En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''YALAN SÖYLEYEN ADAMDAN BAŞBAKAN OLMAZ''

27 Şubat 2013 09:50 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''YALAN SÖYLEYEN ADAMDAN BAŞBAKAN OLMAZ'' Erdoğan'ın söylediği her sözün ardından "Ben öyle demek istemedim" açıklaması yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Yalan söyleyen adamdan Başbakan olmaz" dedi.

Yalan söyleyen adamdan başbakan olmaz
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetini hedef aldı. Erdoğan'ın söylediği her sözün ardından "Ben öyle demek istemedim" açıklaması yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Yalan söyleyen adamdan Başbakan olmaz" dedi. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetini hedef aldı.
"Erdoğan konuşmasının büyük bir kısmında milliyetçilikten bahsetti. Kıvıracak ya tam bir saat konuştu" diyen Kılıçdaroğlu, "AKP'nin şöyle bir özelliği var; gerek AKP hükümetinin gerek partisinin bir misyonu var. Recep Tayyip Erdoğan'ın devirdiği çamları düzeltme görevi. Efendim o bunu demek istedi şunu dedi falan. Ve artık alay konusu olmaya başladı. Efendim sayın Başbakan böyle demek istemedi diyen kimse kalmadı. Sözün başı da belli sonu da belli" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, "Antropolojiyle ilgili dergiler gösteriyor. Geçmiş olsun sen ancak bu milletten özür dilersen bu sözler unutulur. Antropoloji bölümü var. Elinde bir dergi var. Dil Tarihi Coğrafya Fakültesi var. Etnik kimlik üzerinden siyasete hayır. Ama ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alıyorum diyorsan orada dur kardeşim sen bunu yapamazsın.
 
Bunun milliyetçilik anlayışı da bu. Bugün de kıvırmya çalışıyor. Neymiş kapsayıcı milliyetçilik. Sevsinler kapsayıcı milliyetçiliği. Sen her türlü derken bunu da kattın. Rize'de de aynı şeyi söyleyeceğim dedi. Sen eğilip kıvırmadan bu sözleri söyleyeceksin. Rizeliler seni dinler kararını verirler. Bir şeyi unutmamamız gerekiyor. Ya göründüğümüz gibi olacağız ya da olduğumuz gibi görüneceğiz. Bu işin kuralı bu" diye konuştu.
 
Baeşbakan Erdoğan'ın konuşmalarından örnekler veren Kılıçdaroğlu, "Bugün grup toplantısında arkadaşlarım dinlemişler. BDP'liler gittiler Abdullah Öcalan ile görüştüler. Dediler ki, " PKK'nın da elinde tutsaklar var devletin de elinde tutsaklar var " Çok önemli bir cümle. PKK'nın elindeki tutsakları biliyoruz. Sayın Başbakan'a bütün milletin önünde soruyorum. Türkiye Cumhuriyet hapishanelerinde tutsaklar var mı yok mu? Çık bunu açıkça söyle bize, kim bunlar?
 
Milletin bilgi sahibi olmaya ihtiyacı var. Sen Başbakansın. Hiç bir başbakan kendi ülkesini aşağılamaz. Ben soru soruyorum, elli dereden su getiriyorsun. Ağzından çıkan sözün artık sen esirisin" dedi.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27646


Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,484 µs