En Sıcak Konular

ERDOĞAN: 'BUNDAN SONRA MİLLETİ BÖYLE TANIMLAYACAĞIZ'

19 Mart 2013 21:28 tsi
ERDOĞAN: 'BUNDAN SONRA MİLLETİ BÖYLE TANIMLAYACAĞIZ' Başbakan Erdoğan;Bundan sonra da biz milleti böyle tanımlayacağız. Çanakkale destanı tek bir ırkın tek bir kavmin yazdığı bir destan değildir.

Başbakan'dan CHP'ye sert eleştiri

Başbakan Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte o konuşma...

'BİR REKOR DAHA KIRDIK'

Geçen hafta soğuk algınlığım nedeniyle gurup toplantımızı gerçekleştiremedik. Bu arada bugün gerçekten çok farklı çok anlamlı bir rekora hep birlikte ulaşmış bulunuyoruz. 10 yıllık iktidarımız döneminde her alanda tarihi rekorların sahibi olduk. Bugün de Ak Parti ve hükümetimiz adına bir rekoru daha egale ediyoruz. Merhum Adnan Menderes 10 yıl 5 gün iktidarda kalmıştı. Biz bugün bu rekoru aşıyor çok partili dönemde en uzun süre ardı arkası kesilmeden iktidarda kalma rekorunu aşmış oluyoruz. Merhum Menderes ve arkadaşlarını rahmetle yadediyorum.

'TARİHİMİZDE ÇOK ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARI VAR'

Dün 18 Mart Çanakkele'de deniz zaferimizin 98. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla tekrar kutladık. Sabah saatlerinde stadyumda resmi törenlere katıldık. Bütün tribünler doluydu. Bu coşkuyu orada ülkemizin değişik yerlerinden gelen vatandaşlarımızla yad ettik. 

Şehit torunlarıyla, balkanlardan orta doğudan gelen misafirlerimizle bir araya geldik. Çanakkale destanını tüm yurda tanıtmak maksadıyla kapsamlı bir proje başlattık. Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlarımıza sergiler belgeseller yoluyla Çanakkale ruhunu aktarıyor. 81 vilayetimizden gelen şehit torunları Çanakkale'de bir araya geldik. Öğleden sonra Gelibolu'daki resmi törene katıldık. Diyanetişleri Başkanlığı'na özellikle teşekkür ediyorum. 250 binin üzerinde hadisi şerif okundu. Bu da bizim için oldukça anlamlıydı. Anzaklar geliyor orada dualarını yapıyorlar. İnşallah bizim de bunu gerçekleştirmemiz lazım derdim. Bu gerçekleştiği için ayrıcac mutluyum. Bundan sorna da bu böyle devam edecektir. Burada şu hususu ifade etmek durumundayım. Millet olarak tarihimizden çok önemli dönüm noktaları var.

'BUNDAN SONRA MİLLETİ BÖYLE TANIMLAYACAĞIZ'

Dünyanın en modern orduları Çanakkale'de kesin yenilgiye uğratılmıştır. Düşman saldırıyor gülle gülle batarya batarya diye mehmetçik saldırıyor Allah Allah vatan diye. Onların tüm orantısız güçlerine rağmen Mehmet'in imkanları belliydi. Ama bir şey vardı ki o aşılmazdı. Çanakkale Savaşı bir zafer olmaktan öte Kurtuluş Savaşı'nın bir girizgahı olmuştur. Görebilenler için bizim millet vasfını perçinlediğimiz millet tarifi yaptığımız yer olmuştur. Millet Çanakkale ruhudur diye cevap verdik. Bundan sonra da biz milleti böyle tanımlayacağız. Çanakkale destanı tek bir ırkın tek bir kavmin yazdığı bir destan değildir. Eğer o şehitlik ziyaret edilirse kimler buraya gelmiş onu görürsünüz. Orada Şam'ı Kosava'yı Halep'i Humus'u görürsünüz. Onlar oralardan çıktılar buraya geldiler ve yedi düvele karşı mücadele verdiler. Çanakkale bizim millet tarifimizi yapan bizi kardeş kılan ufkumuzu aydınlatan bir zaferdir. AK Parti olarak Çanakkale destanına sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Çanakkale şehitlerine dar gelmeyecek bir makber kazmak asla mümkün değil. Onların hatırası için ne yaparsak yapalım mümkün değil. Biz o şehitler üzerinden hamaset üreten olmadık. Biz onların hatırasını yaşatmanın onların aydınlattığı yolda ilerlemenin gayretinde olduk olacağız. Sadece Çanakkale'deki şehitliklere sahip çıkmakla kalmadık. Dumlupınar'dan Sarıkamış'a değil, Kudüs'ten Sigetvar'a Saraybosna'ya kadar nerede şehidimiz varsa oraya ulaştık o şehitliklere sahip çıktık.

