En Sıcak Konular

ERDOĞAN HER SANDIKTA 9 GÖREVLİ İSTİYOR

16 Şubat 2013 22:32 tsi
ERDOĞAN HER SANDIKTA 9 GÖREVLİ İSTİYOR Erdoğan, "Türkiye genelinde şu anda toplam sandık sayısı 200 bin, bu ne demek? Türkiye genelinde bizim şu anda toplamda 1,8 milyon bir kadroya ihtiyacımız var. Çünkü, her sandıkta 9 tane görevlimiz olacak" dedi.

Erdoğan yoklamayı yaptı kızdı: Sefalet

Mardin'de yaptığı konuşma sırasında AK Parti ilçe teşkilatları ana kademeden olanların ayağa kalkmasını istedi sayı yetersiz kalınca kızdı...

Mardindeki konuşması sırasında sandık esaslı çalışma konusuna değinen Erdoğan, "Türkiye genelinde şu anda toplam sandık sayısı 200 bin, bu ne demek? Türkiye genelinde bizim şu anda toplamda 1,8 milyon bir kadroya ihtiyacımız var. Çünkü, her sandıkta 9 tane görevlimiz olacak" dedi.

Mardin'de de sandıkların asla boş bırakmaması gerektiğine işaret eden Erdoğan, "Bir sandığa gidildiği zaman burada AK Parti'nin üyesi var mı, yok mu böyle bir soruyu dahi bizim sormamız gerekir" diye konuştu.

Her sandıkta 3 ilçe ana kademe, 3 kadın kolları, 3 de gençlik kolları üyesinin görevli olacağını belirten Erdoğan, sandık başkanının görevine gelmemesi halinde, sandık başına ilk gelen görevlinin o sandıkta başkanlık görevini de yürütebileceğinin teşkilata anlatılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, konuşmasına ara vererek, salonda AK Parti ilçe teşkilatları ana kademeden olanların ayağa kalkmasını istedi. Ayağa kalkanların sayısını yetersiz gören Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Fide'den sayının neden yetersiz olduğunu sordu.

Bunun üzerine salonda bulunan bazı kişiler güvenlik görevlilerince içeri alınmadıklarını, dışarıda çok sayıda ilçe teşkilatlarından partili bulunduğunu bildirdi. Başbakan Erdoğan da ilçe teşkilatlarında görevli olanların içeri alınmasını istedi.

İl ve ilçe kadın ve gençlik kollarının ayağa kalkmasını isteyen Erdoğan, "Gençlik kolları dökülüyor, sefalet" dedi.

Erdoğan, konuşmasına kısa bir süre ara vererek, AK Parti İl Başkanı Fide'ye dönerek, "İl Danışma Meclisi'ne kimlerin katılacağının formatı belli" diye konuştu.

-"Biz buralara durup dururken gelmedik, emeğin neticesinde geldik"-

Konuşmasına kaldığı yerden devam eden Erdoğan, Mardin'deki bin 800 sandığın tümüne sahip çıkılması gerektiğini, parti görevlilerinin sandıklarda adete kuş uçurtmayacak şekilde çalışmak zorunda olduğunu belirtti.

Sandıklarda sayım yapıldığında sandık görevlisinin resmi tutanaktan bir suret alarak sonucu ilçe başkanlığına, oradan il başkanlığına ve genel merkeze bildirmesi gerektiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunu niye söylüyorum? Bizim teşkilatımız bu ciddiyetle çalışsın, resmi neticeler belli olmadan parti teşkilatımız bizim Mardin'de ne kadar oy aldığımızı tespit eder, il teşkilatımızın kayıtlarına anında düşer. Bu zor değil, bunu yapan gerçekleştiren il başkanı olarak söylüyorum. İlk belediye başkanlığını kazandığım zaman, o zaman teşkilatımın ilk başkanıydım. Tabii karşımızdaki muhalefet bize göre görünüşte güçlü, iktidarı, parası, pulu olan partiler, karşımızdaki adaylar çok havalı, kendilerini öyle gösteriyor, televizyon desteği var, bize karşı destek yok ama bizim de teşkilatımız çok güçlü. O seçim kampanyamızda biz, seçim günü akşamı seçimi kazandığımızı biliyoruz ve bütün arkadaşlarımızın gözleri ışıl ışıl hamdediyoruz, seçimi kazandık diye. Gazeteler, televizyonlar geldiler 'ANAVATAN Parti'si seçimi kazandığını ilan etti, şampanyalar, votkalar patlatılıyor, siz burada neye seviniyorsunuz' dediler. Dedik ki gece 12'den sonra 1'e doğru oraların kapılarının kapandığını görürsünüz' dedik. Bunlar bize inanmadı. Hakikaten gece 12'den sonra onlar parti teşkilatının kapılarını kapadı, seçimi kaybettiklerini öğrendiler, biz seçimi kazanmıştık. Çünkü biz, sandık esaslı çalışmamızı yapmıştık. İlk defa bilgisayarı başarıyla kullanan parti biziz." Erdoğan, ilk belediye başkanlığını kazandığı dönemde yaptıkları sandık çalışmasını bugün AK Parti'de de yapmaları gerektiğini belirterek, "Yani şu sandıkta AK Parti üyesi yok denilmemeli" dedi.

Teşkilat ana kademe yöneticileri, kadın kolları ve gençlik kolları yöneticilerinde seçmen kütüklerinin bulunması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Mart 2014'e kadar bu listeler üzerinden siz çalışmanızı yapacaksınız, bu listeler üzerinden çalışmanızı yapmanız suretiyle o güne hazırlanacaksınız. Evvel Allah bu kadro, bu işi başarır. Biz buralara durup dururken gelmedik, emeğin neticesinde geldik" dedi.

-"Sessiz devrim"-

Türkiye'nin son 10 yılda tasavvur dahi edilemeyen sıçramayı, kalkınmayı gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, Batılıların Türkiye'de yaşanan değişimi "sessiz devrim" olarak adlandırdığını söyledi.

Erdoğan, "Ülkemize biz çağ atlattık, ancak 50 yıl sonra oluşabileceği düşünülen Türkiye'yi 10 yıl gibi kısa zamanda inşa ettik. Gerek hükümet bazında, gerek yerel yönetimler bazında halkımızın emanetini hiçbir zaman yere düşürmedik, Allah'ın izniyle düşürmeyeceğiz. Emaneti layıkıyla taşıdık, halkımızın nazarındaki güvenimiz daha da arttı. Her seçimde halkımız çok daha güçlü şekilde destek verdi" diye konuştu.


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-yoklamayi-yapti-kizdi-sefalet/siyaset/siyasetdetay/16.02.2013/1669744/default.htm


Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,714 µs