En Sıcak Konular

KORKANA DA KORKMAYANA DA ÖLÜM TAM ZAMANINDA GELİYOR

11 Şubat 2013 21:18 tsi
KORKANA DA KORKMAYANA DA ÖLÜM TAM ZAMANINDA GELİYOR Defter dürülmeden önce defterini kapkara yapmayanlar, ecel geldiğinde yüzleri pırıl pırıl olarak karşılar.

Korkana da korkmayana da ölüm tam zamanında geliyor

Gavur, içinin dış olacağından, kendi yaptığını görmekten kendisi korktuğundan ölümü anlamak, dinlemek, duymak istemez.

Müslüman ise "Tüblesserair" sergisinde kendi iç dünyasının Rabbin rahmetiyle on kat, yedi yüz kat ve daha fazlasıyla büyütülerek sergilendiğinde karşılığının almak için ölümü içine nefes gibi çeker. (Ayet için bak Tarık sûresi ayet 9)

Leyla'sından "Gelsin artık" davetini alan Mecnun, babasının saltanatlı evinden yalın ayak, başı açık Leyla'sına doğru koşarken ardında bıraktığı servet ve saltanatı hiç aklına getirmeden Leyla, Leyla, Leyla diyerek koştuğu gibi Mümin insan da "Mevla, Mevla, Mevla" diyerek gider ölüme.

"Ente Mevlana" diye her akşam çağırdığımız Mevlamıza koşarken ezalar, cefalar, belalar, hastalıklar, düşmanlar ve kurşunlarını Mecnun'un Leyla'sına koşarken ayağına batan dikenler gibi görür ve aldırmadığımız gibi yolun yaklaştığını müjdeleyen işaret taşları gibi algılarız.

İsmail aleyhisselamın, babası İbrahim aleyhisselama "Babacığım, emrolunduğun şeyi yap" dediği gibi Müslüman da kendisine ölüm davetiyesi getiren Azrail aleyhisselama "Merhaba" der ve davete icabet eder.

Defter dürülmeden önce defterini kapkara yapmayanlar, ecel geldiğinde yüzleri pırıl pırıl olarak karşılar.

Musalla taşında "Er kişi niyetine" denmeden önce dünya meydanında "Rical/Er kişi" olarak yaşayan kadın ve erkekler için ölümden korku yoktur. Sevdiklerimizin çoğu öbür tarafta olduğundan, salih amel işleyenlerin hesabı kolayca görüldükten sonra bir araya geleceklerinden ölüm, sevdiklerinin çoğuna kavuşmaktır. (Bak Ra'd sûresi ayet 23, İnşikak süresi ayet 9)

Doğduğumuzda kulağımıza okunan Ezan'ın namazı, Musalla taşında kılınırken dostlarımız dualarla bizi uğurlarken biz de: "Keşke kavmim Rabbimin beni af¬vettiğini ve beni Cennette ikram olunanlardan kıldığını bil¬seydi" (Yasin sûresi ayet 26-27) diyebilsek.

Kara toprağa gitmediğimizi bildiğimizden, kara toprağı da Yaratana gittiğimizden tabutumuzu biz, Rabbe götüren araç olarak görürüz.

Az dostların arasından dostların çok olduğu yere gideriz.

Kavga, gürültü, harp ve darpların olduğu mekandan huzur diyarına göç ederiz.

Zengin olsun fakir olsun, elindekine gönül bağlamamışsa gözü kapanıp eli açılırken gözü ve gönlü önüne bakar ardına bakmaz.

Dünyalığını gönlüne alanlar can bedenden giderken "Malım, malım" diyerek can verirler.

Dünya malının gönle girmesini engellemenin en kestirme yolu gönlü boş bırakmamaktan geçer. Gönlünü, malla değil, malı ve gönlü yaratanın sevgisiyle dolduranlar, ecel gelince malı yaratana doğru göç edeceklerinden, üzüntü değil sevinç duyarlar. Ölümü ve ölüme hazırlanmayı hatırlatanlara kızıp köpürenler de eceli gelince ölecekler.

Hazırlık yapmadan yakalanacaklar.

Kızsalar da köpürseler de biz, onları kendilerinden daha fazla düşündüğümüzden hatırlatmaya ve o uzun yolculuğa azık hazırlatmaya çalışacağız. Çünkü biz, Rahmet Peygamberinin Rahmet Ümmetiyiz. Her canın cehenneme değil, cennete gitmesi için çalışırız.

Ahirete inanana da inanmayana da ecel gelecek ve ikisi de bu dünyadan gidecek.

İnanmayanların dediğinin doğru çıkma imkan ve ihtimali yok ama onların sapık mantıklarıyla düşünsek bizim hiç bir kaybımız yok.

Dünyanın havasından, güneşinden helal rızklarından biz de yararlandık.

Dünyanın helalı da haramından fazladır.

Helaller sayılamaz ama haramlar sayılıdır.

Biz neden pişman olalım.

Sonra ahireti inkar edenlerin basit mantığı içinde ölünce pişman olmak da yok.

İçki içip nara atamadığımız için, Fahişelik, eşcinsellik, pezevenklik, fuhuş ticareti yapamadığımız için, Hortumlarla hazineyi soyup yetim hakları yemediğimiz için, Hırsızlık, gasp, soygun yapmadığımız için, Adam öldürme orduları kurup ülkeleri soymadığımız için, Organ mafyası kurup hazinelerini soyduğunuz ülkelerin çocuklarını canlı canlı kesip batının zenginlerine satmadığımız için mi pişman olacağız?

Mahmut Toptaş - Milli Gazete

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Korkana_da_korkmayana_da_olum_tam_zamaninda_

geliyor/13663#.URkrQx02bf8



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,858 µs