En Sıcak Konular

ÖZGÜNDÜZ: ''PKK YARGI PAKETİ İLE MEŞRULAŞTIRILDI''

9 Mart 2013 14:17 tsi
ÖZGÜNDÜZ: ''PKK YARGI PAKETİ İLE MEŞRULAŞTIRILDI'' Hükümetin TBMM Başkanlığı’na gönderdiği 4. Yargı Paketi’ne terör örgütü elebaşı Öcalan ile yapılan pazarlık damgasın vurdu.

“PKK yargı paketi ile meşrulaştırıldı”

Hükümetin TBMM Başkanlığı’na gönderdiği 4. Yargı Paketi’ne terör örgütü elebaşı Öcalan ile yapılan pazarlık damgasın vurdu. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, pakette yer alan, “terör örgütünün propagandasını yapan, örgütlerin bildiri veya açıklamalarını basanlara veya yayınlayanlara ceza verilmesinde, cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren, öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik etme şartı” getirildiğine dikkat çekti. Özgündüz, “PKK ve DHKP-C başta olmak üzere terör örgütlerine propaganda yasağının önündeki engeller kalkıyor. PKK isterse barışçıl mesajlar içeren bildiri, afiş ve diğer malzeme ile ilgili açıkça propaganda yapabilir. Bu da terör örgütünün meşrulaşması anlamına gelir” dedi.
YENİÇAĞ’ın konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Ali Özgündüz, paketle Öcalan’ın siyasete girmesini istemenin suç olmaktan çıktığına da vurgu yaptı. Bebek katilinin “Kürtleri temsil ettiği” görüşünün her yerde dillendirileceğine dikkat çeken Özgündüz, “PKK’nın şiddet içeren eylemlerini savunmadığınız, şiddeti öven açıklamalar ve ifadeler kullanmadığınız takdirde PKK’nın görüşlerini söylemeniz suç olmayacak. Bu kapsamda Öcalan’ın siyasete girmesini, siyasette temsil edilmesini söylemek artık suç olmayacak” diye konuştu.
Özgündüz, şunları söyledi: “Şiddet içermediği, şiddeti övmediği takdirde PKK’nın desteklediği bir Kürt Çalıştayı’nın örneğin afişini panolara asmak serbest olacak. Afişte PKK sembolü kullanmak suç olmayacak. Ticari bir amaçla bunu yapıyor ve belgelendiriyorsanız siz de ceza almayacaksınız. DHKP-C’ye ’anti-emperyalist, özgürlükçü bir örgüttür’diyebileceksiniz. Sadece ABD elçiliğine yapılan saldırıyı savunamayacaksınız. Bunun da nedeni şiddeti öven ve savunan bir söylem olması.”

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ...http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=81805



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,435 µs