En Sıcak Konular

CANLI BOMBA DHKP-C'Lİ ECEVİT ŞANLI'NIN SİCİLİ OLDUKÇA KABARIK

2 Şubat 2013 12:12 tsi
CANLI BOMBA DHKP-C'Lİ ECEVİT ŞANLI'NIN SİCİLİ OLDUKÇA KABARIK ABD Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı düzenleyen DHKP-C'li terörist Ecevit Şanlı'nın uzun süredir Almanya'da yaşadığı ve bombalı saldırıdan birkaç gün önce Türkiye'ye yasadışı yollardan girdiği tespit edildi.

Canlı bombanın sicili oldukça kabarık

Saldırıda C4 patlayıcı madde kullanıldığı öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı'nın terör suçundan daha önce cezaevinde yattığı ortaya çıktı.
 
ABD Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı düzenleyen DHKP-C'li terörist Ecevit Şanlı'nın uzun süredir Almanya'da yaşadığı ve bombalı saldırıdan birkaç gün önce Türkiye'ye yasadışı yollardan girdiği tespit edildi.Sahte kimlik kullanan Şanlı'nın ABD Büyükelçiliği'ne kendisini Alman vatandaşı olarak tanıtıp, Amerika vizesi almak için geldiğini söyleyerek girmek istediği ortaya çıktı. Ordu nüfusuna kayıtlı teröristin, bombalı saldırı planını da yine Almanya'da yaptığı yönünde bulgulara ulaşıldı.
Şanlı'ya Türkiye'ye girişinde yardımcı olan kişilerle bağlantılı olduğu düşünülen şüphelilerin yakalanması için çalışmalara devam ediliyor.
 
2002'DE HASTALIKTAN TAHLİYE OLDU
Ecevit Şanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası ile Harbiye Orduevi'ne 1997 yılında düzenlenen lavlı saldırılara katıldığı gerekçesiyle 1997'de tutuklanmıştı. 2000 yılında F Tipi cezaevlerine karşı pek çok cezaevinde başlatılan açlık grevleri ve ölüm oruçlarına katılan Şanlı'nın ölüm oruçları başladığında Ümraniye Cezaevi'nde olduğu, Hayata Dönüş Operasyonu'nun ardından Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi. Şanlı'nın, 2002 yılında Wernicke Korsakoff hastalığı tanısıyla cezaevinden şartlı olarak tahliye edildiği bildirildi.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27289&haber=canli-bombanin-sicili-oldukca-kabarik


Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,683 µs