En Sıcak Konular

MHP'DE KORAY AYDIN YANLISI İL BAŞKANLARI BİR BİR GÖREVDEN ALINIYOR

7 Şubat 2013 21:33 tsi
MHP'DE KORAY AYDIN YANLISI İL BAŞKANLARI BİR BİR GÖREVDEN ALINIYOR MHP Genel Merkezi, Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın ve yönetim kurulunu görevden aldı.

MHP'de bir deprem daha!

MHP'de bir il başkanı ve yönetimi daha görevden alındı
MHP Genel Merkezi, Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın ve yönetim kurulunu görevden aldı. Kararı tepkiyle karşılayan Akalın, "Bu uygulamalar siyasi genel kalitesizliğimizin en önemli sebebidir" dedi.
MHP'nin Merkez Yönetim Kurulu, partinin Edirne İl Başkanı olan Tolga Akalın ve yönetim kurulu üyelerinin tüzüğün 34′ncü maddesi gereğince görevden aldığını bildirdi. Parti genel merkezinden Edirne teşkilatına gönderilen faksla iletilen kararda "Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden Edirne İl Teşkilatı, MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır" denildi.

Görevden alınan İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın, karara tepki göstererek, "Türk siyasi tarihi ne yazık ki aynı zamanda bu politik zulümlerinde tarihi oldu. Bireyin tefekkür ve teşebbüs hürriyetini dumura uğratan onu modern közkaman veyahut mankurt haline getiren bu uygulamalar siyasi genel kalitesizliğimizin en önemli sebebidir" dedi. Yapılanı, politik istibdat düzeni olarak adlandıran Akalın, şunları söyledi:

MHP SAKARYA İL YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

"İnsan hürriyetini, insanın fikir ve irade oluşturma kabiliyetlerini tarumar edecek zulme karşı meşru vasıtalarla ve usulle direnmek de her Müslüman Türkün vazifesidir. Türk milliyetçilerinin tabi olacağı adalet eşitlik ve hürriyet ilkelerini barındıran bir hukuki düzen kurulması zarureti her dönemkinden daha elzem hale gelmiştir. Sürece tepki gösterecek partililerimizi toparlayarak tek vücut halinde AKP diktatörlüğüne karşı mücadele etmekte önümüzdeki ironik vazifedir. Dava arkadaşlarımızın bu kararlar sonucunda ümitsizliğe kapılmamaları da en büyük arzumdur. Unutulmamalıdır ki bedeli ödenmemiş hiçbir hürriyet mücadelesi yoktur."


Kaynak: SÖZCÜ GAZETESİ  http://sozcu.com.tr/mhpde-bir-deprem-daha.html


Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,924 µs