En Sıcak Konular

ŞEHİT AİLELERİ'NİN KAHREDEN SİTEMİ

23 Mart 2013 10:11 tsi
ŞEHİT AİLELERİ'NİN KAHREDEN SİTEMİ Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse; "Bu durum bizleri rahatsız ediyor. Evlatlarımız boşuna mı şehit oldu diye acı yaşıyoruz" dedi.

Şehit anneleri: İçimiz acıyor

Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse, son günlerde yaşanan gelişmelerin şehit ailelerinin içini acıttığını söyledi. Köse, "Bizler devletin ve milletin varlığı ve bütünlüğü için, bayrağımızın varlığı için evlatlarımızın ellerini kınalayıp 'ya şehit ol, ya gazi'diyerek devletimize teslim ettik. Ancak görüyoruz ki, şu anda şehit kanı üzerinden, o paçavraların altında pazarlıklar yapılıyor. Bu durum bizleri rahatsız ediyor. Evlatlarımız boşuna mı şehit oldu diye acı yaşıyoruz" dedi.
 
İçimiz acıyor
 
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Dayanışma Konseyi, Şehitler Haftası dolayısıyla Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse'yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Köse, böylesine önemli ve anlamlı bir hafta içerisinde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Dayanışma Konseyi'nin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, son günlerde yaşanan gelişmelerin şehit ailelerinin içini acıttığını söyledi. Köse, "Başbakan hep 'şehitleri ezdirmeyeceğiz' dedi ama tam tersini yapıyor. 'Pazarlık yapan şerefsizdir'dedi, şimdi pazarlık masasında oturuyor, 'Oslo süreci yok'dedi ama görüştükleri ortaya çıktı. Habur'da mobil mahkemeler kurdular. Suç duyurusunda bulunduk ama bir sonuç çıkmadı. Milletvekilleri teröristlerle kucaklaştı, 'gereken yapılacak' dendi ama yine bir şey yapılmadı" diye konuştu.
Hükümeti, "şehitlerin kanını içiyorsunuz" diyerek derhal bu görüşmelerden vazgeçmeye çağıran Köse, şunları söyledi: "Söylenen sözler ve devamında yapılan bu dönüşler içimizi acıtıyor, canımızı yakıyor. Yetkililere sesleniyorum, bu yaptıklarınızla şehitlerin kanlarını içiyorsunuz. Bu kanlar baldıran zehrinden daha acıdır. İmralı'da yapılan görüşmelerin içeriğine bakıyoruz ve büyük rahatsızlık duyuyoruz. Neyin karşılığında adımlar atmaya başladınız, ne tavizler verdiniz." 
 
İhanete ortak olmayız
 
Hiçbir şehit ailesinin bu görüşmelere destek vermediğinin altını çizen Köse, "Şehit aileleri yapılan bu görüşmeleri üzüntüyle izliyor. Bizler bu ihanete asla ortak olmayız. Kimse Türk halkını kandırmaya çalışmasın. Bu haberleri duydukça evlatlarımızın şehit olduğu günden daha büyük bir acı yaşıyoruz. Şehit aileleri diri diri mezara gömülüyor. 'Analar ağlamasın' diyenlere soruyorum, anaları şehitlerin anası mı ağlattı" dedi.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=82310


Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,128 µs