En Sıcak Konular

KIŞANAK: ''DÜMDÜZ BİR YOLUMUZ VAR: ÖZERK KÜRDİSTAN''

11 Şubat 2013 22:52 tsi
KIŞANAK: ''DÜMDÜZ BİR YOLUMUZ VAR: ÖZERK KÜRDİSTAN'' Kışanak, “Bizim çetrefilli, anlaşılması zor bir yolumuz yok. Dümdüz bir yolumuz var. O da demokratik cumhuriyet, özerk Kürdistan’dır” dedi

'Dümdüz bir yolumuz var!'

'O da demokratik cumhuriyet, özerk...'

: Özerk Kürdistan!

BDP'li Kışanak hükümetin İmralı görüşmelerinde çözüm sürecini doğru yönetemediği savundu. Kışanak, "Bizim çetrefilli, anlaşılması zor bir yolumuz yok. Dümdüz bir yolumuz var. O da demokratik cumhuriyet, özerk Kürdistan'dır" dedi

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Antalya'nın Kepez ilçesinde partililere seslendi. Yaklaşık 1500 kişinin Kürtçe sloganlar eşliğinde karşıladığı Kışanak, "Sizler bu sevgiyi ülke hasretiyle gösteriyorsunuz. Topraklarınızdan kopup buralara gelmek zorunda kaldınız. Bu hasreti bizimle gidermeye çalışıyorsunuz. Başka büyük bir hasret daha var; O da Kürt halkı önderi sayın Öcalan'a duyulan hasrettir. Ben inanıyorum sizler de bu kararlı, mücadeleci duruş olduğu sürece bu hasret de bitecek. Bir gün Kürt halkı önderiyle buluşacaksınız, bu hasreti gidereceksiniz" dedi.

"Herkes özerk olmalı"

Hükümetin İmralı görüşmelerinde çözüm sürecini doğru yönetemediği, çeşitli planlar kurup bunun içinde oynamaya çalışması halinde kaybedeceğini iddia eden BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, şöyle devam etti:

"Bizim çetrefilli, anlaşılması zor bir yolumuz yok. Dümdüz bir yolumuz var. O da demokratik cumhuriyet, özerk Kürdistan'dır. Artık 21'inci Yüzyılda bir tek kişinin ağzından bir ülke yönetilemez. Bu yetkileri yerellere, bölgelere devredeceksiniz, demokratik bir sistemi kabul edeceksiniz. Biz Kürt halkı olarak kendi özerkliğimizi, dilimizi, tarihimizi özgürce yaşamak istiyoruz. Ama bu yetmiyor. Herkes kendi özerkliğini, özgürlüğünü yaşamalıdır."

"Barış anayasası"

Son günlerde tartışma konusu olan yeni anayasa konusuna da değinen Gültan Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi anayasa yapım sürecinde 'Acaba BDP ile AKP birlikte hareket edebilir mi' diye bir tartışma başladı basında. Bizim 'şu partiyle birlikte bir anayasa yapmam, onunla yapmam, şununla yapmam' diye özel bir kategorimiz yok. Kim özgürlükler konusunda yapıcı olursa, bu ülkenin sorunlarını çözecek çoğulcu, demokratik bir anayasadan yana tavır alırsa biz onunla birlikte halkımıza bir barış anayasası armağan etmek için çalışırız. Eğer AKP böyle bir anlayışa gelirse, böylesine özgürlükçü bir çizgiye gelirse biz zaten buna hazırız."

İmralı'ya ikinci heyet

Konuşması sırasında sık sık Abdullah Öcalan lehine slogan atılması üzerine Kışanak, "Ben ne koşunursam konuşayım, sizin tek gündeminiz var o da sayın Öcalan'ın özgürlüğü, biliyorum. Arkadaşlarımız İmralı'ya gitti, sayın Öcalan'la görüştüler, tüm halkımıza özellikle de kadınlara sevgi ve selamları var" dedi. Gültan Kışanak, İmralı'ya ikinci bir heyet gönderilmesi konusunda her gün yeni bir spekülasyon yapıldığını kaydederek, şöyle dedi:

"BDP'yi kurumsal olarak muhatap alıp, şimdiye kadar bize ne bilgi paylaştılar ne bir öneride bulundular. Yarın parti grubumuzda, ertesi gün de MYK'da toplanıp, tartışacağız ve bir kez daha oyalamaya izin vermeyecek şekilde gündemlerine, önlerine bir öneri koyacağız."


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/dumduz-bir-yolumuz-var/513423/1/G%C3%BCndem


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,781 µs