En Sıcak Konular

''ETTİĞİ LAF BOYUNU AŞIYOR''

24 Şubat 2013 12:11 tsi
''ETTİĞİ LAF BOYUNU AŞIYOR'' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyiip Erdoğan’ın “milliyetçilik ile ilgili ifadelerini Rize’de de konuşacağı” yönündeki açıklamasına cevap vererek.

Kılıçdaroğlu: Ettiği laf, boyunu aşıyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyiip Erdoğan'ın "milliyetçilik ile ilgili ifadelerini Rize'de de konuşacağı" yönündeki  açıklamasına cevap vererek. "Ettiği laf boyunu aşıyor" dedi.  Kılıçdaroğlu, Antalya'ya yaptığı 2 günlük ziyaret Kapsamında Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Konuşmasında, Erdoğan'ın Mardin'de yaptığı "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına alıyoruz" sözlerini eleştiren CHP lideri, şunları söyledi:  "Başbakan Mardin'e gitti, bir konuşma yaptı. Dedi ki 'Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına alıp eziyoruz'. Biz ülkeyi ayrılık gayrılık olmadan, beraber mücadele ederek özgürlüğe, bağımsızlığa kavuşturduk. Çanakkale'de yatan şehitler içinde Diyarbakırlı, Edirneli, İzmirli var. Beraber mücadele ettik. Hiçbir kimseye diğer vatandaşın etnik kimliğin nedir diye sormadık. Etnik kimliklerin çok fazla olduğunu biliyoruz, her birimizin kimliği olabilir, farklı olabilir. Ama hepimiz bu toprakların insanıyız. Bu topraklarda mücadele ediyoruz. Türkiye'nin bağımsızlığı, özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Deniyor ya, 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğurunda ölen varsa vatandır'. İşte biz bu vatan için mücadele ediyoruz. Ayrılık gayrilik bizde yok. Ben ülkemi seviyorum, burada yaşıyorum, bayrağımı seviyorum, Misak-ı Milli'ye bağlıyım. Sevr'i bir köşeye atıp, Lozan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusunu şehitlerin kanlarıyla 7 düvele kabul ettirdim mi, ettirdim. Mesele bitmiştir. Bizim milliyetçilik anlayışımız budur. Buna Atatürk milliyetçiliği diyoruz." 
 
Defalarca uyardık
 
Bu arada, Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Sayın Başbakan milliyetçilik ile ilgili ifadelerini Rize'de de konuşacağını açıkladı, bu konuda ne diyeceksiniz-'sorusuna Kılıçdaroğlu, " Sayın Başbakan orada söylediklerini şimdi düzeltmeye çalışıyor. Efendim 'ben işte Kürt milliyetçiliği için söyledim, ben sadece ırkçılık için bu ifadeleri kullandım'diyor#dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle sürdürdü: " Yurtseverlikten bahsediyor, yurtsever olan her türlü milliyetçiliği ayağının altına almaz. Bunu önce Başbakan'ın bilmesi lazım. Ettiği laf boyuna aşıyor. Defalarca uyardık kendisini, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayın dedik. Onlarla kol kola geziyorsun sen şimdi, etnik siyaseti yapanlarla. Rize'ye gidip konuşacakmış, ne söyleyeceksin Rize'de. Diyecek misin 'Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık'diye. Bu lafı bekliyorum, söylesin Rize'de. Rizeliler de onu kabul ediyorsa söyleyecek lafım yok zaten.

Kaynak: YENİAÇĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=81269


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,594 µs