En Sıcak Konular

BAŞBAKAN'IN ŞİFRESİ: RICCIARDONE!

8 Şubat 2013 20:40 tsi
BAŞBAKAN'IN ŞİFRESİ: RICCIARDONE! Ricciardone ve Erdoğan, Ergenekoncu mu oldu şimdi?Peki, "ABD'nin resmi temsilcisini ve ABD'nin BOP eşbaşkanı tayin ettiği zatı aynı lisan ile konuşturan şifre ne ola ki diye sormak gerek haklı olarak.

Başbakan'ın şifresi: Ricciardone!

Başbakan Erdoğan'ın "Generaller yıllardır hapiste. Komutanlarımıza terörist suçlaması yapılır mı hiç? Ortada delil yok. Askerin morali bozuldu" şeklindeki şaşkınlık verici açıklamaları üzerinden bir kaç gün bile geçmeden kendisine en büyük destek ABD Büyükelçisi Ricciardone'den geldi. 
Büyükelçi sanki "başbakanla aynı konuşma metnini okuyormuşçasına" ve bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü" deyimini hatırlatırcasına şunları söyledi: 
"Bu ülkeyi koruma görevi verdiğiniz askerlerinizi terörist diye hapse attınız. Suçları belli değil. 16 yıl evvelki olaylarla ilgili belirsiz suçlamalar var. Bu insanlar terörist olarak yorumlanıp kafalar karışırsa ABD ve Avrupa mahkemelerinin buna uyumlu şekilde karşılık vermesi çok zor." 
Dikkat! 
Önce Başbakan, "komutanlarımız uzun süre hapiste, onlara terörist demek yanlış" diye konuştu ardından ABD büyükelçisi "aynı dille" devam etti ve hemen hemen Başbakan'ın söylediklerinin aynısını tekrarlayarak "askerinizi gereksiz yere hapse attınız, onlara terörist" dediniz diye koroya katıldı. 
Ergenekon ve Balyoz tutuklamaları başladığında ve komutanlar tırı vırı sebeplerle sabahın köründe evleri basılıp tutuklanırken ve onlara "terör örgütü kurucusu ve üyesi" suçlaması yapılırken "bu ülkenin komutanlarına somut delil olmadan böylesi ağır suçlamalar yapmak çok yanlış" diyenlere, "sizi gidi darbeciler, sizi gidi Ergenekoncular!"diyerek saldıranlar, ABD elçisinin ve Başbakan'ın bu açıklamaları karşısında zor durumda kaldı. 
Ricciardone ve Erdoğan, Ergenekoncu mu oldu şimdi? 
Peki, "ABD'nin resmi temsilcisini ve ABD'nin BOP eşbaşkanı tayin ettiği zatı aynı lisan ile konuşturan şifre ne ola ki diye sormak gerek haklı olarak. 
Yüzlerce komutanın paldır küldür gözaltına alınma sürecini başlatan AKP iktidarının bu cüretkâr operasyonu kendi inisiyatifiyle yapmadığı, SAM AMCA'sının izin ve desteği ile yaptığı hatta bu süreçte pek çok belge ve bilginin aynı cenahtan geldiğini hepimiz biliyoruz. 
Türk ordusunun terbiye edilme, tasfiye edilme, hizaya getirilme, milli reflekslerini yok etme, BOP planlarına kayıtsız ram olma, Çin ve Rusya gibi ülkelerle güvenlik anlaşması yapmak gibi hayallere kapılma düşünceleri artık tamamen tırpanlanmıştır. 
Bundan dolayıdır ki "artık cezaevleri boşaltılabilir" artık "orduyu tasfiye etme planının aktörleri" savaş uçağı kaldıracak pilotu kalmamış, terörle mücadele edecek komutan bulamaz hale gelmiş, donanmasında amiral kalmamış bir ordunun "koruyucusu" rolüne bürünebilirler. 
Düğmeye basıldı paşalar hapse. 
Düğmeye basıldı cezaevleri boşalsın. 
Bize hukuk devleti oyunu oynatanlar ve bu oyunu demokrasi gelecek diye alkışlayanlar, ülkeyi küresel simsarların oyuncağı haline getirdiler ve kahraman ordumuzun içine düşürüldüğü durumu ellerini sıvazlayarak seyrediyorlar. 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12004608/basbakan-in-sifresi-ricciardone/muharrem-bayraktar


Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,866 µs