En Sıcak Konular

LOOK AT THE TABELA! PKK: 1 TÜRKYE: 0

23 Mart 2013 23:05 tsi
LOOK AT THE TABELA! PKK: 1 TÜRKYE: 0 Milli Gazete Yazarı Burak Kıllıoğlu,terör örgütünün gövde gösterisine dönüştürdüğü Nevruz kutlamaları üzerine ağır bir yazı kaleme aldı.

Look at the tabela! PKK:1 Türkiye: 0

İşte Burak Kıllıoğlu'nun, terör örgütünün gövde gösterisine dönüştürdüğü Nevruz kutlamaları üzerine ağır tespitlerde bulunduğu bugünkü köşe yazısı..

Türkiye, 2013'te bunu da gördü. Bu memleketin toprak bütünlüğüne, vatandaşının veya askerinin, polisinin, kamu görevlisinin canına, malına kast eden bir terör örgütünün suçu sabit görülmüş ve terör suçlusu olarak hüküm giymiş elebaşı, 21 Mart 2013 tarihi itibariyle "çözüm süreci" ve sonrasının manifestosunu yayınladı. Hapisteki bir hükümlü, koskoca bir devleti masaya oturttuğu gibi kendi şartlarını da (isterseniz beğenmeyin üstü kapalı tehditleriyle) bir ülkenin önüne sundu. Siyasetin, siyasetçinin ehil olmaması, beceriksizliği ve millilikten yoksunluğunun sonuçları üzerine kısa bir özet oldu bu durum. Koskoca bir devletin nasıl aciz bir hale düşürülebileceğinin açık bir cevabı oldu maalesef.

Omurgasız veya iktidara göre pozisyon alan medya, hapisteki mahkumun "çağrısını", büyük bir barış mesajı olarak sundu. Her zamanki omurgasızlıkları ve iktidar sevicilikleri ile "barış çığırtkanlığına" başladılar hemen. Deyimin aslı savaş çığırtkanlığıyken, bu acayip durumda ister istemez değişiyor ve "barış çığırtkanlığı" halini alıyor. Çünkü, bu milletin önüne konan şeyin adı "barış" ama kendisi bir başka şey. Bu yaşanan sürece "barış" ismini koymak, bu zamana kadar yaşananları "savaş" olarak adlandırmak olacak. O zaman da, terör örgütü yerine "milis", "gerilla", "ordu" gibi tanımlamalar yapmak gerekecek. Terörün mahiyetini değiştirip masumlaştırma çabasına hizmet demektir bu.

100 sene önce kapanmayan bir hesabı kapatmak için her türlü desteği veren emperyalist güçler, bu amaçla ayrılıkçı terörü besledi, büyüttü. Amaç, Türkiye'nin bütünlüğüne zarar vermek ve açılan gedikten girerek "Şark Meselesi"ni istedikleri gibi çözebilmekti. Bugün, özellikle de Ortadoğu'da dengelerin değişip yeni bir tasarımın hayata geçirildiği bir dönemde, (ki Büyük Ortadoğu Projesi ve Büyük İsrail'e giden yoldur bu) Türkiye'de bu kirli değişimden nasibini alma yoluna girdi girecek duruyor.

Hapisten gelen mesajdaki "silahlar sussun"u silah bırakma ve teslim olmakla özdeşleştirmeye çalışanlar da bal gibi biliyorlar verilen mesajın bir "ateşkes"i ve geçici bir çekilmeyi kast ettiğini. Türk devletiyle sürdürülen pazarlıkların gidişatına göre tehdide de açık kapı bırakan bir "silahlar sussun" ve "geri çekelin" mesajıdır bu. Neyin pazarlığı yapılıyor bilmiyoruz ama hapisten gönderilen mesajdan çıkan anlama göre, terör örgütü istediğini alma yolunda yürümektedir. Çünkü, ne bir geri adım vardır söylemlerinden, ne de bir pişmanlık ve teslim olma durumu. Tersine, "yeni bir mücadele" denmekte ve bölgede "yeni bir model" vurgusuyla Türkiye'nin Güneydoğusunun da içinde olduğu farklı bir oluşumdan bahsedilmektedir. 

Elbette ki omurgasız medyada bu ve benzeri yorumlar yerine "terör bitiyor, barış geliyor" çığırtkanlığı var. Evet, bitiyor; ancak biten terör veya terör örgütü değil, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Koskoca Türk devleti, yıllarca "terörle bir yere varılamaz" klasik beyanlarını vermesine rağmen, büyük bir acziyetle terör örgütüyle masaya oturmuştur. Daha doğrusu, terör örgütü, devleti masaya oturtmuştur, hem de hiçbir şekilde pişmanlık ve teslimiyet belirtmeden. Neredeyse, Türk milleti olarak bizler, terör örgütünden özür dileyecek noktadayız. 2013'te geldiğimiz nokta ibretlikten de öte vahimdir.

Anadolu, asırlar boyu yedi düvele, emperyalizme, her türden sömürüye ve zalime kafa tutmuş, boyun eğmemiş ve büyük bir imanla yekvücut olarak kale gibi dimdik durmuştu. Vatan kavramı için, bağımsızlık kavramı için her türlü fedakarlığı yapmış ve vatanını en kutsallarından saymıştı bugüne dek. Bugün öyle bir uykuda ki, eli kanlı suçluların, suçsuz, masum, gariban insanların, vazifesi başında şehit düşenlerin kanlarının, canlarının hesabı sorulmadan, hakları teslim edilmeden ve onların ailelerinden helallik alınmadan girişilen ve terör örgütünü muzaffer bir konuma sokan bu "sürece" ses bile çıkaramıyor. Geçen Ramazan Bayramı'nda, Antep'te, aşağılık bir bomba ile can veren 1 yaşındaki bebeğin hakkı yerine, o bombayı koyan barbarın hakkı üstün tutuluyor bugün, bu topraklarda. Tarih, en önce bunu yazacak!

Fatih Terim, bir maçtan sonra açıklama yaparken, kendine has bir İngilizceyle şöyle diyordu: "Look at the tabela!" (Skor tabelasına bak). Uykudaki Anadolu halkına söylenecek bugün sadece bu olabilir. Kafasını kaldırıp bakınca göreceği de "PKK:1 Türkiye: 0" skoru olacaktır. (milligazete.com.tr)

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Look_at_the_tabela_PKK1_Turkiye_0/276961#.UU4YyRdSg6g


Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,996 µs