En Sıcak Konular

SURİYELİ ERMENİLER'İN KARABAĞ'A GEÇİŞİNDE SESSİZ SEDASIZ YOL OLMUŞUZ

5 Şubat 2013 11:11 tsi
SURİYELİ ERMENİLER'İN KARABAĞ'A  GEÇİŞİNDE SESSİZ SEDASIZ YOL OLMUŞUZ Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nın “Suriyeli Ermenilerin işgal altındaki Yukarı Karabağ topraklarına yerleştirilmesinden duyulan rahatsızlığı” açıklaması, Ankara’nın sınırlarını açtığını da ortaya koydu.

AKP iktidarından Yukarı Karabağ'a Ermeni takviyesi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nın "Suriyeli Ermenilerin işgal altındaki Yukarı Karabağ topraklarına yerleştirilmesinden duyulan rahatsızlığı" açıklaması, Ankara'nın sınırlarını açtığını da ortaya koydu. Suriyeli Ermeniler, 1993'te de Azerbaycan'a karşı savaşmıştı
 
Sessiz sedasız yol olmuşuz

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Araz Azimov, Suriyeli Ermenilerin Ermenistan işgali altındaki Yukarı Karabağ'a yerleştirilmesinden rahatsız olduklarını açıkladı. Suriye'den kaçan Ermenilerin başka yerlerde iskan edilmesine Bakü'nün karşı olmadığını söyleyen Azimov'un çıkışı, Suriye'deki Ermenilerin bölgeye Türkiye üzerinden nakledildiğini de ortaya koydu.
 
Mülteci mi, terörist mi?! 

Ermenistan nüfusunun büyük kısmının ülkeyi terk ettiği göz önüne alındığında Suriye Ermenilerinin boşalan yerlere yerleştirilmesinin daha doğru olacağını vurgulayan Azimov, bu insanların Karabağ'a yerleştirilmesinin altında başka nedenler yattığını kaydetti. Azimov, 1993'te Ermeni kökenli 300 Suriyelinin Karabağ'da Azerbaycan'a karşı savaşmasını örnek gösterdi.
 
Dışişleri'nden itiraf geldi

Amerika'nın Sesi radyosu da Ermenilerin Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye, buradan da Ermenistan'a geçtiğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklama ise Ermenilere sınır kapısı jestinin (!) 16 Ocak'tan önce yürürlüğe girdiğini gösterdi: Suriye'den kaçan çok sayıda Ermeni'nin ülkemiz dahil çeşitli yollardan Ermenistan'a ulaştığını vurgulamakta yarar görülmektedir.

Bakü'nün Suriyeli Ermeni rahatsızlığı

Azerbaycan Dışişleri, Suriyeli Ermenilerin işgal altındaki Yukarı Karabağ'a yerleştirilmesinden rahatsız olduklarını duyurdu.
Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Araz Azimov, Suriyeli Ermenilerin işgal altındaki Yukarı Karabağ'a yerleştirilmesinden rahatsız olduklarını söyledi. Bakü'nün, Suriye'den kaçan Ermenilerin başka yerlerde iskan edilmesine karşı olmadığını söyleyen Azimov, bu insanların işgal altındaki Azerbaycan topraklarına yerleştirilmesine karşı olduklarını ve durumdan rahatsızlık duyduklarını belirtti. Ermenistan nüfusunun büyük kısmının ülkeyi terk ettiği ve ülkede nüfus problemi yaşandığı göz önünde bulundurulduğunda Suriye Ermenilerinin ülkede boşalan yerlere yerleştirilmesinin daha doğru olacağını vurgulayan Azimov, bu insanların Karabağ'a yerleştirilmesinin altında başka nedenler yattığını kaydetti. 1993 yılında Ermeni kökenli 300 Suriyeli teröristin Karabağ'a gelerek Azerbaycan'a karşı savaştığını bildiren Azimov, bugün de mülteciler arasında teröristler olabileceğini ve onların mülteci sıfatıyla terörist faaliyetlerde bulunabileceğini belirtti. 

Konvoylarla gitmişler

Amerika'nın Sesi'ne göre, Mülteciler, konvoylarla taşıyabildiklerini alıp Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye, oradan da Ermenistan sınırına vardı. Bazıları yalnızca birkaç eşya getirebildi. 
 
Bakanlığın açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'nın 16 Ocak'ta yaptığı açıklama, Suriyeli Ermenilere kapıların bu tarihten önce açıldığını ortaya koyuyor. Suriye'den kaçan Ermeniler için Türkiye-Ermeni sınırının açılması talebiyle ABD'de imza toplanmasına yönelik yapılan Bakanlık açıklamasında, "Suriye'den kaçan çok sayıda Ermeni'nin ülkemiz dahil çeşitli yollardan Ermenistan'a ulaştıklarını ayrıca vurgulamakta yarar görülmektedir" denilmişti.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=80404


Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,834 µs