En Sıcak Konular

SARAİ'IN CESEDİ SARAYBURNU'NDA BULUNDU

3 Şubat 2013 12:49 tsi
SARAİ'IN CESEDİ SARAYBURNU'NDA BULUNDU 21 Ocak’tan beri kayıp olan Amerikalı Sarai Sierra’nın cesedi Sarayburnu sahilinde bulundu.

Sarai'yi bıçaklayıp başını ezmişler

21 Ocak'tan beri kayıp olan Amerikalı Sarai Sierra'nın cesedi Sarayburnu sahilinde bulundu. Sierra'nın başının ezildiği ve vücudunda bıçak yarası olduğu tespit edildi. Olayla ilgili 2'si kadın 13 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf çekmek için İstanbul'a gelen ve 21 Ocak'tan beri kayıp olan Amerikalı Sarai Sierra'nın (33) cesedi, dün Sarayburnu sahilinde bulundu. Üzerinden sürücü belgesi çıkan Sierra'nın başının ezildiği ve vücudunda bıçak yarası tespit edildiği, tecavüz şüphesinin Adli Tıp incelemesinin ardından netleşeceği ifade edildi.Olayla ilgili 2'si kadın, 13 kişi gözaltına alındı.

12 gündür kayıptı
Amatör fotoğrafçılıkla uğraşan evli ve 2 çocuk annesi ABD'li Sarai Sierra, 12 Ocak'ta Türkiye'ye gelmişti. Beyoğlu'nda bir oda kiralayan Sarai Sierra, 15 Ocak'ta Hollanda'ya gitmiş, Hollanda'dan Almanya'nın Münih kentine geçmiş ve 19 Ocak'ta Türkiye'ye dönmüştü. Sierra'nın 22 Ocak'ta ABD'de olmasını bekleyen ailesi, kayıp başvurusunda bulunmuş, ABD'nin İstanbul Konsolosluğu da 24 Ocak'ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Sierra'nın kaybolduğunu bildirmişti.
Geniş çaplı araştırma başlatan polis, genç kadının kaldığı bölge ve çevresindeki MOBESE kameraları incelemeye almış, bu kapsamda bin güvenlik kamerasının görüntülerini incelemişti.

EV SAHİBİ BÖYLE KONUŞMUŞTU

'Taylan'la mesajlaşmıştı
Sierra'nın eşi Steven Sierra ile kardeşi David Sierra da Amerika'dan İstanbul'a gelerek, emniyet yetkilileriyle görüşmüştü. Emniyet yetkilileri, Sierra'nın ipad'inde yaptığı inceleme sonucu genç kadının "Taylan" isimli bir kişi ile mesajlaşarak, fotoğraf çekmek için Galata Köprüsü'nde 21 Ocak Pazartesi öğleden sonra buluşmak üzere sözleştiğini de tespit etmişti. Gözaltına alınan T.K., Sierra ile internet üzerinden yazışarak 21 Ocak Pazartesi günü Galata Köprüsü'nde buluşmak üzere sözleştiği ancak buluşmadığını belirtmişti.
Günlerdir kamera görüntülerinden Sarai Sierra'ya ilişkin ipucu arayan polisin, en son Galata Köprüsü üzerinde görüntüsünü tespit ettiği genç kadının Sarayburnu'nda yeni görüntülerini tespit etmesi üzerine bu bölgede arama çalışmasına başladığı öğrenildi.Polisin araştırmaları sürerken dün akşam saatlerinde Sarayburnu sur kalıntılarında 30 yaşlarında bir kadın cesedi bulunduğuna dair ihbar geldi.

Sürücü belgesi çıktı
Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Cesedin bulunduğu bölge emniyet şeridiyle çevrilirken, Olay Yeri İnceleme, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü amir ve görevlileri cesetle ilgili inceleme yaptı. Bulunan kadın cesedinin, 12 gündür kayıp olan ABD'li Sarai Sierra'ya ait olduğu belirlendi. Sierra'nın üzerinden sürücü belgesi çıktı.
Sierra'nın başının ezildiği ve vücudunda bıçak yarası tespit edildiği, tecavüz şüphesinin Adli Tıp incelemesinin ardından netleşeceği ifade edildi.

Takıları çalınmamış
Küpe, saat, kolye gibi takılarının üzerinde olduğu görüldü. Polis cesedin yanında battaniye bulunması sebebiyle Sierra'nın öldürüldükten sonra buraya taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.  Sierra'nın cesedi yaklaşık 4,5 saat süren incelemenin ardından Samatya'daki İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
 

Görgü tanığı: Bir el gördüm
ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin bulunmasının ardından emniyete gelen bir kadın görgü tanığı olarak ifade verdi. Adının açıklanmamasını isteyen kadın, "Salı gecesi 23.00-23.30 sıralarında surların dibinde Şahin marka bir araba durmuş orta yaşın üstünde bir erkeğin arka koltuktan bir şey çıkardığını gördüm. Bu sırada bir el gördüm" dedi.
Neden Salı günü polise gelmediğinin sorulması üzerine ise, "Kızım engel oldu. Arabayı da ben kullandığım için 'Anne yanlış görmüşsündür' dedi plakayı da alamadım. Amerikalı kadının cesedinin bulunduğunu basından öğrenince gelip ifade verdim" diye konuştu.

TECAVÜZ İZİNE RASTLANMADI

ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin bulunmasıyla ilgili bilgiler netleşmeye devam ediyor. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, genç kadının cesedinde yapılan ilk incelemede tecavüz bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi. Ayrıca yapılan incelemede 21 Ocak günü kaybolan Sierra'nın üzerinde o gün giydiği kıyafetlerinin bulunduğu belirtildi.

Sierra'nin cesedi dün akşam saatlerinde Cankurtaran'da bulunmuş, polisler gecenin ilerleyen saatlerine kadar olay yerinde inceleme yapmıştı. Gece ara verilen çalışmalara havanın aydınlanmasıyla birlikte yeniden başlandı. Cesedin bulunduğu yeri ve çevresini emniyet şeridiyle kapatan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, incelemelerine devam ediyor.(ERDAL KILINÇ - MİLLİYET)


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ...http://gundem.milliyet.com.tr/sarai-yi-bicaklayip-basini-ezmisler/gundem/gundemdetay/03.02.2013/1663839/default.htm


 



Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,233 µs