En Sıcak Konular

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE BAK MHP'YE BAK!

5 Şubat 2013 11:02 tsi
TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE BAK MHP'YE BAK! MHP yönetimi 4 Kasım’daki kongrede Devlet Bahçeli’ye karşı, genel başkan adayı Koray Aydın’ı destekleyen il teşkilatları üzerindeki baskısını sürdürüyor.

MHP il teşkilatlarına kilit vuruyor

Muğla'dan sonra Çankırı da kapatıldı
MHP yönetimi 4 Kasım'daki kongrede Devlet Bahçeli'ye karşı, genel başkan adayı Koray Aydın'ı destekleyen il teşkilatları üzerindeki baskısını sürdürüyor. Kapatma ve görevden almalara taban tepkili. 
 
Türkiye'nin gündemine bak, MHP'ye bak
Genel Merkez'i protesto eden partililer öfkelerini, "Vatan elden giderken, birlik beraberliğe muhtaç olduğumuz bir zamanda partimizin birliğini baltalayan bu eylemler ihanettir" diye dile getiriyor. 

Türkiye elden giderken MHP iç hesaplaşmada!
MHP yönetimi 4 Kasım'daki kongrede Devlet Bahçeli'ye karşı, genel başkan adayı Koray Aydın'ı destekleyen il teşkilatları üzerindeki baskısını sürdürüyor.
Muğla teşkilatının ardından Çankırı teşkilatı da kapatılıp başkan ve yönetimi görevden alındı. Kongrede Koray Aydın'a destek veren MHP teşkilatlarına yönelik kapatma ve görevden alma operasyonunun genişleyerek devam etmesi beklenirken parti tabanından da tepkiler yükseliyor. Türkiye'nin bölünmesinin gündemde olduğu bir dönemde MHP Genel Merkez Yönetimi'nin bu girişimlerini kınayan partililer tepkilerini, "Vatan elden giderken, millet olarak en çok birlik beraberliğe muhtaç olduğumuz bir zamanda Devlet Bahçeli ve ekibinin partimizin birliğini baltalayan bu eylemlerine anlam veremiyoruz" şeklinde ifade ediyorlar.
 
Soysal: Ülke ve parti umurlarında değil
Teşkilatın kapatılma ve yönetimin görevden alınma talimatının aynı Muğla'da olduğu gibi bir faks ile tebliğ edildiğini belirten MHP Çankırı İl Başkanı Arif Soysal, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
Mevcut  MHP Genel Merkezi yönetimine hakim mutlu azınlık anlayışı şu; "Bizim tabana ihtiyacımız yok. Meclis'te 20-30 kişi olalım gurubu kuralım, devlet bütçesinden yardımımızı alalım saltanatımızı sürelim..." Vatan bölünmüş parçalanmış, PKK ile pazarlık yapılıyor, ülke elden gidiyormuş, satılıyormuş bunların umurunda değil. Bu kadar büyük problemlern varken kendi içinde insafsız hesaplaşmanın anlamı yok. Varsa da artık bunun altında başka şeyler aramak lazım. Ben aynı zamanda Üst Kurul Delegesiyim. Üst Kurul Delegelerini bu şekilde tahrik ederek hukuk önünde bizleri savunmasız halde bırakacak türden açıklamalar yapmamızı bekliyorlar. Böylelikle bizleri ihraç yoluna gidip, kendilerine muhalif bilinenleri yemeyi amaçlıyorlar. Kongre sürecinde 25 civarında il muhalif olmuştu. Bundan sonra sıranın Konya'ya geleceği görünüyor. Bana önce istifa baskısı uyguladılar, oralı olmadım. Gönderin yazıyı bırakır giderim dedim. Seçimle geldim tabanıma verecek bir şeyim olsun. 2 aydır vardı bu baskı. Sonunda yazı geldi. İstenmediğimiz yerde kalmak mecburiyetinde değiliz ama dava bizim davamız. Ben ne Devlet Bahçeli'ye ne de Koray Aydın'a göbekten bağlıyım. Herhangi maddi bir çıkarım da yok. Davama inancımdan dolayı hizmet ediyorum.  Şimdilik hukuki bir girişim başlatmak istemiyorum. Yoruldum da artık. 11 aydır zaten kendi etimizle, kendi yağımızla kavrulduk. Muharrem Kıcıman'ın haricinde bir Allah'ın kulundan destek gelmedi. Bu 11 ayda ayakta kaldıysak da Muharrem bey sayesindedir. 
 
Partinin birliği dinamitleniyor
İl kongreleri yapılırken MHP Çankırı il başkanlığına aday olan, ancak kongreye 24 saat kala Genel Merkez'in talimatıyla partiden ihraç edilen Muharrem Kıcıman da Çankırı teşkilatının kapatılma olayını şöyle değerlendirdi:  Sağolsun Arif Bey son anda benim yerime aday oldu ve kazandı. O gün bugündür de ili en güzel şekilde temsil etti. Genel başkanlık seçiminde Arif Bey muhalifti ama seçim bittikten sonra genel merkez aleyhine en ufak bir beyanatı olmadı. Ama belliydi zaten. Sırayla tahmin ediyorum 10-15 il daha alınacak. Ama burada önemli olan şu, genel başkanı destekleyen 20 veya 25 il vardı. Ama muhalif olan en az 50 il vardı. Devlet beyi Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Adana, Mersin ve genel merkezin oyları seçti. Geriye kalan 75 il genel merkeze muhalifti. O zaman genel merkezin yapacağı tek şey var 75 ilin tamamını alması gerekir. Alacak ya da yeniden il kongrelerini yapacak kendine göre genel merkez yeni bir yapılanmaya gidecek. Şimdi yerel seçimler olacak. Parti içinde birlik beraberliği dinamitleyen MHP bu seçimde nasıl başarılı olabilir? Genel Merkez asla partimizi büyütme tarafında değil. Balgat'taki o sarayda otursunlar. Bana genel merkez ili kapattım diyene kadar "Ben şu 11 ay içinde Çankırı il teşkilatına 1 lira para gönderdim" desin... İl başkanı şimdi anahtarı teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısına posta ile gönderecek o da bütün kapanan illerin anahtarlarını cebine koyup taşısın o zaman... Bu yapılar partiye büyük zarar veriyor.

MHP halkı nasıl kucaklayacak?

Hatırlanacağı gibi geçen hafta MHP Muğla İl Başkanı Osman Güven, gerekçe gösterilmeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in faks emriyle görevden alınıp, il başkanlığı binasının kapısına da kilit vurulmuştu. İl Başkanı Osman Güven, Genel Merkez'in bu tasarrufuna, "MHP eğer içinde barışı sağlayamazsa, kucaklaşamazsa, kenetlenemezse, yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerde bu milleti nasıl kucaklayacak" sözleriyle tepki göstermişti.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=80403




Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,167 µs