En Sıcak Konular

TANTAN: ''TARİH ERDOĞAN'I AFFETMEYECEK''

3 Şubat 2013 22:27 tsi
TANTAN: ''TARİH ERDOĞAN'I AFFETMEYECEK'' “İlker Başbuğ’a ‘terör örgütü mensubu’ diyenleri tarih affetmez” açıklamasında bulunan Başbakan Erdoğan’a, Yurt Partisi lideri Tantan bu sözlerle tepki gösterdi.

Tarih, Erdoğan'ı affetmeyecek!..

“İlker Başbuğ’a ‘terör örgütü mensubu’ diyenleri tarih affetmez” açıklamasında bulunan Başbakan Erdoğan’a, Yurt Partisi lideri Tantan bu sözlerle tepki gösterdi.
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tutuklu askerlerle ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirerek “Tarih şikayetçisini affetmeyecek” dedi. Tantan, 2004 yılında Leyla Zana ve arkadaşlarının nasıl tahliye edildiğini de hatırlattı. Tantan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Başbakan Tayyip Erdoğan, iki haftadır yaptığı açıklamalarda, tutuklu askerler konusunu gündeme getiriyor ve ’Genelkurmay Başkanı’nı terörist ilan edenleri tarih affetmeyecektir’diyor. Fakat aynı Başbakan MİT Müsteşarı’yla ilgili düzenlemeyi aynı hafta içerisinde yaparak sorgulanmasını da engelleyebiliyor. Aslında tutuklu askerler konusuyla ilgili hafızalarımızı tazelersek arşivlerde ilginç bilgilerle karşılaşabiliyoruz.”

 
 Zana ve arkadaşları
Sadettin Tantan, şöyle revam etti: “2004 yılına gidelim. Yaklaşık 9.5 yıl boyunca Ulucanlar Cezaevi’nde yatan ve DEP davasından ceza alan Leyla Zana ile üç arkadaşı, Avrupa Birliği’ne (AB) uyum düzenlemeleri sonucunda, adalet tarihinde görülmemiş bir şekilde tahliye edilmişlerdi. Yargıtay, cezaları kesinleşmiş Zana ve diğer isimlerle ilgili kararı usul yönünden bozmuş, 8 Haziran 2004’te de tahliyeler yaşanmıştı. O dönemin AKP’li yöneticileri karardan duydukları memnuniyeti paylaşmışlardı.”

 
 Mete Han ordusu
Yurt Partisi Genel Başkanı, açıklamasını şöyle tamamladı: “Şimdiyse Başbakan 10 yıl boyunca beraber çalıştığı Genelkurmay Başkanı için veryansın ediyor. Daha önce söylemiştim, yeniden hatırlatıyorum. Gelinen noktada Türk kimliği 3 bin yıl önceki Mete Han ordularıyla başlar. Bu ordu, milletin bizatihi kendisidir. Mete Han’ın bugünkü karşılığı da devlet başkanlığı makamıdır, komutanı da Genelkurmay Başkanlığı’dır. Mete Han ordusunun bugünkü Türk milletine kattığı en büyük kazanım Atatürk’ün de dediği gibi karakterinde oluşturduğu bağımsızlık anlayışıdır. İlker Başbuğ teröristse, Cumhurbaşkanı, Başbakan ne oluyor?”

 
 Ne demişti
Başbakan Erdoğan Habertürk’te “İlker Başbuğ’un tutukluluğunu ‘terör örgütü mensubu’ diyenleri tarih affetmez” demişti. Erdoğan, şunları söylemişti: “Ne yargının yürütme, ne yürütmenin yargı üzerinde bir üstünlüğü olamaz. Hepsinin anayasanın tanımladığı o kategoride hizmetini vermesi lazım. Başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere diğer generallerimizin hiçbirisine kalkıp da bir alışılmış anlamda ’terör örgütü mensubu’demek çok ciddi bir yanlıştır. TSK bir örgüttür, ama terör örgütü değildir. ‘Bu anayasal örgütün başıdır’dersen eyvallah. Ama ‘terör örgütü’dediğin zaman affedilir bir yanı yok. Bu çok ciddi bir yanlış.”


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=80337



Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,918 µs