En Sıcak Konular

MUĞLA ÖĞRENCİ YURDUNDA ÜLKÜCÜLERE TERÖRİST SALDIRI

1 Nisan 2013 08:43 tsi
MUĞLA ÖĞRENCİ YURDUNDA ÜLKÜCÜLERE TERÖRİST SALDIRI Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan ülkücü Öğrencilere,yurt odalarında, örgütü PKK-KCK yanlısı bir grup bölücü tarafından silahlı bir saldırı gerçekleştirildi.

Muğla'da Meydana Gelen Hadiselerle İlgili Ülkü Ocakları İl başkanlığından yazılı  Basın Açıklaması yapıldı.

İşte o açıklama 

Değerli basın mensupları, saygıdeğer Muğlalılar, Büyük Türk Milleti;
Türkiye son yıllarda tarihinin en karanlık dönemlerini yaşamaktadır. Bir yandan AKP Hükümeti, bölücü başı eli kanlı bebek katili Abdullah Öcalan ile görüşmelere devam ederken diğer taraftan da Üniversiteler PKK-KCK yasa dışı bölücü terör örgütü yandaşlarınca mesken tutulmaya çalışılmaktadır. Türk Milleti'ni bölmek, bin yıllık kardeşliğimizi dinamitlemek isteyen bu şer odakları, karşılarına Milliyetçi-Ülkücü Hareket mensuplarını almakta ve her fırsatta vatan evlatlarına yönelik saldırılar gerçekleştirmektedir. Maalesef bu çirkin saldırılar hükümet yetkilileri ve Emniyet güçleri tarafından görmezden gelinmekte ve hatta umursanmamaktadır. Uzun süredir camiamızın değerli mensuplarına karşı yapılan bu saldırılara dün gece Kredi Yurtlar Kurumu'nda yaşananlar eklenmiştir.

Dün gece saat 23:00 sularında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalmakta olan arkadaşlarımıza, kalmakta oldukları yurt odalarında, yasa dışı terör örgütü PKK-KCK yanlısı bir grup bölücü tarafından silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımız hemen Ülkü Ocakları Yöneticilerimizi arayarak durumdan haberdar etmiş ve hiçbir şekilde kendileri tarafından bir karşılık verilmemiştir. Bu durumun haber alınması üzerine Ülkü Ocakları Yöneticileri derhal Emniyet Birimlerini bilgilendirmiş ve kendileri de olayın gerçekleştiği bölgeye intikal etmişlerdir. Olayın duyulmasıyla birlikte yüzlerce Ülkü Ocakları mensubu da KYK'nın bulunduğu Kötekli Mahallesi'ne hareket etmiştir. Nitekim biz de hemen olayların yaşandığı bölgeye intikal ederek, duruma hakim olmaya ve yetkililerle görüşmeye başladık.

Emniyet Yetkilileri'ne, yurtta arkadaşlarımızın saldırıya uğradıklarını ve en kısa zamanda arkadaşlarımızın yurttan çıkarılarak, can güvenliklerinin sağlanması talebimizi ilettik. Bu sırada bölücü terör örgütü yandaşları da yurtların önünde toplanarak, Ülkücü Hareket mensuplarına karşı taşlı saldırılar gerçekleştirmeye başladılar. Bir anda yay gibi gerilen bu ortamda bizler üstümüze düşen sağduyu ve soğukkanlılıkla hareket ederek daha büyük olayların yaşanmasının önüne geçtik. Daha sonra olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü'ne de durumu izah ettik. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürü en kısa zamanda arkadaşlarımızın olaysız bir şekilde yanımıza getirileceği taahhüdünde bulunarak yanımızdan ayrıldı.

Fakat saatler ilerledikçe arkadaşlarımız yanımıza getirilmediği gibi aynı zamanda yurttan da polisin bizim arkadaşlarımıza karşı bir müdahalede bulunduğu haberini aldık. Bu sırada bölücü terör örgütü yandaşları tarafından yapılan saldırılar ve atılan yasa dışı sloganlar devam etmekteydi. Bunun üzerine yetkililere tekraren arkadaşlarımızın yanımıza getirilmesini aksi takdirde duruma kendimizin müdahale etmek zorunda kalacağımızı bildirdik.

Bu sırada bölücü terör örgütü yandaşlarının polise de saldırmaları üzerine, Emniyet görevlileri bu gruba müdahale etti. Akabinde ise uzun süre Emniyet Yetkilileri tarafından yurtta tutulan arkadaşlarımız karga tulumba polis araçlarına bindirilerek, bölgeden uzaklaştırıldı. Bunun üzerine yanımıza gelen Emniyet Müdürü ve Rektör; yetkililerin duruma hakim olduklarını, arkadaşlarımızda herhangi bir sıkıntı olmadığını bildirerek, sükunet içerisinde olay yerinden ayrılmamızı ilettiler.

