En Sıcak Konular

YİNE ACUN KAZANDI

20 Şubat 2013 11:14 tsi
 YİNE ACUN KAZANDI ‘O Ses Türkiye’nin finali ‘Yetenek Sizsiniz’in taklit bölümü gibiydi. Ahmet Kaya, Tarkan ve Barış Akarsu’nun benzerleri yarıştı. Kazanan yine Acun oldu

BAŞKASI OLMA KENDiN OL

'O Ses Türkiye'nin finali 'Yetenek Sizsiniz'in taklit bölümü gibiydi. Ahmet Kaya, Tarkan ve Barış Akarsu'nun benzerleri yarıştı. Kazanan yine Acun oldu

'O Ses Türkiye' finalinde     4 yarışmacı var. Daha önce hiçbirini izlemedim, ama hepsi tanıdık geliyor. Ahmet Kaya, Tarkan ve Barış Akarsu'nun benzerleri. 'Tıpatıp Show'a ya da 'Yeteneksizsiniz'e (pardon 'Yetenek Sizsiniz' olacak) çıksalar yaptıkları taklitlerle pekala ödül alabilirler. Ama Türkiye'nin biricik sesi bu mudur? İşte orada durmak lazım. Türkiye'deki en çok beğenilen rol modellerinden sonra belki de şaşırmamalıyız bu sonuca.
'O Ses Türkiye'nin ilk bakışta 'Sıfır Ses Türkiye' olarak algılanmasına da neden     olan çok eğlenceli bir jürisi var. İşte bu jüri başından beri aynı şeyi söylemiyor mu? "Kendiniz gibi olun, başkası gibi okumayın." Hatta finalde yarışmacıların farklı tarzlarda şarkı söylediğini anlatırken "Rock okudu"     bile dediler. Böylece yeni bir fiil daha girdi hayatımıza, "Rock okumak."

Duygu sömürüsüne hassasiyet yok
Önce Tarkan'ın küçük kardeşi gibi duran 16 yaşındaki Berkan Taşkın eleniyor. Berkan, fiziğiyle de sahnesiyle de Tarkan'a çok benziyor. Adı bile Tarkan'la kafiyeli. Haftaya yarışmanın çocuklara özel bir bölümü yapılacağı açıklanıyor. Bunu duyan acımasızlar dalga geçiyor, "Artık Berkan haftaya da katılır" diye. Oysa bence aralarında en çok gelecek vaat eden kesinlikle o. Sonra Barış Akarsu'nun benzeri Onur Uğuş eleniyor. Şaşırmıyorum.
Final, Ayda ve uzun tırnaklarıyla, adaşı Mustafa Sandal'la bir örnek giyinen Mustafa'ya kalıyor. Eee, sonuç zaten belli değil mi? İranlı baba ve Türk annenin İsveç doğumlu kızı Ayda Mosharraf mı yoksa  Ahmet Kaya'nın benzeri Mustafa mı     kazanacak böyle bir süreçte?
'Yetenek Sizsiniz'de BJK formasının     üzerindeki ayyıldız kapatılarak gereğinden fazla hassasiyet gösterildi, arkasından açıklama yapıldı, belli ki kötü niyet yoktu. Zaten biliyoruz, Acun böyle bir şey yapmaz. Ahmet Kaya'yla yapılan duygu sömürüsüneyse     fazla hassasiyet gösterilmedi ama onda da belli ki kötü niyet yoktu.
Mustafa, finalde birinci olduğu açıklanınca "Bütün ülkelerden oy aldım, bütün ülkeleri birleştirdim, demek ki isteyince birleşiliyor" minvalinde bir konuşma yaptı. Bu konuşmayla zaten tribüne oynadığının altını güzelce çizdi. Ama bu nasıl bir medeni cesarettir, nasıl bir egodur, ses yarışmasını kazandı diye kendini ülkelerarası barış sağlamış biri gibi ilan etmek nasıl bir şeydir?     İşte onu sanırım 'O Ses Türkiye'de birinci olmadan anlamak mümkün değil.  

Acun reklamcıların da kurtarıcısı
Bu arada yarışma reklam üzerine reklam aldı. Her reklamdan Acun fırladı. Reklamların çoğunda ya bizzat oynuyordu ya da reklamcıları reklam çekme zahmetinden kurtarmış ürünleri bizzat kameraya anlatıyordu. Bir bankanın tanıtımını da yapıyor, bir arabanın da, yeri geldiğinde bir deterjanın da.
Acun'u izlerken, bir kez daha hatırladım, son yapılan araştırmalarda Türkiye'nin en çok örnek aldığı isim seçildiğini. Herkes Acun'un sıfırdan yükselişine, müthiş başarı öyküsüne imreniyor. Peki ya bu kadar çok çalışmasına özenen var mı gerçekten? Acun kadar çok çalışan ve çalışmaktan başka hiçbir şeye vakti kalmayan bir örnek var karşımızda. Kaçımız bunu yapabiliriz, kaçımız gerçekten bunu yapmak isteriz? Bu kadar çok çalışmaya herkes bir şey olur zaten.
Günün anlam ve önemine uygun bir     şarkıyla satırlarımıza son verelim. 'O Ses Türkiye' yarışmacılarına da, Acun'u rol  model alanlara da Tarkan'dan bir şarkı     gelsin, 'Başkası Olma, Kendin Ol!'

Çağdaş Ertuna - Milliyet 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://cadde.milliyet.com.tr/2013/02/20/YazarDetay/1670923/baskasi-olma-kendin-ol


Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,337 µs