En Sıcak Konular

SEMİH YALÇIN: ''APO'YU FRANKEŞTAYN HALİNE GETİRDİLER''

7 Mart 2013 23:06 tsi
SEMİH YALÇIN: ''APO'YU FRANKEŞTAYN HALİNE GETİRDİLER'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,''1999 Şubat'ında yarı ölü vaziyette Türkiye'ye teslim edilen bölücü başı Apo'yu herkese, her kesime saldıran bir Frankeştayn haline getirmiştir" açıklaması yaptı.

APOPERESTLİK BAŞBAKAN'IN GÖZLERİNE MİL ÇEKMİŞ, KULAKLARINI TIKAMIŞTIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Başbakan Erdoğan'a İmralı kasabı Apo'nun sesinden başka hiçbir şey latif gelmediği için; milletin hissiyatını, milletin şikayetlerini unutmuştur. Apoperestlik Başbakan'ın ve yandaşlarının gözlerine mil çekmiş, kulaklarını tıkamıştır. Başbakan Erdoğan, şehit ailelerinin ve vatan hizmeti yapan gençlerin duygularını siyasi hesaplarına malzeme yapmaktan vazgeçmelidir. Sayın Başbakanı aziz şehitlerimizin ruhaniyetinden, ailelerinden, vatani görevlerini canları pahasına yapan genç kuşaklardan ve bütün Türk milletinden özür dilemeye çağırıyoruz" dedi. 
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Başbakan Erdoğan'ın; partisine yönelik suçlamaları üzerine yaptığı açıklamada "Başbakan Tayyip Erdoğan, " terörle müzakere " sürecinde halkın desteğiniarkasına alamamanın hıncını artık muhalefet partilerinden çıkarmaya başlamıştır. Sayın Başbakan işi gücü bırakmış, günü gününe takip ettiği muhalefetin tepkilerine cevap yetiştirmeye kendini adamıştır. Özellikle MHP'ye yönelttiği tenkitlerin dozu öylesine fazladır ki, bu durum kendi ruh h‰lini doğrudan etkilemeye, hiddetini kamçılamaya başlamıştır. Sayın Başbakanın psikolojisi,kendisinin bir süre uzlete ve istirahate çekilip nefis muhasebesi yapmasını gerektirecek boyutlara varmıştır" dedi.
 
"BAŞBAKAN, TÜRKİYE'Yİ BATAKLIK VE MİLDEN İBARET TEHLİKELİ BİR ALANA SÜRÜKLEMEKTEDİR"
Yalçın, "Başbakan Erdoğan, Türk milliyetçiliğinin bayraktarı MHP'yi terör konusunda milli tavır almamakla suçlamıştır. Milliyetçiliği reddeden, Türk milletinin hukukunu çiğneyen bir Başbakanın, milli tavırdan söz etmeye hakkı yoktur. Eğer milli tavır sergilemekten kastı İmralı kasabı Apo'nun eteğine tutunarak dikta heveslerini tatmin etmekse, bunun adı olsa olsa gayrimilli tavırdır. Hükümetin başının bu tavrı, teröristlerin elebaşını anayasa sürecinin parçası kılmak, rejim değişikliği için karar verici konumuna yükseltmek üzerinedir. Sayın Başbakan, Türkiye'yi bataklık ve milden ibaret tehlikeli bir alana sürüklemektedir. Kanı ve gözyaşını durdurmaktan söz ederek kamuoyunu yanıltmakta, gelecekte milletimize daha büyük acılar yaşatacak adımlar atmaktadır. Türkiye'yi doludizgin kardeş kavgasına ve siyasi kaosa götürmektedir.
Sayın Erdoğan, muhalefet partilerini ve kendisini desteklemeyen medya kuruluşlarını terör örgütüne oksijen vermekle itham etmiştir. Oysa kendisi ve partisi on yıl boyunca bölücü örgütün kolundan açılım serumu vermiştir. 1999 Şubatında yarı ölü vaziyette Türkiye'ye teslim edilen bölücü başı Apo'yu herkese, her kesime saldıran bir Frankeştayn haline getirmiştir" açıklaması yaptı.
 
