En Sıcak Konular

İBADET HABER KABAHAT TELE-KAMERALARDA

5 Şubat 2013 21:40 tsi
İBADET HABER KABAHAT TELE-KAMERALARDA Bindirilmişiz bir alâmete, gidiyoruz kıyâmete! "Komşu, komşuya bakar; kendini oda yakar!" demiş ya atalarımız!...

İbadet haber; kabahat tele-kameralarda

 Bindirilmişiz bir alâmete, gidiyoruz kıyâmete! 
"Komşu, komşuya bakar; kendini oda yakar!" demiş ya atalarımız!... 
"Ya Allah! Bismillah!" diye kilise açanları alkışlayan mürâiler; "Ya Allah! Bismillah! Allahüekber! Şehîtler ölmez, vatan bölünmez!" diyen müslümanları Bezm-i Elest'te "Belâ-belî" demeyen münkîrlerden olmakla ithâm etmişlerdi! Günahkâr ile kâfir arasındaki farkın farkında değiller diyesim var ama çok biliyorlar biliyorum! Ellerinde iman-metrelerle, takvâ-metrelerle ölçüm yapıyorlar!
 Bunların partilerine oy vermeyenler, bunların işâret ettiği şekilde referandum oyu kullanmayanlar münkîr, münâfık, kâfir! Bunlara ise "Dokunmak bile ibâdetten sayılır!" Oysa dînimiz, kâfire bile kâfir dememize izin vermez! "Kalbine mi girdin?" diye sorgular sorgulayanı!
 Mevlâna'nın, her yatsı namazından sonra bir meyhâneye giderek; "Bakayım Allah'ın sarhoş kulları ne yaparlar?" diye gözlemlediğini anlatır; meyhâne meyhâne, kerhâne kerhâne dolaşır oy isterler sonra; "Artistlik yapma! Hadi ananı da al git! Al oyunu kendine sakla! Gözünü toprak doyursun! Böyle bağırılmaz ki! Senin oğlun da işsiz kalıversin!" ve benzeri iltifatlar!
 Güney Azerbaycanlı dostlarımızla bir araya geldiğimizde, dünya Türklüğünün meselelerini konuşuruz. Bunlardan birine; İran'da Humeyni öncesi ve sonrasını sormuştum; "Musdafa Müellim! (Mustafa Hoca) Humeyni'den gabax (önce) gebahatimizi (kabahatimizi) eşixde (dışarda), ibadetimizi evde işleyirdix (yapıyorduk). Humeyni'den sonra ibadetimizi eşixde (dışarda), gebahetimizi evde işleyirix! (yapıyoruz)" demişti!
 Çarpılmıştım! Cuma günleri bir şehrin trafiğini alt-üst eden kırmızı plakalı araçlarla, amirine veya yağcı mesai arkadaşlarına görünüp namaz bitinceye kadar cami etrafında saklanan, namazdan çıkanların arasına karışan memurlarla; trafik aksamasın diye(!) helikopterle Cuma namazına gidenlerle kıyaslamıştım! Taât için değil amire yalakalık mahiyetindeki namazlarda İran'dan da ileri durumdaydık ma'lesef!
 Humeyni Devrimi'nin yapıldığı aylarda Gürbulak'ta Gümrük Görevlisiydim. Devrim dolayısıyla kaynayan İran'da, müthiş bir yokluk ve karaborsa doğmuştu! İranlıların takas yoluyla neler alıp verdiklerini, bizzat izlemiştim!
 İsteyen tesâdüf diyebilir(!) ama Humeyni'den bir yıl sonra bizde de Netekim General 12 Eylül Darbesi'ni yapmıştı! İran'da Devrim Mollaları'nın, bizde Netekim General'in İrtibat Subaylarının benzer zorbalıkları vardı! Biz, mollaların yargısız infazlarını, şallak dedikleri kırbaçlarla günahkâr(!)ları cezalandırmalarını seyrederdik! Onlar da bizdeki İrtibat Subayları'nın, tekmeyle yerlerde yuvarladıkları TIR şöförü zavallıları izlerlerdi!
 Humeyni Devrimi öncesi; İran'dan Türkiye'ye giriş yapanlardan epeycesi, mescit veya cami sorarlardı! Devrim sonrası ise simsiyah çarşafla gümrük kapısına gelen ve Türkiye'ye geçer geçmez çarşafı atınca içinden çıkan şûh kadınların bedenleri karşılığında yiyecek-içecek bir şeyler almaya uğraşlarını izledik!
