En Sıcak Konular

KADİR İNANIR 2007'DE NE DİYORDU ŞİMDİ NE DİYOR?

26 Şubat 2013 20:14 tsi
KADİR İNANIR 2007'DE NE DİYORDU ŞİMDİ NE DİYOR? 2007 yılında kendisi ile yapılan röportajda PKK'yı emperyalist güçlerin maşası görüyordu.Kadir İnanır'daki bu değişimin sebebi nedir? AKP'den beklediği bir menfaat mi yoksa PKK'dan aldığı bir tehdit mi vardır?...Yıldıray çiçek yazdı...

Kadir İnanır artık sana kim inanır?

Türkiye AKP iktidarı sayesinde yeni bir ihanet sürecini daha yaşıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK'nın temsilcisi , (AB)(D)ullah Öcalan'ın ise AKP Eşbaşkanı gibi davrandığı bu süreçte, ihanet propagandalarına katkı sağlasın diye piyasaya sürülenler olduğu gibi , birde halden vazife çıkararak AKP ve PKK'nın gözüne girmeye çalışanlar vardır. 

Son günlerde bu manada bir isim çok dikkat çekiyor. Bu kişi bilinçli piyasaya sürülen mi yoksa halden vazife çıkaran mı tam olarak bilmiyoruz. Ama her gün bir gazeteye açıklama yaptıkça coşuyor , coştukça yeni açıklamalar yapıyor. Filmleriyle büyüdüğümüz Kadir İnanır'dan başkası değildir bu bahsettiğim kişi…Şimdiki çocukları da ihanet sözleriyle büyütmeye çalışıyor.
 
Kadir İnanır kendisiyle yapılan bir röportajda "PKK , Kürt partisidir" diyerek ve (AB)(D)ullah Öcalan'ı " Özgürlük Savaşcısı" yaparak, cahilliği ile bu ihanet sürecine katkı sağlamaya çalışmıştır.
 
Kadir İnanır yaptığı açıklamalarla AKP iktidarının yarattığı "PKK Kürtlerin temsilcisi, Öcalan'da Kürtlerin önderi" anlayışına hizmet etmektedir.
Kürt kökenli vatandaşlarımızın kundaktaki bebeğini bile öldüren eli kanlı terör örgütü PKK ve "PKK'nın partilerine destek vermeyen Kürtlerin evindeki tavuğuna kadar öldürün" diye emir veren Öcalan nasıl Kürtlerin temsilcisi olabilmektedir?
 
Kadir İnanır kendi dediğine inanıyor mu acaba?
Kadir İnanır'daki bu değişimin sebebi nedir? AKP'den beklediği bir menfaat mi yoksa PKK'dan aldığı bir tehdit mi vardır?
"Değişim" diyoruz çünkü 2007 yılında PKK'ya bakış açısı çok farklı ve makul olan Kadir İnanır 2013 yılında resmen "Deli Kadir" olmuştur.
PKK'yı ve Öcalan'ı bu derece kutsamasının elbet sonradan oluşmuş bir sebebi vardır.
Çünkü 2007 yılında Nokta dergisinde kendisi ile yapılan röportajda PKK'yı emperyalist güçlerin maşası görüyordu.O röportajdan seçtiğimiz soru cevap kısmı şöyle:
***
- Madem siyasete ısınıyorsunuz, Türkiye'nin yakıcı bazı meseleleri hakkında ne düşündüğünüz de ister istemez merak konusu oluyor. Hani her siyasetçinin cebelleşip altından kalkamadığı meseleler. Mesela Kürt meselesi, Ermeni soykırımı iddiaları hakkında neler düşünüyorsunuz?
Türkiye'deki en büyük sorunlar onlar değil ki! Varolan gerçeklerden sorun yarattılar. Bunu sorun haline kim getirdi; dış güçler. Çünkü senin gelişmeni istemezler. Seni sürekli çatışma içinde tutup kendi istediği gibi yönlendirecekler. Onun için o güçlerin buradaki işbirlikçileri sorun yaratıyorlar. Hiç kimsenin böyle bir sorunu yok.
 
- Kürt sorunu yok mu yani?
Kürt sorunu var ama onu Kürtlere sorun bakalım, var mı yok mu diye.
- Kürtler "var" diyorlar ama...
İstanbul'da yaşayan Kürtlere sor bakalım, var mı yok mu?
- Kürtler eğitimde, yayıncılıkta dillerini kullanamıyorlar mesela?
Niye, Kürtçe yayın izni vermediler mi?
- Evet, yarım saat verdiler.
Var işte. Şimdi bundan sonra Lazlar, Çerkesler başlayacak. Yanlış anlaşılmasın, onlar da başlasınlar, ben bunlara karşı değilim ama bizim daha önce halletmemiz gereken temel hak ve özgürlükler var. Doğudaki insanların sorunları ekonomik değil mi?
- Kürt sorununu ekonomik bir sorun olarak mı görüyorsunuz?
Tabii. Ekonominin olmadığı yerde, kültürel etkinliğinizi de güçlendiremezsiniz. İnsanlar büyük şehirlere geldikleri zaman o kadar mutsuzlar ki... Ekonomi zayıf olduğu için, insanları yönlendirmek daha kolay oluyor. Bunlar da hep dıştaki güçlerin işi. Niye, çünkü gözle görülür bir gerçek var ki; çok geniş olan genç nüfusumuz kısa zamanda çağı yakalayacak. Türkiye'yi yakmak, yıkmak öyle kolay değil. Ama zayıf ve güçsüz, aç, sefil ve borç içinde bırakıp bir şey yapabilirler ancak. Ama işte kendi emperyalist düşüncelerini dille, kültürle, sinemayla yaymaya ve yozlaştırıp yok etmeye çalışıyorlar.
 