ERDOĞAN'A SORULAR
Yalçın şunları söyledi "Geçenlerde açıklanan İmralı görüşme tutanaklarına göre buFrankeştayn, kendisine yeniden hayat veren AKP iktidarının ayakta kalması için omuz verdiklerini söylemiştir. Demek ki asıl oksijeni alan AKP iktidarıdır; bölücü örgüt bu iktidara açılım serumunun karşılığında Kandil'den bölük bölük oksijen taşımıştır.
Sayın Başbakan'ın " Çözüm sürecinde CHP , MHP ve BDP ile değil, malum medyayla değil, milletimizle yürüyoruz tarzındaki ifadesi ise "Hangi milleti kastediyor?sorusunu akla getirmektedir.Bizce bu sorunun cevabı, elbette Türk milleti değil, olsa olsa terör örgütü mensuplarıdır.
Başbakan Erdoğan'ın, " Eğer ortada bir ihanet varsa, o ihanet gençlere, annelere olan ihanettir. Bu terörün çözülmesini engelleyerek, millete yapılan bir ihanettir " sözü ise, şimdiye kadar terörle mücadelede verilen şehitleri hain kategorisine koyacak tehlikeli bir yorumdur. O şehitler vatanın bütünlüğü uğruna verilmiştir. İslam inancına göre ecri ve mükafatı da ahrette verilecektir. Bunun edebiyatını yapmayı son günlerde adet haline getiren, MHP'yi istismarla suçlayıp en çok da kendisi istismarcılığa tevessül eden Sayın Başbakanın ifadeleri fevkalade inciticidir. Başbakan Erdoğan'a İmralı kasabı Apo'nun sesinden başka hiçbir şey latif gelmediği için; milletin hissiyatını, milletin şikayetlerini unutmuştur.Apoperestlik Başbakan'ın ve yandaşlarının gözlerine mil çekmiş, kulaklarını tıkamıştır.
Başbakan Erdoğan, şehit ailelerinin ve vatan hizmeti yapan gençlerin duygularını siyasi hesaplarına malzeme yapmaktan vazgeçmelidir. Sayın Başbakanı aziz şehitlerimizin ruhaniyetinden, ailelerinden, vatani görevlerini canları pahasına yapan genç kuşaklardan ve bütün Türk milletinden özür dilemeye çağırıyoruz. Başbakana soruyoruz:
- Devleti yönetmenin yolu, sıkışınca terörist başı Apo ile pazarlık etmekten geçiyorsa, Sayın Başbakan; koltuğunda neden oturuyorsun?
- Pazarlık görevini yerine getiren ve " Ben görüşmüyorum, devlet görüşüyor " diyerek sahip bile çıkmadığın insanlara neden yerini bırakmıyorsun?
- Terörle müzakere sürecinde MHP ile birlikte yürümediğin doğru. Lakin BDP ile yürümüyorsan, şehitlerin kemiklerinden köprü kurarak İmralı kasabıApo'ya neden ricacılar gönderiyorsun?
- Muhalefetin izledikleri politika yüzünden PKK'nın bu ülkede siyaseti şekillendirdiğini söylüyorsun. Peki, bölücü başının yeni anayasa talepleri, siyasi ve istihbar" heyetlerin Apo'nun ayağına kadar gidip gelmeleri hangi tür biçimlendirmeye giriyor?
- Eğer İmralı sularında kulaç atmakta haklı olduğuna inanıyorsan neden muhalefete bu kadar sinirleniyorsun?
- Eğer doğru yolda isen, bu huşunet, bu şiddet, bu telaş niye?
- Madem nazik bir süreçten geçiyoruz, herkesi itidale davet edeceğine öteye beriye hücum oklarını yollayıp siyasi tansiyonu ve husumeti neden her gün daha çok arttırıyorsun?
- Hükümetin başı olduğuna göre, öncelikle sen niçin soğukkanlılığını muhafaza etmiyorsun?
- " Asabiyetine " hakim olamayacak kadar bitap düştüysen, neden bir süre dinlenmeyi denemiyorsun?
- Niçin bir müddet için yerini ağıtçı başı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bırakıp, gözyaşlarıylakamuoyunu yumuşatmasına izin vermiyorsun?"


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27768


Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,884 µs