Biz de bunun üzerine Sayın Genel Başkanımızı bilgilendirerek, emirlerini beklediğimizi ilettik. Sayın Genel Başkanımız da tüm arkadaşlarımızı sağduyuya davet ederek, arkadaşlarımıza sahip çıkmamızı ve sessizce dağılmamızı emrettiler. Biz de arkadaşlarımızı soğukkanlı olmaları ve provokasyonlara gelmemeleri noktasında uyarılarımızı yaparak sükunet içerisinde olay yerinden uzaklaştırdık. Kendimiz de Emniyet Birimleri tarafından gözaltına alınan arkadaşlarımızın yanına gittik ve yapılan işlemlerin ardından bu sabah saat 08:15 sularında tüm arkadaşlarımızı sağ salim evlerine gönderdik.

Değerli basın mensupları, Büyük Türk Milleti;

Ülkücü Hareket'in; Türk Milleti'nin ebedi bekasına ve bölünmez bütünlüğüne yönelik kışkırtmalara karşı tavrı nettir. Bu tip kışkırtmaların yol açacağı kamplaşma, kutuplaşma ve cepheleşmelerin odağında; Ülkü Ocakları, Ülkücü Hareket ve Ülkücü Gençlik bulunmayacaktır. Bu anlamda, Ülkü Ocakları'nın, yıllardır ortaya koyduğu vakar ve sağduyulu tavır toplumumuzun her kesimi tarafından bilinmektedir.

Ülkücü Hareket bilmektedir ki; Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğine yönelik kirli senaryoların muhatabı, bugün siyasi iradenin temsilcisi olan hükümet ve devletimizin yetkili organlarıdır. Milletten aldığı destekle o makamlarda oturanlar; sokaklardaki anarşiye, toplumsal gerginliklere ve çeşitli tuzaklara karşı gereken tedbirleri almalıdırlar.

Daha iki hafta önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde bölücü başı lehine açılan pankartlar ve dün gece yaşananlar ülkemizin içinde bulunduğu acı durumu gözler önüne sermektedir. Bu yaşananlar karşısında Valilik, Savcılık, Emniyet Birimleri ve Rektörlüğün takındığı umursamaz tutumu da anlamak ve kabul etmek mümkün değildir. Dün gece devlet düşmanları tarafından devletin yurdunda üniversite öğrencilerine karşı silahlı saldırılarda bulunulmakta ve hem şehrimizin hem de üniversitemizin huzuru kaçırılmaya çalışılmaktadır. Artık devletimizin yetkili organlarının bu gidişata bir dur demeleri ve toplumsal huzurun tesis edilmesi noktasında gereken tedbirleri acilen almaları gerekmektedir. Aksi takdirde bugünün devlet yöneticileri de bu lekeden nasibini alacaklardır.

Bu arada bazı haber sitelerinde yer alan "Ülkücüler esir alındı." gibi ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Arkadaşlarımıza yönelik bir saldırı olduğu, yukarıda da belirtildiği üzere, doğru olmakla birlikte; Ülkücüleri esir almak gibi saçma sapan bir şey Muğla'da söz konusu olmamıştır ve Allah'ın izniyle de hiçbir zaman söz konusu olmayacaktır!

Eğer gerçek olan bir şey varsa o da bir grup bölücünün halen yaşıyor olmasını, Ülkücü Hareket'in sağduyusu ve soğukkanlılığına borçlu olduğudur!

Son olarak her biri önce Cenab-ı Allah'a sonra da şahsımın temsil ettiği Ülkü Ocakları'na emanet olan değerli dava arkadaşlarımı sağduyuya davet ederken; meydanın boş olduğunu zannedip pervasızca şehrimizde ve üniversitemizde terör estirmeye çalışan bölücülere de sabrımızı daha fazla test etmemelerini öneriyorum!

Bilinmelidir ki: Ülkücü Hareket'e yönelik yapılan her türlü saldırı, kim tarafından ve ne şekilde gelirse gelsin; hak ettiği karşılığı mutlaka bulur!

Hiç kimse Ülkücü Hareket'in vatan sevgisinden kaynaklanan sorumlu ve sağduyulu tutumuna bakarak yanlış hesaplar içerisinde olmamalıdır. Bizim sağduyumuzun da bir sınırı vardır!

Yaşanan olayların her zeminde takipçisi olacağımızı belirtiyor, hepinizi Cenab-ı Allah'a emanet ediyorum…

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

31 Mart 2013


Kaynak: muglaulkuocaklari.org http://www.muglaulkuocaklari.org/makale-liste/1014-mulada-meydana-gelen-hadiselerle-lgili-yaplan-basn-acklamas-uelkue-ocaklar-mula-l-bakanl



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,214 µs