En Sıcak Konular

SIRA GAZİLİĞE GELDİ

4 Mart 2013 23:14 tsi
SIRA GAZİLİĞE GELDİ MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan'ın Balıkesir'de, "Bebek katiliyle bir araya geliniyor" diyen bir gaziyi azarlamasına sert tepki gösterdi.

Sıra gaziliğe geldi
 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan'ın Balıkesir'de, "Bebek katiliyle bir araya geliniyor" diyen bir gaziyi azarlamasına sert tepki gösterdi. Büyükataman, "Herşeye çattınız, ürkütülmüş fincancı katırı gibi ne varsa yıktınız ziyan eylediniz. Sıra gaziliğe geldi; ama unutmayın bunlar hem milli hem dini kavramlardır. O gazilerin komutanları ve hamileri de bir " Uhud Gazisi "dir. Besmelesiz abdestsiz o işleri ağzına dolayanlar; milletin tokadından önce başka yerin tokadını yiyeceklerini unutmamalıdırlar" dedi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan'ın bir gazimizin şahsından tüm gazilerimizi incitmesine sert tepki gösterdi.
 
Büyükataman, "Ülkemizin güneydoğusunda teröre, ayrılıkçılığa, bölücülüğe karşı verilen mücadelede şehit ya da gazi olmuş Mehmetçiklerin şehitliğini, gaziliğini sorgulayan bir ideolojik temelden beslenen Başbakan Erdoğan Balıkesir'de bir gazimizi azarlayarak Türk milletini ve gazileri derinden yaralamıştır. Daha önce bölücülükle mücadele ederken verilen şehitler hakkında " askerlik yan gelip yatma yeri değildir " nev'inden açıklamalar yapan açılım projelerinin mimarı Sayın Başbakan'ın İmralı'daki caniye ilişkin olarak bir gazimizin yaptığı bebek katili nitelemesinden rahatsızlık duyması artık yüce milletimizi şaşırtmamaktadır." dedi.
 
"İÇİNDE VATAN SEVGİSİ OLMAYANLAR, ŞEREFLE İLGİLİ SİCİLİ BOZUK OLANLAR; GAZİLİĞİN ŞEREFİNİ DE ANLAMAZLAR"
Büyükataman yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sayın Başbakan unutmamalıdır ki; Türk milletinin kurduğu her devlet, gazi karakterlidir. Türk milleti her türlü düşmanlığa karşı " ölürsem şehit kalırsam gazi " ilkesinden hareket etmiş ve bu sayede tarih sahnesinde nice kalıcı izler ve kahramanlık hik‰yeleri bırakmıştır. Gazi kendi varlığını din, bayrak ve vatan gibi mukaddesler uğruna feda etmek demektir ki her türlü fedak‰rlığın üzerinde bir durumdur. Onlar vatan sevgisinin sembolüdür. İçinde vatan sevgisi olmayanlar, şerefle ilgili sicili bozuk olanlar; gaziliğin şerefini de anlamazlar.
 
Peşkeş çekilmiş zihinlerin, milliyetçiliği vatanseverliği dökülen asfalt, dikilen bina ile ölçen bir aklın asırlara dayanan fütuhat, cihat, gaza mefhumları ile bir özdeşleşme kurması elbette mümkün değildir. Türklüğü ateşin ortasından çekip alan Mustafa Kemal'in " Gazi " sıfatının derin manalarını sezemeyenlerin elbette ki Osmanlı'yı kuran " Gazi "lik düşüncesini velhasıl, Ertuğrul Gazi'yi, Osman Gazi'yi ve Orhan Gazi'yi anlamaları beklemek abesle iştigaldir. Ve tabii bu ruh ikliminden uzak kişilerin Osmanlı Devletinden Türkiye Cumhuriyetine miras kalan oradan Kıbrıs'a, 1980 öncesi komünizme karşı verilen mukaddes mücadeleye ulaşan ve günümüzde bölücülüğe ve hainliğe karşı mücadelede canlılığını devam ettiren gaza ruhu ve ideolojisini kavramaları mümkün değildir.
 
"SİZİN OĞLUNUZUN GEMİLERİ VAR, ONLARIN OĞULLARININ BACAKLARI, KOLLARI YOK
Sayın Başbakan; Gaziler birşeyi kullanmıyor, suiistimal etmiyor; zaten kullanacak kolları bacakları yok. Bilakis siz onları ve kaybettikleri kollarını bacaklarını kullanıyorsunuz. Onlarda ana kuzusu, bir ana babanın evladı;sizin oğlunuzun gemileri var, onların oğullarının bacakları, kolları yok.
 
O sizin oğlunuz olduğu için torpille gemi alıyor, bu Anadolu insanının oğlu olduğu için iki bacağını kaybediyor.
 Adalet mi demiştiniz?
Neyse ki Allah'ın adaleti sizin partinizdeki adalet gibi kandırmacadan ibaret değil.
O'nun huzurunda Gazi Mehmet'i 20'sinde kaybettiği iki eliyle yakanıza yapışıp hakkını soracağından, Gazi Muhammed'i 21'inde kaybettiği iki ayağıyla sizin bu zihniyetinizi tekmelerken göreceğimizden şüphemiz yok.
Herşeye çattınız, ürkütülmüş fincancı katırı gibi ne varsa yıktınız ziyan eylediniz. Sıra gaziliğe geldi; ama unutmayın bunlar hem milli hem dini kavramlardır. O gazilerin komutanları ve hamileri de bir "Uhud Gazisi" dir. Besmelesiz abdestsiz o işleri ağzına dolayanlar; milletin tokadından önce başka yerin tokadını yiyeceklerini unutmamalıdırlar.  


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27735


Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,460 µs