En Sıcak Konular

AHMET KUTALMIŞ TÜRKEŞ'E MEKTUP

4 Mart 2013 23:04 tsi
AHMET KUTALMIŞ TÜRKEŞ'E MEKTUP İktidarın Türk Milletini hedef aldığı, Türk Milliyetçiliğini ayakları altına aldığı dönemde, Ahmet Kutalmış Türkeş'in AKP içinde bulunmasının muhasebesini yapıyordur.

Ahmet Kutalmış Türkeş'e mektup

Geçtiğimiz gece MHP genel başkanı yardımcısı Tuğrul Türkeş'i Bengütürk'te seyrederken aklıma, küçük kardeşi Ahmet Kutalmış düştü. Nasıl gelmesin rahmetli Türkeş ömrünü Türk Milliyetçiliği davasına adamıştı. Tuğrul Beyin Kurultayda 'babamın partisi' deyişindeki içtenlikle duygulanmıştık.
Hâl böyle iken Erdoğan'ın ülkeyi getirdiği bölünme eşiğinde, 'Türk Milliyetçiliği ayağımız altındadır' deyişi, rahmetli başbuğumuzun kemiklerini sızlattı mı bilmem fakat oğlu Kutalmış'ın AKP'de olup bitene sessiz kalamayacağını, kalmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bu satırlar sanılmasın ki sadece benim duygu ve düşüncelerim. AKP her ne zaman ki anti millî bir adım atsa, aklımıza AKP içindeki vatanperver vekiller gelir. Onları tek tek sayacak değilim. Acaba bardak ne zaman dolup taşacak diye bekliyorum. Öyle umut ediyorum ki, vatan sevgileri 'bölünme tehdidi' karşısında coşar.
Bir çoğunun Anadolu'da bilhassa 'Kürt açılımı' konusunda zor durumda olduğunu duyuyoruz. Son dönemde de 'İmralı canisi' ile yapılan görüşmeler ve basına yansıyan 'Kürtlere özgürlük, öz savunma gücü, eşit vatandaşlık' konusunda hiç birinin dahli ve bilgisi yok. Çekindikleri için Erdoğan'a soramıyorlar bile. Ne olup bittiğini basından takip eden AKP'li vekillerin vicdanları rahatsız.
Nasıl olmasınlar üç milletvekilinin Öcalan'la yaptığı görüşmenin, muhtemeldir ki bilerek sızdırılan metninde bakın neler var. Binlerce kişinin katli emrini veren cani şunları söylemiş.
"Eski yaşam alışkanlıkları top yekun bırakmak gerekir. Neden, çünkü bu bir rejim değişikliği olacak.. Başarılı olursak, yepyeni bir Cumhuriyete... Radikal demokrasi, tam demokrasi, Anadolu ve Mezopotamya'nın tam demokratikleşmesi, hazırlığım bu yönde..Bir daha kendi öz savunmanızı hazırlamadığınız hiçbir yere gitmeyin. Size bir vurduklarında on vuramayacaksınız, gitmeyin, devlete güvenmeyin……Newroz'a bunu ilan etmek istiyorum. İlanı ben yapacağım. Kolektif haklar ve Kürt reformu yasası yapılacak. Ne ev hapsi, ne de af bunlara gerek kalmayacak. Herkes, hepimiz özgür olacağız.. Hedefimiz ne? Kürt Türk ilişkilerinin özgür bir temelde anayasal bir ifadeye kavuşturmak istiyorum." (1)
Türkiye'yi yıkıp topraklarının üzerinde 'Kürdistan' kurmak için, binlerce Türk vatandaşını katleden teröristin söylediklerini okudunuz. Kürdistan'dan vazgeçmiş gibi yapılan müzakereden çıkan sonuç, PKK açısından değişiklik olmadığını gösteriyor. PKK silahı bıraksın fakat PKK'nın amacına 'Anayasa' değişikliği ile ulaşacağız diyor cani.
Buna nasıl isyan edilmez? Kurşun kullanılmasın, Anayasa ile istediğimizi alacağız düşüncesi kabullenebilir mi?
***
Yüreğinde bir nebze vatan sevgisi bulunan herkese
Bu arada Ahmet Kutalmış'ın, Alparslan Türkeş Vakfı'nın kurucu üyeliği yaptığını biliyoruz. Vakfın amacında "Alparslan Türkeş'in hayatını, fikirlerini ideallerini ve sistemleştirdiği Türk Milliyetçiliği fikrini, tarihi seyri içerisinde bilimsel yöntemlerle araştırmak, incelemek" …yazıyor. Orada yazanlar ile AKP'nin Türk Milletine yaptığı örtüşüyor mu?
İktidarın Türk Milletini hedef aldığı, Türk Milliyetçiliğini ayakları altına aldığı dönemde, Ahmet Kutalmış Türkeş'in AKP içinde bulunmasının muhasebesini yapıyordur.
Başbuğumun küçük oğlunun bu çarpık durumu düzelteceğini umuyor ve bekliyorum. Türkiye'nin geleceğini Erdoğan ve Öcalan'ın iki dudağının arasına hapsedilmesine isyan edeceğine eminim. Başbuğumuzun değerli eşi Seval Hanımında gerekli özeni göstereceğine ve eşine lâyık davranış sergileyeceğine inanıyorum.
Kutalmış Beyin AKP'ye katılmasını sağlayan ve yüreği vatan sevgisi ile çarpan, kendisini Türk hisseden her kardeşimizi kurtuluşa davet etmek boynumuzun borcu. Allah(c.c.) Türk Milletinin yardımcısı olsun. Karanlık bu geceyi salimen geçirmemizi, gün ışırken yüreklerimizi birleştirmeyi nasip eylesin.
Vatanımızın bölünmez bütünlüğü üzerinden yanlış hesap biçilen her kardeşimizin görüş mesafesinin artması, sisin dağılması dileğiyle.
***
Türk Milliyetçiliği her zamankinden güçlü
"Tabelasını indiremiyorsan kontrol et" stratejisi gereğince MHP'ye her zeminde saldıranlar karşısında, hareket giderek güçleniyor. "Bir kurdun arkasından yüz it ürmüyorsa, o kurt kurt değildir." Allaha şükür ki, o sayı yüzü çoktan aştı. MHP güçsüz olsa, her köşeden bunca bağıran çıkar mı?
Türk Milliyetçiliğinin salasını okumak isteyenlere, tarihte ne olduysa yine onu görecekler emin olun. Kazanan biz olacağız. İftira, kara çalma, saldırı göğsümüze takılacak nişan demektir. Bizden korkuyorlar, haksız da değiller. Bunca eza ve cefaya katlanan bir topluluktan kim olsa çekinir. "Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez. M. Akif Ersoy)
Kaynak: (1) 28 Şubat 2013- Evrensel - Öcalan: Bu süreç başarılı olmalı

 

Neval KAVCAR - Ortadoğu

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=12855



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,184 µs