En Sıcak Konular

ABD BASKISI ''TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ''Nİ AYAKLAR ALTINA ALDIRDI

21 Şubat 2013 12:16 tsi
ABD BASKISI ''TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ''Nİ AYAKLAR ALTINA ALDIRDI Amerika’nın “Türk milliyetçiliği çözüme engel” fitilini ateşlemesinin ardından, Başbakan Erdoğan, her fırsatta milliyetçilere yüklenmeye başladı. Önce “milliyetçilik ayaklarımız altında” dedi, sonra Sinop olaylarında MHP ve CHP’yi suçladı

Tezgahı ABD kurdu Erdoğan sürdürüyor

Amerika'nın "Türk milliyetçiliği çözüme engel" fitilini ateşlemesinin ardından, Başbakan Erdoğan, her fırsatta milliyetçilere yüklenmeye başladı. Önce "milliyetçilik ayaklarımız altında" dedi, sonra Sinop olaylarında MHP ve CHP'yi suçladı
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir iktidarız" sözlerinin işaret fişeğinin, bir yıl önce ABD'de ateşlendiği ortaya çıktı. Washington Post gazetesi, haber görünümlü senaryolarla daha o günlerde Türk milliyetçiliğini "çözüme engel" olarak göstermişti. Gazete, "Türk milliyetçiliğinin güçlü olmayı sürdürdüğü bir ülkede barış sürecinin bir adım ileri, iki adım geri gider gibi göründüğü" yorumuna yer vermişti. ABD'nin "haber görünümlü" senaryolarından sonra Başbakan Erdoğan düğmeye bastı ve konuşmalarında milliyetçilere saldırı dozunu artırdı. Mardin'de "Her türlü milliyetçilik ayaklarımızın altında" derken, Sinop'ta BDP'li vekillere yönelik saldırıları, "CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar provokasyonun içinde yer alıyorlar" yine yorumladı.
 
Esrarengiz ziyaretçiler

BDP heyetinin Karadeniz ziyareti öncesi Samsun'un ilginç konukları oldu. 12 Şubat'ta ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Adam Cardwell, Hava Ataşesi Albay Ralph Hanson ve Deniz Ataşesi Yarbay Michael Buckley, Vali Vekili Osman Nuri Çobanoğlu ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti. Aynı günlerde ABD Büyükelçiliği Kültür ve Eğitim Ataşesi Craig Dicker, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı ziyaret ediyordu. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde basına kapalı görüşme sonrası ABD'li heyet gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Ancak ABD'li heyetin BDP'li vekillerin ziyaret öncesi "ön çalışma" yaptığı basına sızdı. Samsun kamuoyu bu sürpriz ziyaretçilerin maksatlarını hep merak etti. Şehir günlerce bu sürpriz ziyareti konuştu. 

Karadeniz karıştı

Özellikle milliyetçi kesim "BDP ziyaretlerinin" ülkenin bölünmesinin yayılmasına yönelik bir operasyon olduğu konusunda fikir birliği etti.
Bu esrarengiz ziyaretlerden sonra BDP milletvekilleri, İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktıkları Karadeniz turunun ikinci ayağı olan önce Sinop'ta, daha sonra Samsun'da protesto gösterileri ile karşılandılar. Basın toplantısı düzenleyecekleri Sinop Ögretmenevi'ne geçen heyette milletvekili Sırrı Süreyya Önder konuşmasını sürdürdügü sırada, bina önünde toplanan bir grup, terör örgütü aleyhinde slogan atarak ögretmenevine girmeye çalıştı, öğretermenevinin bazı camları kırıldı. Gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Heyet daha sonra Samsun'a geçti. Burada da bir grup BDP'lilerin kente gelmesi dolayısıyla eylem düzenlendi. Grup, TKP il binasının camlarını kırdı ve parti tabelası üzerine Türk bayrağı astı. BDP'liler, yaşanan olaylar nedeniyle Karadeniz gezisini Samsun'da noktaladı.
 
"Amerika baskısı Başbakan'a Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldırdı" 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Mardin'de yaptığı konuşmada, "Her türlü milliyetçilik iktidarımızın ayakları altında" sözlerine tepki yağıyor. Erdoğan'ın sözleriyle, daha önce ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile paralel çizgiye geldiğini söyleyen siyasiler, "ABD'nin Türklük baskısı Başbakan Erdoğan'a Türk milliyetçiliğini de ayaklar altına aldırdı" yorumunda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin tam anlamıyla "fırsatçılık" olduğunu ileri süren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, şöyle konuştu:

Al gülüm, ver gülüm

"İlkesizlik nedeniyle Karadeniz'de başka konuşuyor, Güneydoğu'da başka konuşuyor. Bunun adı ilkesizliktir. Fırsatçı adam kimden ne oy alacaksa onların duymak istediği şeyleri söyler. Bunun da sonu iyi değildir. Bu proje zaten ABD projesidir. Bir insanı Büyük Orta Doğu Projesi'nin (BOP) eş başkanı yapacaksınız. Boyu uzun, karakaşı, kara gözü var. BOP'un başına iyi eş başkan olur diyecek bir durum yok. Bu ABD'nin yıllardır uygulamak istediği bir plandı. Dişine göre bir ortak arıyordu ve eş başkan yapıldı. Bu yapılanların tamamı büyük bir proje. ABD'yi burada dışlamak mümkün değil. Bırakın ABD işbirliğini ya da paralelliğini, AKP zaten bir ABD projesidir. Koskoca Türkiye'de AKP'yi çıkaracaksınız, tek başına iktidar olacak, her şeyi güllük gülistanlık göstereceksiniz, daha sonra memleketin malları satılacak. Yani al gülüm ver gülüm. AKP, ABD'ye al gülüm diyor, ondan sonra da ver gülüm diyerek iktidarı istiyor. Bu belli olan bir şey her adımda bunu konuşuyoruz." 
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, lafı sözü eğmeden konuşmak gerektiğini belirterek, "Bu sözler Başbakan Erdoğan'ın Türklüğe olan bakış açısını açıkça ortaya koyuyor. Bunun adı Türklüğe olan düşmanlık hislerinin dışa vurumudur. 'Ben her türlü milliyetçiliğe karşıyım, ayaklarımın altındadır' derken Türk milliyetçiliğini ve Türk milletini ayaklar altına almıştır. Türk milleti de yeri ve zamanı gelince bu sözleri ayaklar altına alacaktır. Türk milletine söylenen sözleri reddediyoruz. Neden Gürcü milliyetçiliğini ayaklar altına almıyor. Bu millet kendisine ne yaptı, ne alıp veremediği var. ABD, PKK, AB haçlı zihniyeti tencere-kapak gibi aynı yolun yolcuları. Bunlar aynı beste, aynı güftedir. AKP'nin de pozisyonunu böyle değerlendirmek gerekiyor" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=81131


Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,154 µs