En Sıcak Konular

TREN KAZASININ SEBEBİ RAYLARIN KIRILMASI

27 Ocak 2008 13:36 tsi
TREN KAZASININ SEBEBİ RAYLARIN KIRILMASI İlk incelemelerde olayın, conta başındaki ray kırılmasından meydana geldiği ve detaylı çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi...

ANKARA - Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Kütahya'da Pamukkale Ekspresi'nin bazı vagonlarının devrilmesi sonucu meydana gelen kazanın ilk incelemelere göre, conta başındaki rayların kırılmasından meydana geldiğinin belirlendiğini belirterek, detaylı çalışmaların devam ettiğini söyledi.
     Soluk, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nde kazaya ilişkin yaptığı açıklamada İstanbul'dan kalkan ve Haydarpaşa-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin, Kütahya-Afyonkarahisar güzergahında bulunan Çöğürler-Değirmenözü istasyonları arasında saat 02.00 civarında raydan çıkarak 2 vagonun yan yattığını söyledi.
     Kazadan hemen sonra Genel Müdürlükte kriz masası oluşturularak Kütahya Valiliği ile birlikte çalışıldığını belirten Soluk, TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinin olay yerine ulaşarak incelemelerde bulunduğunu kaydetti.
     İlk incelemelerde olayın, conta başındaki ray kırılmasından meydana geldiğinin belirlendiğini ve detaylı çalışmaların sürdüğünü anlatan Soluk, yolcuların trenle Kütahya'dan aktarılarak gidecekleri yerlere otobüslerle ulaştırma işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Soluk, Kütahya'dan gönderilen lokomotifin, treni çekerek devrilmemiş olan vagonların Kütahya'ya gelmesini sağladığını bildirdi.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Soluk, bir gazetecinin conta başının kırılmasının nedenini sorması üzerine, ''Şu aşamada bir şey söylersek şaşırtıcı olabilir. İlerleyen saatlerde belirlenebilir'' dedi.
     Aşırı hızın kazaya yol açıp açmadığının sorulması üzerine de Soluk, ''Aşırı hız söz konusu değildir'' dedi.
     Soluk, buzlanmanın etkisi konusundaki bir soruyu yanıtlarken de ''Eksi 12 derece soğuk olduğunu biliyoruz. Ama bu durumun kazada ne kadar etkili olduğunu bilmiyoruz'' yanıtını verdi.


Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,493 µs