En Sıcak Konular

ERGENEKON SKANDALI: HAHAM'A KİM İŞKENCE YAPTI?

10 Şubat 2013 11:24 tsi
ERGENEKON SKANDALI: HAHAM'A KİM İŞKENCE YAPTI? Yok artık, her haksızlığı, hukuksuzluğu, akla hayale gelmeyecek en rezalet olayları görmüş, yaşamış bir ülke olan Türkiye’ye bile skandalın bu kadarı fazla!

Ergenekon skandalı.. Haham'a kim işkence yaptı?
 
Yok artık, her haksızlığı, hukuksuzluğu, akla hayale gelmeyecek en rezalet olayları görmüş, yaşamış bir ülke olan Türkiye'ye bile skandalın bu kadarı fazla!

Biliyorsunuz "Ergenekon, Ergenekon" diye yıllarca ortaya saklanmış belgeler, silahlar (!) saçılarak, evler aranıp bilgisayarlar ve evlerdeki tüm CD'ler tiftik tiftik edilerek.. "Özel misyonlu" gibi çalışan bazı gazete ve gazeteci ve akademisyenlerle "Ergenekon tutuklusu" diye cezaevine atılan insanlar yargısız infazlarla ilk andan itibaren "suçlu" ilan edilip onurlarıyla oynanarak.. Türkan Saylan gibi bir "sivil toplum kahramanı", ülkeye sayısız hizmet vermiş değerli bir bilim kadını hayatının son günlerinde en ağır suçlamalarla ve evi aranıp mağdur edilerek.. Diğerleri sabahın beşinde ev aramaları ve tutuklamalarla hayatından bezdirilip, kimileri bu saçmalıktan kurtulmak için yurt dışına kaçmak zorunda bırakılarak sürdürülen bu operasyon nedeniyle hayatının beş yılını cezaevinde tüketenler var..

Bunlar olurken insaflı ve sağduyulu gazeteciler defalarca "Kardeşim sadece 'bir kaybolup bir ortaya çıkan, ne olduğu belirsiz bir hahamın sözleriyle bu kadar insanın hayatıyla nasıl oynarsınız, dört beş yılda hala mahkum edecek delilleri çıkaramadığınız, Ergenekon 'terör örgütü' diyebileceğiniz kanıtları bulamadığınız halde onların ve ailelerinin hayatından yılları nasıl çalarsınız" diye defalarca yazdı, çizdi.

SİZ DE ERGENEKONCUSUNUZ

En deneyimli hukukçular "Bu adalet değil" diye açıklamalar yaptı.. Ve bunları kim yapsa hepsi ya işini kaybetti, ya başına bir çok "faili meçhul olay" geldi veya bu düzeni sürdürenlerin maşaları (ki bunlar hep aynı, bilindik isimlerdir) tarafından "onları koruyorsanız siz de Ergenekoncusunuz" şeklinde hedef göstermelerle sindirilmeye çalışıldı.

KİM BU 'DEVLET'?

Oysa işe bakın ki yıllar sonra o yalancı haham yeniden ortaya çıkıverdi.. Hem de tesadüfe bakın ki tam Balyoz davası tutukluları, hüküm giydirilmiş generalleri, askerleri için zirveden "onlara haksızlık oluyor, ordunun morali bozuluyor" veya "bir suçları, günahları yoktur" denildiği sıralarda.. Yani iki davadaki paralel gelişmeler gözden kaçacak gibi değil.

Haham Tuncay Güney diyor ki; "Ergenekon davası bir projeydi, bitti artık. İçerdekilerin çıkması gerekir. Ben vicdanen rahatsızım, işkence görmeseydim o konuşmaları yapmazdım. Ergenekon'un temeli sayılan, Emniyette verdiğim ifade geçersizdir. Devlet beni kullandı. Türkiye'de adalet aramak, genelevde bakire aramaktan farksızdır."

CİNAYETTEN FARKSIZ

Bu skandalın, bu haksızlığın-hukuksuzluğun büyüklüğü "CİNAYET" denecek kadar dehşet vericidir. Bu topluma ve hapse tıkılıp yıllarca özgürlüğüne el konan insanlara reva görülen şeyin adı sadece "hukuksuzluk" değildir, bu "insan hakları katliamı"dır, bu ancak adaletin tümüyle ortadan kalktığı dikta rejimlerinde görülebilecek çağdışı, demokrasi dışı, insanlık dışı bir operasyondur.

Şimdi o; tuvaleti içinde, suyu akmayan bir karış hücrelerde yaşamaya mahkum edilmiş suçsuz insanları hiçbir "ÖZEL YETKİ" artık bir gün daha içerde tutamaz, tutmamalıdır. Ve hiç kimse o mahkemelere "hukuki ve karar vermeye devam hakkı olan meşru mahkemeler" gözüyle bakamaz. Kimse o hakimlerin de hesap vermesi gerekliliğine itiraz edemez.

Beş yıldır bu davayı "incelemekte" olan özel yetkili mahkemelerin derhal Haham'ın söz ettiği "proje" kim tarafından ve ne amaçla (belli aslında) hazırlanmıştır, söz ettiği "devlet"; devletin hangi örgütü veya kimlerdir, ona kim bu suçlamaları yapsın diye "işkence" yapmış veya tam aksine çıkar sağlamıştır bunları halka açıklaması gerekir.

HUKUK ÖLMÜŞSE..

Bu feci durumun aynen "Balyoz Davası" için de geçerli olduğu son açıklamalardan anlaşılıyor. Kim bilir kaç tutuklu, kaç asker, kaç yaşlı general cezaevinde ağır hastalandıktan, hatta hayatını orada kaybettikten sonra, Ergin Saygun ölüm tehlikesi içine girdikten, yoğun bakımlara düştükten sonra ona tahliye kararı çıkıyor, herkes üzüntü bildiriyor..

Söyler misiniz şimdi; bu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi "en çok Türkiye'den gelen olaylara" bakıyor olmasın da ne olsun? Kendi ülkende hukuk ölmüşse ne yapacaksın ki?

Ruhat Mengi - GAZETEVATAN 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/ergenekon-skandali-hahama-kim-iskence-yapti/513271/4/Yazarlar/4



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,585 µs