylere katılmak istedim, beni aforoz ettiler' diyorlar. Ama lafa geldiği zaman demokratız. Sol öyle diyor ya 'böyle demokratız, şöyle demokratız...' Ne demokrasisi? Bunların düşünce dünyasını paylaşmadığın zaman tamamen aforoz ederler."


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/son-dakika-hain-sizsiniz/526808/1/gundem


Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,685 µs