En Sıcak Konular

BELÇİKA'DA 3 TÜRK ÇOCUĞU ''EŞCİNSEL AİLEYE'' VERİLDİ

14 Şubat 2013 15:35 tsi
BELÇİKA'DA 3 TÜRK ÇOCUĞU ''EŞCİNSEL AİLEYE'' VERİLDİ Bekir Bozdağın Avrupada 4 bin Türk çocuğu Hıristiyan ailelere verildi sözlerinin ardından ilginç bir iddia da Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'den geldi.

Skandal! Türk çocukları onlara verildi

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağın Avrupada 4 bin Türk çocuğu Hıristiyan ailelere verildi sözlerinin ardından ilginç bir iddia da Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'den geldi.

Üstün, Belçika'da bir Türk ailenin 3 çocuğunun alınarak "gay ailelere" verildiğini, çocuklardan 2'sinin uzun mahkeme sürecinden sonra alındığını, biri için ise hala yargı sürecinin devam ettiğini söyledi.
Bozdağ'ın açıklamalarının ardından Meclis de konuya el attı. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Avrupa'daki göçmen çocukların sorunları ve velayet hakkı konusunda inceleme yapmayı kararlaştırdı. Bu konuda bir izleme dosyası açan komisyon, Avrupa ülkelerine giderek araştırma yapacak. 

Komisyon Başkanı Üstün, bunun bir insan hakkı ihlali olduğunu, çocukların basit idari kararlarla alınarak bambaşka kültürde olan ailelere verildiğini söyledi. Üstün, "Bunların sayısı şu anda minimum 5 bin ama bunun 9 bine kadar olduğu söyleniyor" dedi.

İLGİNÇ ZAMANLAMA

Komisyonda, Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk kökenli ailelerin gençlik dairelerinin, çocuk koruma tedbiri uygulamalarından kaynaklı sorunlarının araştırılması amacıyla söz konusu iddiaların yoğun olduğu ülkelere heyetler gönderilmesi ve yerinde inceleme yapılarak bir rapor düzenlenmesi kabul edildi. 

Üstün, farklı ülkelere farklı heyetlerin gideceğini, bunun bir saha çalışması olduğunu belirterek, "İlkini 17 Nisan 2013 gibi düşünüyoruz. Çünkü 17 Nisan 2013'te Neonazi cinayetlerinin ilk duruşması yapılacak Almanya'da. 

Biz daha önce almış olduğumuz karar gereğince hem o yargılamaları izlemek için Almanya'ya gideceğiz, gitmişken bu olayları da incelemek istiyoruz" dedi.

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Skandal_Turk_cocuklari_onlara_verildi/274255#.URzl5h3xqCk


Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,053 µs