 Dinci geçinen bir gazete, güya AKP'yi tenkît ederek haber yapmış: "Zinadan sonra genelev!" Haberin detayı; "... İlk müzakereler sonunda şu tespitler yapıldı: "Devlet eliyle kadın satışı yapılmıyor. Genelevler özel işletmelerdir, sadece bir izin prosedürü uygulanır. Genelevlere ihtiyaç duyan kesim zaman içinde azalmıştır. Geçmişte olduğu gibi gençler arasında geneleve gidenlerin sayısı yüksek değildir. Daha çok köyden gelenler ilgi göstermektedir. Toplumda ilişkilerin daha rahat yaşanması da ilgiyi azaltmıştır. Genelevler zaman içinde kendiliğinden işlevini yitirecektir." Genelevlerinin kapatılması teklifi ile ilgili ilk değerlendirmede olumsuz görüşler bildirilmesi nedeniyle teklif beklemeye alındı." şeklinde!
 Meseleye nasıl bakıldığı ile milletin şehirlisine ve köylüsüne hakaretler içiçe!
 AKP grubuna göre "Toplumda ilişkilerin rahat yaşanması" dolayısıyla yaşanan nikâhsız birliktelikler zina değil ama köylünün; geleneksel kız kaçırması tecâvüz, zina! Ve bu yaklaşım, dinci gazetede de aynı olmalı ki buna itiraz yok! Allah lâyıkınızı, Allah belânızı versin.
 Milyon dolar/euroluk -şehir trafiğinde neye lazımsa- lüks jeeplerde "türbanlı ihlâs motor magandalar"ın yaşadıkları, 'rahat ilişkiler'den ama köyde; "Fatmagül'ün suçu ne?" Allah sizi Kahhâr sıfatıyla kahretsin.
 Bir zamanlar, etkili-yetkili bürokrat olarak görev yapmayı da Rabbim nasip etmişti! Turizm Bakanlığı'ndaydım. Yasanın uygun gördüğü otellere Turizm Belgesi ve yıldızlar verilirdi. O otellerde konaklayacak turistler rahat etsin diye evlilik cüzdanı sorgulaması kaldırılmıştı! Yani "İlk Müslüman Cumhurbaşkanı" denilen Özal'ın başbakanlığında, konuk Batılı rahat etsin diye otellerde zina, yasalarla korumaya alınmıştı!
 O günlerde otelcilik yapan biri, benden yardım istemişti! Görev alanında olmamasına rağmen bir emniyet yetkilisi, baskı ve tehdit uyguluyormuş! Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ve yetkilileri haberdâr ettim. Kısa bir süre sonra bahse konu emniyetçi, telefonla bana ulaştı. Kendini tanıttıktan sonra; "Koruduğunuz kişinin ne iş yaptığını biliyor musunuz?" diye sordu bana. Biliyordum ama bilmediğimi söyledim. Adam; "Beyfendi! Sizin koruduğunuz kişi, bizim kayıtlarımıza göre pe...enk! Fuhuş yaptırıyor!" deyince; "Müdür! Devlet, bizzat yıldız vererek otellerde rahat zina yapılsın diye pe...enklik yaparken, turistin apış arasını korumak sana mı düştü?" diye fırça atmıştım! Bir dinci iktidardan sonra, bir başka dinci iktidar ve "Toplumda ilişkilerin daha rahat yaşanması" sâyesinde sokağa düşen ahlâk!
 Birileri de; "BOP Eş Başkanı olarak bölgede bizim de görevlerimiz var!" diyerek habire kilise açan dincileri, genelev kapatmıyor diye suçluyorlar!
 Ve bu arada dinci hükümet, haçlı ile birlikte Müslüman Suriye'ye vurdu-vuracak! Ya adamların umurunda değil! Ya da perdeliyorlar! Allah belânızı versin vesselâm...
 "İsrâfil sûr urunca, mahlûk yine durunca, 
Sen'in ününden başka kulağım işitmeye." 
(Yunus Emre)... 

Mustafa Aslan - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12004576/ibadet-haber-kabahat-tele-kameralarda/mustafa-aslan


Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,097 µs