- Türkiye'yi bu konuda hiç eleştiriyor musunuz? Türkiye kendi vatandaşı olan Kürtlere, öbür etnik yapılara hiç haksızlıklar etmedi mi?
Haksızlıklar insanlığın tarihi boyunca vardır ama bu devlet haksızlıklara uğrayan insanların kurduğu bir devlettir. Etnik grupların beraber kurduğu bir cumhuriyettir. Bu cumhuriyetin oluşumunda bu ülkede yaşayan herkesin kanı var. Yani toplumun bir kesiminde haksızlık var da, öbüründe yok gibi bir durum yok. Şimdi yoksulluk doğu-güneydoğuda var da, Çorum'un, Kastamonu'nun köylerinde yok mu? Orada biraz daha fazla nüfus olduğu için oradaki sınırla coğrafi yapı orayı kurcalamaya daha müsait kılıyor.
***
Kadir İnanır, 2007 yılında bu ölçülü ve mantıklı cümleleri kurarken ,şimdi ülkeyi PKK'ya teslim etmekten bahsetmektedir. 2007 yılında "Kürt Sorunu" denilen tezgahı dış güçlerin oyunu olarak gören Kadir İnanır, 2013 yılında bu oyunun bizzat destekleyicisi olmuştur.
Kadir İnanır , her kesim tarafından beğenilen ve desteklenen sanatçılığına PKK destekçiliği yaparak çıkmayacak kara bir leke sürmüştür.
Kadir İnanır'ın açıklamalarını hiç kimse sadece "barış gelsin" diye yapıyor şeklinde görmemelidir. Çünkü Türk-Kürt demeden herkese yönelik vahşet gerçekleştirmiş bir terör örgütüne "PKK , Kürt partisidir" diyerek hüviyet ve saygınlık kazandırmaya çalışmak planlı bir propagandadır.
Kadir İnanır'ı bu propagandaya AKP mi yoksa PKK mı yönlendiriyor merak konusudur. Ama ha AKP , ha PKK olsun birbirinden artık farkları kalmamıştır.
Atatürkçü, Ulusalcı, Milliyetçi söylemlerle arşive birçok açıklama bırakan Kadir İnanır'ın düştüğü bu durum gerçekten acınacak bir haldir.
On binlerce kişinin olan , kan ve ölüm üzerine terör ideolojisi oluşturmuş PKK'yı, barış güvercini üreten tesis sanan Kadir İnanır'ın zekası artık tartışmaya açılmalıdır.
Türk milleti İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül, Ayşen Gruda , Cezmi Baskın, Ahmet Yenilmez, Kadir İnanır ve buna benzer sanatçı etiketiyle PKK'yı ve Öcalan'ı kutsayanları asla unutmamalıdır.
Bunlar PKK'yı ve Öcalan'ı kutsama ve yüceltme sanatını icra etmektedir.
Spor Bakanı olmak için yanıp tutuşan eski futbolcu ve şuan AKP milletvekili olan Hakan Şükür "Ben Türk değilim" diyerek Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj verirken , Kadir İnanır'da acaba Kültür Bakanlığı beklentisi içine mi girmiştir?
Kadir İnanır'a tavsiyemiz Öcalan'ın hayatını anlatan bir film hazırlayıp , başrolde Öcalan'ı kendisi oynamalıdır.
Kadir İnanır zaten röportajında "Abdullah Öcalan size göre kimdir?" sorusuna "Öcalan bana göre bir Apo. Benim 'İsyan' filmimdeki Apo. Film şöyledir: Feodal yapı içerisinde ağanın baskısıyla kaçakçılığa sürüklenen bölge halkını "Ben kaçakçılığa gitmiyorum" diyerek isyana teşvik eden ve özgürlüğe kavuşturmak için dağlara çıkaran adamı anlatır. Bu filmi çektiğimde Öcalan henüz ortada yoktu. Ama film hâlâ yasaklı. Çünkü filmdeki adım Apo… Hiçbir yerde benim 'İsyan' filmimi gördünüz mü?" diye cevap vermektedir.
Kadir İnanır eski filmlerinle övünme , ihanet sürecine uygun bir film çevir , yeni övünç kaynağın o olsun ! Kültür Bakanı olma yolunda önü en açık adam sen oldun şimdi…
BDP'den övgü alan Kadir İnanır bu saatten sonra her yanın sanatçı olsa ne yazar?


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27613


Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,658 µs