İSTİKLAL MARŞI'NIN SON DÖRT KITASINI OKUDU

Geçtiğimiz hafta içinde ülkemiz için çok anlamlı bir günü geride bıraktık. Bundan 92 yıl evvel 1921'de bir 12 Mart günü İstiklal Marşı milli marşımız olarak kabul edildi. Hamdullah Suphi Tanrıöver, seçim size aittir diyerek İstiklal Marşı'nın tamamını okudu. Buradan İstiklal Marşı'nın son dört kıtasını okumak istiyorum. (Okuduktan sonra) İstiklal Marşı'nın son 4 kıtasını, birilerinin özellikle dinlemesini, anlamasını istediğini belirterek, "Vatanı için, toprağı için namusu ve şerefi için, dini için, toprağa düşen her Müslüman asker bizim inancımızda şehittir. Bu ülkeye şehitlerimiz sayesinde alçaklarımız uğramadı, Allah'ın izniyle şehitlerimizin fedakarlığıyla hiçbir zaman da alçaklar uğrayamayacaklar" dedi.

'ÜNİVERSİTE HOCALARIMIZI İLGİLENDİREN BİR PROJEYİ AKTARMAK İSTİYORUM'

Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Üniversite hocalarımızı çok yakından etkileyen bir projeyi buradan aktarmak istiyorum. Tam Gün sistemini 2 yıldır sürdürüyoruz. Süreç içinde çıkan ihtiyaçları tespit ettik ve bu aksamaları ortadan kaldırmak için adım atıyoruz. Yapacağımız yasal bir düzenleme ile üniversite hocalarımız mesailerinin bitiminde hizmet vermelerinin önünü açan bir düzenleme yapıyoruz. Mesai sonrası hizmet alan hasta ödediği paranın bir kısmı doktorumuza bir kısmı da hastane bütçesine aktarılacak.

'70 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜ'

Ortadoğu Kerbela'dan ders çıkarmak gerekirken yüzyıllar boyunca bu acı tekrar tekrar yaşandı. Son 30 - 35 yıl içinde büyük katliamlara şahit olduk. Tıpkı Kerbela gibi bu katliamlardan da ders almadık. BM başta olmak üzere bu kurumların dikkatini çekmedi. 3 gün önce Suriye'deki olaylar iki yılını doldurdu. 70 binden fazla insan hayatını kaybetti. Yaklaşık 250 bin kişinin tutuklu ya da kayıp akıbetleri bilinmiyor. 280 bin civarında yaklaşık 1 milyon kişi ülkesini terk ederek komşu ülkelere sürüldü. Yerlerinden edilen insan sayısı 2 milyonu geçti. Türkiye Suriye'de yaşanan olaylarda en küçük bir dahli olmayan bu olayların çıkmaması için çıktıktan sonra da samimi çaba sarf eden bir ülke olmuştur. 

'DİKTATÖR KİM?'

Bir rejimin elindeki silahları insanlara doğrulması sonucu sessiz kalamayız. Ama değişen kötü niyetli hale gelen düşmanca faaliyetler karşısında sessiz kalamayız. Suriye halkıyla dayanışmayı güçlendirmeye çalışırken CHP bizi dış politikada eksen kaydırdığımızı iddia ediyordu. Bugün aynı CHP katlimacı bir rejimin yanından ayrılmıyor. Kim bu diktatör, 70 bin kişiyi katletmiş. Bizim uçağımızı dşürmüş. CHP bir taraftan da her ay fotoğraf çektirmeye diyorusun. Akçakale şehitlerini ziyaret ediyorsun sonra eli kanlı diktatörün yan yana fotoğraflarını görüyoruz. Geçmişte de CHP diktatörlerle fotoğraf çektirmeyi çok seviyordu.

Biz kanı durdurmak için uğraşırken Suriye'deki bir diktatörün sırtını sıvazlamaktan vazgeçmiyorlar. Yarın diktatör gittiğinde CHP Suriye halkının yüzüne nasıl bakacak. Diyarbakır'a gidemeyen CHP her ay diktatörün yanına gidiyor. 

'CHP'LİLERİN NE İÇTİKLERİNİ MERAK EDİYORUM'

CHP'lilerin ne içtiklerini merak ediyorum. Meğer rakıyı sulu içiyorlarmış. Siz böyle içmeye devam ederseniz Rize'nin tulumuna da gayda dersiniz. Rize'ye gidiyorum deyip İskoçya'ya gidersen ne ben şlaşrırım ne de millet şaşırır. Zurnayı görünce trompet sanıyorlar

MHP'YE FAYDA GETİRMEZ

76 milyon olarak bir olarak bu nifak tohumlarına boyun eğmeden kardeşliğini devam ettiriyor.

AK Parti işte bu kardeşliğin bir tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. Biz Türkiye'nin partisi, kuzeyin güneyin doğunun partisi olduğumuz için terör meselesini çözmeyi sorumluluk olarak görüyoruz. MHP, CHP ve BDP'nin böyle bir kaygısı yok. Sadece belli bölgelere hitap ediyorlar.

