En Sıcak Konular

AKP VE BDP BAŞKANLIK VE ÖZERKLİK KONUSUNDA ANLAŞTI İDDİASI

3 Şubat 2013 22:29 tsi
AKP VE BDP BAŞKANLIK VE ÖZERKLİK KONUSUNDA ANLAŞTI İDDİASI CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan AKP ile BDP arasındaki ‘al gülüm ver gülüm’ pazarlığını bu sözlerle açıkladı: Anadilde savunma ‘sarı öküz’dü verdiler, sıra üniter devlete geldi

Al 20 özerk bölgeni ver bize başkanlığı! 

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan AKP ile BDP arasındaki ‘al gülüm ver gülüm’ pazarlığını bu sözlerle açıkladı: Anadilde savunma ‘sarı öküz’dü verdiler, sıra üniter devlete geldi    
    
BDP istiyor, AKP veriyor!
CHP, yeni anayasa yapım sürecinde AKP-BDP ortaklığının adını koydu. 2 parti arasında kirli bir pazarlık yapıldığını ileri süren TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Üniter devlet pazarlık konusu oldu. BDP 20 özerk bölgeyi dayatınca, ‘Başkanlık sistemini kabul et, 20 özerk bölgeyi vereyim’ pazarlığı başladı” dedi.  

Kirli pazarlık gizlenemiyor!
Bayraktutan, şöyle devam etti: İmralı ile müzakerelerde pazarlık konularından biri ana dilde savunmaydı. Bunu hayata geçirdiler. Bu bize göre ‘sarı öküz’dü, onu verdiler. Yeni anayasayı bir an önce yapmak istiyorlar. Verilen sözlerden biri budur. İlk 3 maddeye ilişkin yontmayla karşı karşıyayız. Üniter devlet pazarlık konusu yapılıyor. Bunu da zaten gizleyemiyorlar.
 
 
 İlk hedefleri 367’ye ulaşmak
AKP referandum matematiği için harekete geçti. 330 ila 367 arasındaki rakamı yakalamaya çalışacaklar. Bizden bir kişi aldılar. O arkadaşımız AKP’ye geçse de geçmese de AKP ile birlikte oy kullanacak. 330 rakamının üstünü yakalarlarsa referanduma götürecekler. Bu bir harakiridir. ‘AKP-BDP ortak cephesi’ halkımız tarafından nasıl yorumlanacak, göreceğiz.
 
 
 “Başkanlık sistemine”   karşılık 20 özerk bölge
Anayasa Komisyonu Üyesi CHP’li Bayraktutan, “BDP 20 özerk bölgeyi dayatınca, AKP ‘Başkanlık sistemini kabul et, 20 özerk bölgeyi vereyim’ pazarlığı başladı” dedi.
CHP, yeni anayasa yapım sürecinde AKP ile BDP ortaklığının adını koydu. İki parti arasında kirli bir pazarlık yapıldığını ileri süren TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Üniter devlet pazarlık konusu yapılıyor. BDP 20 özerk bölgeyi dayatınca, ’başkanlık sistemini kabul et, ben de 20 özerk bölgeyi vereyim’pazarlığı söz konusu” dedi. YENİÇAĞ’a konuşan Uğur Bayraktutan, AKP ve BDP’nin yapılan kirli pazarlığı gizlemediklerini ifade ederken, şöyle konuştu:

 Kirli pazarlık
“İmralı ile yapılan görüşmelerde pazarlık konularından biri ana dilde savunmaydı. Bunu hayata geçirdiler. Bu bize göre sarı öküzdür onu verdiler, bakalım arkasından ne gelecek. Verilen sözlerden biri budur. Bir an evvel yeni anayasayı yapmak istiyorlar. İlk üç maddeye ilişkin yontmayla karşı karşıyayız. Üniter devlet pazarlık konusu yapılıyor. BDP 20 özerk bölgeyi dayatınca, ’başkanlık sistemini kabul et, ben de 20 özerk bölgeyi vereyim’pazarlığı söz konusu. Bunu da zaten gizleyemiyorlar.”   

 
 Diyet borcu ödeniyor
Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun mart ayının sonuna kadar çalışmasını bitirmesinin mümkün olmadığını belirten CHP’li Bayraktutan, AKP’nin referandum matematiği için harekete geçtiğini belirtti. Bayraktutan, şunları söyledi: “330 ila 367 arasındaki rakamı yakalamaya çalışacaklar. Bizden bir kişi aldılar. O arkadaşımız AKP’ye geçse de geçmese de AKP ile birlikte oy kullanacak. 330 rakamının üstünü yakalarlarsa referanduma götürecekler. Bu bir harakiridir. AKP ile BDP’nin ortak bir cephe alması halkımız tarafından nasıl yorumlanacak onu göreceğiz. Olay, ’al başkanlık sistemini, ver bana 20 özerk bölgeyi’pazarlığıdır. İki parti de karşılıklı diyet borcu ödüyor.
Tutar mı, tutmaz mı hep beraber göreceğiz.”

 
 Eyaletler hazırlandı
Türkiye’nin eyaletlere bölünüp, Kürdistan özerk bölgesi oluşturması da içinde yer alan Genişletilmiş Orta Doğu ve Kuzey Afrika Projesi (GOP) yavaş yavaş hayata geçiriliyor. Herbirinin kendi, yasama, yürütme ve yargı organları bulunan ve içişlerinde bağımsız olan bölünmüş eyaletlerin ABD’de olduğu gibi bir başkanla yönetilmesi hedefleniyor. Sistemin temellerini “Kalkınma Ajansları”, “Bölge İdare Mahkemeleri” ve “Dini Yüksek İhtisas Merkezleri” ile gerçekleştiren AKP’nin yetkili ağızları “Başkanlık Sistemi”ni dillendirerek bu amaçlarını açıkça itiraf ediyor.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=80340



Bu haber 964 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,394 µs