En Sıcak Konular

ALIŞKANLIK İRADI TERCİHİN SONUCUYSA DEĞERLİDİR

20 Mart 2013 23:32 tsi
ALIŞKANLIK İRADI TERCİHİN SONUCUYSA DEĞERLİDİR Alışmak, sonradan edinilen duygu, düşünce ve eylemlerin kalıcı hale gelmesidir. Özgür iradeye bağlı alışkanlıklar olduğu gibi, mecburen katlanılan alışkanlıklar da vardır.

Alışkanlık, iradi tercihin sonucuysa değerlidir

Alışmak, sonradan edinilen duygu, düşünce ve eylemlerin kalıcı hale gelmesidir. Özgür iradeye bağlı alışkanlıklar olduğu gibi, mecburen katlanılan alışkanlıklar da vardır. İnsanın diğer varlıklardan ayrılan temel farkı, doğumundan ölümüne kadarki hayat süreci içinde sürekli öğrenen, gelişen ve ilerleyen bir canlı olmasıdır. Duyarak, düşünerek, gözleyerek, deneyerek yeni şeyler öğrenir, öğrendikleri arasında ilişkiler kurar ve bunlardan hareketle kendisi için bir dünya görüşü, bir hayat felsefesi ve şekli oluşturur. 
Doğruluğuna ve önemine inandığı değerlere bağlı olarak kurguladığı hayat şekli devamlılık arz ederse onun alışkanlığı olur. Bu iradî bir alışkanlıktır ve bu haliyle değerlidir. Bazı durumlarda da insan isteğine bağlı olmayan, dışarıdan bazı zorlayıcı etkenler sebebiyle alışmak zorunda kaldığı hayat şekli vardır. Bu, insan için ıstırap vericidir. 
Mutluluk veren alışkanlık, kendi özgür tercihiyle oluşturduğu hayat şeklidir. Bir Türk’ün iradî tercihine bağlı olarak kendi dünyasında oluşturacağı alışkanlık temelli hayat şekli aşağı yukarı şöyle olmalıdır: 
Severek, zevkle yapabileceği bir meslek seçip o mesleğin bütün teknik özelliklerine tamamen vakıf olmak ve en iyi şekilde uygulamaya dökmek. Çok sağlam bir aile ve eş dost çevresi oluşturmak. Toplumsal, kültürel, ekonomik, siyasi faaliyetlerini en verimli bir şekilde icra edebileceği bir toplumsal çevre edinmek. Kitap, dergi, gazete okumak. Sanatsal ve fikrî değeri yüksek sanat ve düşünce ürünlerini takip etmek. Türk, İslâm ve dünya gündemini takip etmek. Allah’ına, kendine ve milletine karşı sorumluluklarının bilincinde olarak davranmak. Kendisini kabiliyetleri çerçevesinde sürekli geliştirmek ve üretmek. 
Okumaları, izlemeleri, dinlemeleri ve düşünmeleri sonucu elde ettiği bilgilerden hareketle Türk-İslam dünya görüşüne uygun fikirler üretmek, bu fikirleri kendi muhakemeleri ışığında analiz ve senteze tabi tutarak tekrar yazıya, söze ve eyleme dönüştürmek. Gündelik hayatını Müslümanlık ve Türk milliyeti değerlerine göre düzenlemek, dinî ve millî değer yargılarını hem kendi hayatında fiilen uygulamaya koymak, hem de toplumsal hayata yansıtmak. Sahip olduğu bütün maddî ve manevî bilgi birikimlerini yeni nesillere aktarmak. 
Bir Müslüman Türk’ün, Müslümanlık ve Türklük zihniyet, fikriyat ve değerlerinin dışında ve bunlara düşman çevrelerin ürettiği siyasi, kültürel, toplumsal ve ekonomik yapıları fark etmesi, onun birinci derecede var oluş sebebidir. Bu köleleştirici, esarete mahkûm edici mankurtluk kafesine mahkum olmaması, çevresini kuşatan küresel emperyalizmin öğrenilmiş çaresizlik ağına düşmemesi, hem bireysel olarak kendisi hem de toplumsal olarak milleti için döşenen bütün kalleş mayınları temizlemesi, onun kaçınılmaz görevidir. 
Bir Müslüman Türk’ün alışkanlıklarına dayalı hayat kurgusu genel çerçevesi itibariyle bu olmalıdır. Böyle bir alışkanlık, onun huzurlu hayat kurgusunun zeminidir. Doğru değerler ve kabuller üzerine kurgulanmış bir hayatın alışkanlık halinde sürdürülmesi istikrardır, kararlılıktır, sebattır. Dolayısıyla yüzde yüz yerli, yüzde yüz İslamî ve yüzde yüz millî zihniyet, değerler ve kurumlardan oluşan bir Türk-İslam millet varlığımız, kararlılıkla, sebatla devam edecek hayat tarzımızın millî ruhumuzda alışkanlık haline gelmesine bağlıdır. Emperyalizmin bize yönelik en büyük saldırısı da yenilikçilik, modernizm, değişim, ilericilik adına alışkanlık haline getirdiğimiz sağlam millî yapımızı tahribe dönüktür. İzin vermeyeceğiz. 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12005075/aliskanlik-iradi-tercihin-sonucuysa-degerlidir/prof-dr-nurullah-cetin

Faturalı hatlar kontörlüyü üçe katladı 20 Mart 2013 11:53 tsi
Mobil operatörlerin faturalı hat kullanan abonelerinden elde ettikleri abone başı aylık gelir, ön ödemeli yani kontörlü hatlardan elde ettikleri gelirin üç katına ulaşıyor 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu verilerine göre, 2012 yılının dördüncü çeyreğinde mobil operatörlerin ‘faturalı hat’ başına elde ettiği aylık gelir ortalama 36.07 TL iken, ‘kontörlü hat’ olarak da bilinen ‘ön ödemeli hat’ başına elde ettikleri aylık gelir ise 13.04 TL oldu. 2012 yılı başında ise bu rakamlar sırasıyla 34.27 ve 10.85 idi. Verilere göre, operatörler faturalı hat sahiplerinden, ön ödemeli hat sahiplerinden elde ettikleri gelirin 3 katı kadar gelir elde ediyor. Ayrıca, 2012 yılı başından itibaren işletmecilerin abone başı aylık gelirlerinde yükseliş gözleniyor. 2012 sonu itibariyle ön ödemeli hatlardaki bu artışın yılbaşına göre yüzde 20, faturalı hatlardaki artışın ise yüzde 5 olduğu hesaplanıyor. Mobil internet kullanımı ile birlikte işletmecilerin veri gelirlerinin toplam gelir içerisindeki payı artarken, konuşma gelirlerinin payı ise azalıyor. 2009 yılında işletmecilerin veri gelirlerinin toplam içindeki payının yüzde 2 ve konuşma gelirlerinin payının ise yüzde 81 dolaylarında olduğunu belirten Analisti Betül Sungurlu, “2012 yılsonu itibariyle ise veri gelirlerinin payı yüzde 14’e yükselmiş durumda. Bazı operatörlerde bu oran yüzde 18’lere ulaşıyor. Konuşma gelirlerinin toplam içindeki payı ise yüzde 70’in altına geriledi. GSM tarifelerinin karşılaştırırken artık abonelerin sadece konuşma ve SMS ücretlendirilmelerini değil internet fiyatlamalarını da dikkate alması gerekiyor” dedi.

Prof. Dr. Nurullah Çetin - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,661873/faturali-hatlar-kontorluyu-uce-katladi


Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,382 µs