En Sıcak Konular

ERDOĞAN RÜZGARA GÖRE YELKEN AÇIYOR

10 Şubat 2013 11:07 tsi
ERDOĞAN RÜZGARA GÖRE YELKEN AÇIYOR Kamuoyunu ‘gömlek çıkarma’larına ve keskin dönüşlerine alıştıran Başbakan Erdoğan ustalık döneminde işi daha da ilerletti.

Erdoğan, rüzgara göre yelken açıyor

Kamuoyunu 'gömlek çıkarma'larına ve keskin dönüşlerine alıştıran Başbakan Erdoğan ustalık döneminde işi daha da ilerletti. Uzun tutuklulukta havanın terse döndüğünü görüp hasta asker ziyaretine, dokunulmazlıklarını kaldırma tehdidi savurduğu BDP ile anayasa mesaisine başladı 
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, bir yandan içte ve dıştan gelen baskılar karşısında bugüne kadar hakaret ettiği Balyoz Davası sanıkları hakkında olumlu açıklamalar yaparken, diğer yandan hastanede yatan tutuklu sanıkları da ziyaret ediyor. Tutuklu sanıklar için yeni yasa tasarılarından söz eden Başbakan Erdoğan, dün Balyoz davası'nda hükümeti devirme planları yaptığı iddiasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'u Halkalı'da tedavi gördüğü Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.
 
Telefonla da aramıştı
 
Üç gün önce açık kalp ameliyatı olan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ailesini önceki gün telefonla arayıp "Geçmiş olsun" dileklerini ileten Erdoğan, dün de kendisini hastanede ziyaret ederek hastane yetkililerinden bilgi aldı. Günlerdir babasının hastalığını attığı twetlerle Türkiye gündeminin birinci maddesi yapan Saygun'un kızı Ece Saygun, bu ziyaretle tarihe geçti. Erdoğan, hastaneye girişinde ilk olarak Ece Saygun'un elini sıktı ve bir süre sohbet etti.  
 
Fazla kalamadık

Erdoğan'ın ziyareti sırasında neler yaşandığını kızı Ece Saygun Twitter'da anlattı. Ece Saygun içeride yaşananları şöyle dile getirdi: "Başbakan geldi. Babamı yoğun bakımda ziyaret etti. Babam görünce çok şaşırdı, toparlanmaya çalıştı. Başbakan, ben, ağabeyim ve mucize hocamız girdik yanına. Babama moral oldu. Herhangi bir şey konuşmadık tabiki. Babam konuşmak isteyince oksijenini çıkardılar. "Zahmet ettiniz, teşekkür ederim" dedi. Ama bunu uzun sürede söyledi tabi. Yanında fazla kalmadık, yaklaşık 5-7 dakika. Zaten solunum cihazından yeni çıkarıldı, yorgun. Benim için şu anda en önemli şey babamın morali ve hayata tutunması! Tüm arayanları tek tek söyledim gözleri doldu. Bu ziyaret de moral bir moral oldu." Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de Saygun'u telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. 

ABD'ye birlikte gitmişti
 
Balyoz Davası'nda 18 yıl hapse mahkum olan ve önceki gün açık kalp ameliyat olan, ameliyat esnasında Adli Tıp'tan gelen 'cezaevinde kalamaz' raporu yüzünden tahliye edilen emekli orgeneral Ergin Saygun, 2007'de Başbakan'la birlikte gittiği ABD ziyareti sırasında Genelkurmay 2. Başkanı olarak görev yapıyordu.TSK Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan emekli Orgeneral Ergin Saygun, evli ve iki çocuk babası.
 
"Balyoz, karanlık bir tablo" demişti
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, 20 Ocak 2010'da yapılan partisinin il başkanları toplantısında konuşurken, Balyoz soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Kirli senaryo ve oyunlara asla boyun bükmedik. Bunlar apaçık gaflet ve dalalet içindedir. Unutma; yarın bu güç elinden gidebilir. O zaman halk nezdinde nasıl yargılanacaksın, bunun hesabını şimdiden yap" demişti. Erdoğan, geçtiğimiz eylül ayında Ukrayna ziyareti sırasında gazetecilere Balyoz Davası'nı değerlendirirken de "Balyoz'da CD'leri filan biliyorsunuz. Acaba Cumhuriyet yürüyüşleri niye yapıldı? Buralardan çıkan karanlık tablolar var. Ama söyleyemem" diye konuşmuştu. Başbakan, yine 28 Eylül 2012'de özel bir televizyon kanalında ise Balyoz davasıyla ilgili olarak şunları söylemişti: "CD'leri dinliyorum şok oluyorum. YAŞ toplantılarında beraber olduğumuz arkadaş. Yolculuklarımızın olduğu arkadaş. İnanın dinlemesem inanmayacağım. Nasıl olur böyle bir şey diyorum. İlk defa bir sivil mahkemede böyle bir sürecin olması aslında Türk demokrasisi adına çok önemli. Burada Türkiye bir değişimi dönüşümü demokrasi adına yaşıyor. Bundan dolayı aleyhte bazı kampanyalar yürütenler ki bana göre cılız bir kampanya bu. Artık Türkiye'de halkın kazanması, milletin kazanması çok önemli, demokrasinin kazanması çok önemli. O zaman küresel sermaye  Türkiye'ye çok daha farklı itibar edecektir."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=80677


Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,663 µs