En Sıcak Konular

SİNOPTAN SONRA SAMSUN DA KARIŞTI BDP HEYETİ ANKARA'YA DÖNDÜ

20 Şubat 2013 10:58 tsi
SİNOPTAN SONRA SAMSUN DA KARIŞTI BDP HEYETİ ANKARA'YA DÖNDÜ BDP milletvekilleri, HDK heyetiyle birlikte PKK ile müzakere sürecini anlatmak için çıktıkları Karadeniz turunun üçüncü durağı Samsun’da da büyük protestolarla karşılandılar.

Sinop'un ardından Samsun da karıştı

BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile bağımsız milletvekili Levent Tüzel, HDK heyetiyle birlikte PKK ile müzakere sürecini anlatmak için çıktıkları Karadeniz turunun üçüncü durağı Samsun'da da protestolarla karşılandılar. Önceki gün Sinop'ta bir öğretmenevinde 9 saat mahsur kalan BDP heyeti, panzerlerle kentten çıkarıldıktan sonra Samsun'a geçti. BDP heyeti için kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Burada yaklaşık 200 kadar resmi ve sivil polis geniş güvenlik önlemi aldı. BDP'lilerin kaldığı otele tüm giriş ve çıkışlar da kimlik kontrolüyle yapıldı. Otelin karşısına gelen bir kişi, kartona çizdiği Türk Bayrağını kaldırarak BDP heyetini protesto etti. Polisin müdahalesi ile bu kişi bölgeden uzaklaştırıldı. Samsun'da BDP'li vekillerin ziyaret etmeyi planladığı 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği'nin bulunduğu binanın önünde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup ile onlara engel olmak isteyen polisler karşı karşıya geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı derneğin yanı sıra TKP, Halk Evleri ve Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin il teşkilatlarının da bulunduğu binaya girmek isteyen kalabalığa polisler biber gazı sıkarak müdahale etti. Göstericiler bu sırada taş atarak binanın camlarını kırdı. Bunun üzerine binanın çatısına çıkan 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, Halk Evleri, TKP ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi üyeleri de aşağıdaki gruba gelen taşları attı. Polis, binaya girerek TKP tabelasına bayrak asan kişileri güçlükle dışarı çıkardı.  Bazı protestocular ise gözaltına alındı.

Trabzon gezisi iptal

BDP heyeti, Sinop ve Samsun'da yaşanan olaylar nedeniyle Trabzon ziyaretini iptal etti. BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve bağımsız milletvekili Levent Tüzel, burada yaklaşık 100 kişilik gruba hitaben bir konuşma yaptı. Tüzel, "Karadeniz gezisini erteledik" dedi.  Önder de "Olaylarda MHP'nin bir vebali yoktur. Ancak CHP'li yetkililerin vebali vardır. CHP'li Sinop Belediye Başkanı'nın provokatif açıklamaları olmuştur" diye konuştu. Bu arada, Belediye Başkanı Baki Ergül ise yaptığı açıklamada, "Olaylarda dahlimin olduğunu ispat etsinler, değil Sinop Belediye Başkanlığını, Sinop'u terk ederim" dedi. Ergül, olayları televizyondan izlediğini söyledi. Ergül, "Televizyondaki görüntülerden genç çocuklardan içlerinden sadece bir tanesi tanıdım o da şehit oğluydu. Az çok bilirim ben gençleri ama biri hariç hiçbirini tanımıyorum" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=81087




Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,729 µs