En Sıcak Konular

MHP'DEKİ KIYIM PARTİYİ GERDİ

11 Şubat 2013 11:04 tsi
MHP'DEKİ KIYIM PARTİYİ GERDİ Kongrede Devlet Bahçeli’ye karşı Koray Aydın’ı destekleyen 5 il teşkilatı ve başkanlarının görevden alınarak kapatılması MHP içinde gerilime neden oldu. Bazı MYK üyeleri de operasyona tepki gösterdi.

MHP'deki kıyım operasyonu partiyi gerdi

Kongrede Devlet Bahçeli'ye karşı Koray Aydın'ı destekleyen 5 il teşkilatı ve başkanlarının görevden alınarak kapatılması MHP içinde gerilime neden oldu. Bazı MYK üyeleri de operasyona tepki gösterdi.

Kıyım operasyonu MHP'yi karıştırdı!
Dört Kasım'daki büyük kongrede Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı Koray Aydın'ı destekleyen 5 il teşkilatı yönetimlerinin görevden alınarak kapatılması MHP'de gerilime neden oldu. Koray Aydın'a destek olduğu bilinen il örgütlerinde endişe yaşanırken, MYK üyeleri de operasyona tepki gösterdi. MHP Genel Merkezi, geçen hafta önce Muğla İl Başkanı Osman Güven'i ve yönetim kurulunu, ardından Çankırı İl Başkanı Arif Soysal ve yönetimini görevden aldı. Operasyon, Edirne, Konya ve Sakarya teşkilatlarının görevden alınmasıyla devam etti. Görevden almalar sözkonusu teşkilatlara gönderilen faks emriyle gerçekleştirildi.

Aydın'a yönelik
Partililer, 500'e yakın kişinin görevden alındığı operasyonun, son kurultayda Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı aday olan Koray Aydın'ı destekleyen teşkilatlara yönelik olduğunu belirterek tepki gösterdi. Görevden alınan il başkanları tasfiyenin şahıslara değil MHP'nin birlik ve beraberliğine büyük zarar verdiğini söyledi. Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve MYK üyesi Harun Öztürk ise Twitter'dan, "Bu tasarruf bana göre de yanlış olmuştur. Ancak bu şekilde düşünüyor olmam ne yakışıksız ve ciddiyetsiz bir üslupla hakaret etmeyi gerektirir ne de partiyi cezalandırma niyetiyle hareket etmeyi. Bugün omuzlarımızda, hatta hücrelerimizde hissetmemiz gereken milli sorumluluk bize; ölçülü ve akıllıca hareket etmeyi işaret etmektedir" yorumunu yaptı.

Hastalıklı zihniyet
Kongrede Koray Aydın'la birlikte hareket eden eski İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş ise Koray Aydın'a yakınlığı ile bilinen teşkilatların kapatılmasına ilişkin, "Hastalıklı bir zihniyetin son icadı. Bahçeli parti içi muhalefetle uğraşıncaya kadar hükümetle ilgilenseydi şimdiye kadar iktidar olurdu. Bizim derdimiz MHP, Bahçeli değil. Kendisinden aktif politika bekleniyor" diye konuştu. Bu arada, MHP lideri Bahçeli, 13, 14 ve 15 Şubat'ta Türkiye genelinde il teşkilat başkanları ile Kızılcahamam'da bir araya gelecek. Gözler teşkilat başkanlarının Bahçeli'ye göstereceği tavırda.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=80727


Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,927 µs