En Sıcak Konular

TREN KAZASINDA ÖLÜ SAYISI 9 OLARAK KESİNLEŞTİ

27 Ocak 2008 17:34 tsi
TREN KAZASINDA ÖLÜ SAYISI 9 OLARAK KESİNLEŞTİ Kütahya'daki tren kazasında, devrilen vagonlardan sonuncusunun da kaldırılıp kontrol edilmesi sonucu ölü sayısı 9 olarak kesinleşti.

KÜTAHYA - Kütahya'da meydana gelen tren kazasından, devrilen vagonlardan sonuncusunun da kaldırılıp kontrol edilmesi sonucu ölü sayısı 9 olarak kesinleşti.
     İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin bazı vagonlarının, Kütahya merkeze bağlı Çöğürler köyü yakınlarında raydan çıkarak yan yatması sonucu meydana gelen kazada, devrilen son vagon vinçlerin yardımıyla kaldırıldı.
     Vagonda ve devrildiği yerde yapılan kontrollerde herhangi bir cesede rastlanmadı. Böylece, ölü sayısı 9 olarak kesinleşti.
     Öte yandan, Kütahya Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi bölümünde tedavi gören Yunus Akkuş'un durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların ayakta tedavi görüp taburcu edilmeye başlandıkları bildirildi.
     Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ndeki 14 kişiden ayakta tedavi edilen 2'sinin taburcu edildiği öğrenildi.
     Afyon Devlet Hastanesi'ne gelen yaralılardan Haydar Acar'ın tedavisi devam ediyor.
     Afyon Kocatepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 kişi taburcu edildi.

ERDOĞAN: TEDBİRLER GÖZDEN GEÇİRİLMEKTE

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'daki tren kazasına ilişkin olarak, ''Milletçe bizi acıya boğan bu tür elim kazaların tekrar yaşanmaması için alınan tedbirler gözden geçirilmektedir'' dedi.
     Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Erdoğan, İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin Kütahya'da raydan çıkarak 2 vagonunun devrilmesi sonucu meydana gelen kaza dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Kaza sonucu 9 kişinin hayatını kaybetmesi ve 30 kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
     ''Milletçe bizi acıya boğan bu tür elim kazaların tekrar yanmaması için alınan tedbirler gözden geçirilmektedir. Bu çerçevede kazanın tüm boyutlarıyla ilgili geniş kapsamlı inceleme ve değerlendirme süreci hızla tamamlanacaktır.''

TREN KAZASINDA RAY ÇATLAMASI VEYA KIRILMASI ŞÜPHESİ

KÜTAHYA - TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Pamukkale Ekspresi'nin bazı vagonlarının raydan çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili olarak, ''Kazanın ray çatlaması veya kırılması yüzünden meydana gelmiş olabileceği şüphesi üzerinde duruyoruz'' dedi.
     Karaman, kaza alanındaki gazetecilere yaptığı açıklamada, toplam 436 yolcusu bulunan Pamukkale Ekspresi'nin vagonlarının devrilmesi sonucu 9 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır 20 kişinin yaralandığını söyledi.
     Yolcuların çoğunun trenlerle ve otobüslerle Kütahya ve Denizli'ye götürüldüğünü ifade eden TCDD Genel Müdürü Karaman, şöyle konuştu:
     ''TCDD kurtarma ekibi, kaza meydana geldikten 1,5 saat sonra olay yerine ulaştı. Kazanın ray çatlaması veya kırılması yüzünden gelmiş olabileceği şüphesi üzerinde duruyoruz. Araştırmalar devam ediyor. Trenin bakımı 3 gün önce yapılmıştı. İhmal söz konusu değil. Yol, yaklaşık 1 saat içinde ulaşıma açılacak. Devrilen vagonlar, TCDD'nin çekicileriyle istasyona çekiliyor. Son vagon da çekilmek üzere''

KAZADA HASAR GÖREN DEMİR YOLU ULAŞIMA AÇILDI

KÜTAHYA - Kütahya'da meydana gelen tren kazası nedeniyle ulaşıma kapanan demir yolu, rayların onarım çalışmalarının tamamlanması sonucu yeniden açıldı.
     İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin bazı vagonlarının, Kütahya merkeze bağlı Çöğürler köyü yakınlarında raydan çıkarak yan yatması sonucu meydana gelen kazada, hasar gören demir yolu onarıldı.
     Devrilen vagonlardan az hasarlılarının çekicilerle istasyonlara çekilme işlemi tamamlanırken, ağır hasarlı vagonlar vinçlerin yardımıyla demir yolunun kenarına alındı.

GÜL: ÜZÜCÜ KAZALAR BİR DAHA YAŞANMASIN
ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kütahya'da meydana gelen tren kazası gibi üzücü kazaların bir daha yaşanmamasını temenni etti.
     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:
     ''Kütahya'da meydana gelen tren kazasında dokuz vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden, çok sayıda vatandaşımızın yaralanmasında derin üzüntü duydum. Böyle üzücü kazaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.
     Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyorum.''





Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,774 µs