Türkiye'nin 81 ilinde AK Parti, böyle bir erdemliler hareketi var. MHP'nin bütün bu sorunlarda hiçbir şey terör noktasında fayda getirmez, Aynı şey CHP ve BDP içinde geçerli. Şu ülkenin gündeminden bu meseleyi çekip alsanız MHP'den geriye ne kalır? Ekonomi yok, demokratikleşme yok. Ellerindeki tek istismar aracı terör meselesi ve Kürtçülük. Terör meselenin bitmemesi için elinden ne gelirse yapıyor
Gerçek bir milliyetçi her an korkularla yaşamaz
Bunlar her an korkuyla yaşıyor ve çevrelerinde sürekli korku pompalıyor. 10 yıldır hep aynı nakaratı tekrarlıyorlar
Bugüne kadar yaptığımız her reforma Türkiye bölünecek diye karşı çıkıyor. Onlar karşı çıktıkça Türkiye büyüyor

KILIÇDAROĞLU, O BELGE DEĞİL İDDİA

CHP Genel Başkanı, gazetelerde yayımlanan İmralı tutanaklarının Türkiye tarihinin en utanç verici belgesi olduğunu söylüyor. O yayınlanan ifadeler belge değil Kılıçdaroğlu. Belge ve iddiayı hala öğrenemedin. Eğer TC'nin utanç verici belgelerini görmek istiyorsan ben sana Dersim'in belgelerini gösterdim. TC'nin en utanç verici belgesi senin vekillerinin Türkiye düşmanı liderle çektiği o fotoğrafa bak. Ama daha bir gün Dersim'i konuşamadın. Konuşamazsın. Çünkü orada senin geçmişin yatıyor. Tunceli halkı da bunu artık biliyor. Daha da iyi anlayacaklar

ASLA PAZARLIK İÇİNDE DEĞİLİZ

Biz CHP, MHP ve BDP gibi sorumsuz değiliz. Yumurta küfesi taşıyoruz sırtımızda. Cerrah dikkatiyle kırmadan dökmeden kimseyi incitmeden çözmenin gayreti içindeyiz Konuşurken bin düşünüyor, bir konuşuyoruz. Adeta Sırat'tan geçiyoruz
Asla pazarlık içinde değiliz, olmadık olmayız. Taviz verme, geri adım asla mümkün değil. Bahçeli, şehitlerimizin konumunu, konusunu, onların makamını bizim anlayabileceğimiz kadar senin anlama kıratın yoktur.
Öyle ağır hakaretlerle buradan kendine haklılık çıkarmaya çalışma. Bu millet seni de beni de bilir. 3,5 yıllık iktidarınızda bu millete ne kattığınızı gayet iyi bilir. Bu ülkeyi nasıl hortumladığınızı, bizi nasıl delikli kuruşa muhtaç ettiğinizi bu millet iyi bilir.

'KAN TACİRLERİNE KARŞI MÜCADELE VERİYORUZ'

Bir yandan çözüm istiyoruz deyip sabotaj peşinde koşan kan tacirlerine karşı mücadele veriyoruz. Biz bu yolda milletimizin hayır dualarıyla yürüyoruz. CHP, MHP ve BDP ile savaş baronlarına rağmen milletimizle birlikte biz bu meseleyi çözeceğiz. Milletimizden gizlediğimiz hiçbir şey yok, olamaz. Açıklanacak bir konu olduğunda açıklarız
Sürecin hassasiyeti nedeniyle az konuşuyor, az açıklama yapıyoruz. Bir şeyleri gizliyoruz gayretinde olanlar dikkat etsinler. Siirt'te yaşadığım duygu dolu anları da paylaşmak istiyorum. 8 Mart'ta çok özel bir hanım kardeşime de plaket verdik. Kendisi Türkiye'nin en genç sivil gazisi. Bir araca 100 mermi ve el bombaları atıldı. 4 kardeşimiz şehit oldu. Nuran evin tekerlekli sandalye üzerinde gözyaşlarıyla bu meseleyi çözmemizi istedi. Aileden 15 şehit var. Gülcan kardeşimiz de bu meseleyi çözmemizi istedi. Siirt'te bir sınıfta bir kızımızın 3 dilde söylediği türküyü dinledik.
Gazi Nuran, Gülcan için ve o yavrularımız için biz bu meseleyi inşallah çözeceğiz. Bu ülkenin çocuklarına sözümüz var. Bedeli ne olursa olsun çözeceğiz. Baldıran zehri de olsa içeceğiz ama bu meseleyi çözeceğiz.

'NEVRUZ BU UMUTLA KUTLANSIN'

Mart ayı sadece acı, adeta onun yıldönümleriyle anılan bir ay değil, tarihteki bir çok acı olaya rağmen baharın müjdecisi olan bir aydır. 21 Mart'ın Nevruz'un bu coşkuyla, bu umutla kutlanmasını arzu ediyoruz. Bu Nevruz umut olsun, çözüm sürecine tohumlama olsun, bu Nevruz gülen yüzlerin arttığı bir Nevruz olsun. Nevruz'un tahriklere ve çatışmalara değil umuda ve kardeşliğe kapı aralayan bir gün olarak kutlanmasını diliyoruz.

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/basbakandan-chpye-sert-elestiri/523200/9/siyaset


Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,392 µs