En Sıcak Konular

AMERİKAN ELÇİLİĞİNDE CANLI BOMBA DEHŞETİ

2 Şubat 2013 12:04 tsi
AMERİKAN ELÇİLİĞİNDE CANLI BOMBA DEHŞETİ Ankara, dün öğle saatlerinde ABD Büyükelçiliği’nin içindeki patlamayla sarsıldı. Nizamiye girişindeki güvenlik noktasının havaya uçtuğu patlamada canlı bomba ve bir çalışan ölürken ortalık savaş alanına döndü!

Amerikan elçiliğinde canlı bomba dehşeti

Ankara, dün öğle saatlerinde ABD Büyükelçiliği'nin içindeki patlamayla sarsıldı. Nizamiye girişindeki güvenlik noktasının havaya uçtuğu patlamada canlı bomba ve bir çalışan ölürken ortalık savaş alanına döndü!

Başkent Ankara, dün öğle saatlerinde bir patlamayla sarsıldı. ABD Büyükelçiliği'nin Paris Caddesi'ndeki ziyaretçi ve vize işlemleri için gelenlerin giriş yaptığı 2 No'lu kapısında bir patlama oldu. Patlamada, güvenlik noktasının büyük bir bölümü yıkıldı. Patlamada 2 kişinin öldüğü, bunlardan birinin canlı bomba olduğu ifade edildi. 1 kişinin de yaralandığı patlama sonrası ceset parçaları çevredeki ağaçların ve otomobillerin üzerine kadar yayıldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.  İkinci patlama şüphesiyle bölge güvenlik kordonu altına alınırken, olaydan yaralı kurtulan kişinin, yakın bir döneme kadar NTV'de çalışan gazeteci Didem Tuncay olduğu bildirildi. Numune Hastanesi'nde müşahade altına Tuncay'ın durumunun iyiye gittiği bildirildi. Tuncay'ın vize işlemleri için elçilikte bulunduğu öğrenildi. 
 
İsimleri belirlendi

Bu arada, İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamada hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin 1966 doğumlu Mustafa Akarsu olduğunu bildirdi.  Güler, "Canlı bomba erkek. Canlı bombanın Türk vatandaşı olduğu yönünde bilgilerimiz var. İsminini Ecevit Şanlı olduğu gibi bilgiler var ama kesin birşey diyemiyoruz, netleşsin gerekli açıklamayı yapacağız" dedi. Canlı bombanın yasadışı bir sol örgüt üyesi olduğunu düşündüklerini belirten Güler, patlama görüntülerini izlediğini söyledi. Bakan Güler şöyle devam etti: "ABD büyükelçiliğinin son derece yüksek bir güvenlik duvarı var. Bir şahsın içeriye girmesi mümkün değil. Tam kapının ağzında güvenlik görevlisi onu karşılamak istediği an canlı bomba kendini patlatıyor Daha sonra görüntü kesiliyor." Ankara Valisi Yüksel de patlama sonrasında olay yerine giderek ABD Büyükelçisi Francis Ricciardione ile birlikte basına bilgi verdi. Yüksel, canlı bombanın üzerindeki mühimmatı patlatması sonucu alanda yıkıntılar oluştuğunu, güvenlik güçlerinin bu yıkıntılarda incelemelerde bulunduğunu ifade etti.

Ricciardone'dan teşekkür

Ricciardone de Türk devleti, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Emniyet Müdürü Kadir Ay'a teşekkür etti. Çok üzgün olduklarını dile getiren Ricciardone, saldırı sırasında yaralanan kişinin bir an önce iyileşmesini dilediklerini ifade etti. Ricciardone, Türk yetkililerinin aldığı hızlı güvenlik önlemleri sayesinde şu an büyükelçiliğin güvenlikli ve personelin de koruma altında olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Terörizme karşı beraber savaşmaya devam edeceğiz. Bugünkü olay, her iki ülkenin de terörizmden zarar gördüğünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu tür eylemler, sorun çözülene kadar bizim kararlılığımızı artırır ve işbirliğimizi daha da ilerletmemizi sağlar" dedi. Büyükelçilik çalışanlarının saldırıda ölen personeli saygıyla selamladıkları ifade eden Riccardone, ilk dakikadan itibaren pek çok telefon ve e-mail aldıklarını belirterek Türk halkına acılarını paylaştıkları için teşekkür etti. Ricciardone, Türk yetkililerle olayla ilgili araştırmalar konusunda görüşmeler yaptıklarını söyledi.
 
Amerika, vatandaşlarını 
Türkiye için uyardı!..
 
İstanbul'daki ABD Konsolosluğu, Amerikan vatandaşlarını ikinci bir bildirime kadar Türkiye'deki diplomatik misyonlarına gitmemeleri konusunda uyardı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise terör saldırısının arkasında kimin olduğunun şu aşamada bilinmediği belirtildi. Konsolosluk açıklamasında, "Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye giden ya da Türkiye'de kalan ABD vatandaşlarını olası şiddet olaylarına karşı teyakkuzda olmaları konusunda uyarmaktadır. Sıkıntı yaşanan bölgelere gitmemeleri ve kalabalık alanlardan uzak durmaları tavsiye edilir. Barışçıl niyetlerle gerçekleştirilen gösteriler bile çatışmaya dönebilir" denildi. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada "terör saldırısı" olarak tanımladığı olayın arkasında kimin olduğunu şu aşamada bilmediklerini ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland ise patlamanın bir terör saldırısı olduğunu doğrularken, "Türk polisiyle yakın işbirliği içindeki çalışmalarının sürdüğünü" açıkladı. Ankara'daki patlamanın ardından, ABD'nin Adana Konsolosluğu çevresinde de güvenlik önlemleri artırıldı. 
 
Uluslararası medya  
flaş olarak duyurdu
 
Uluslararası ajanslar "acil" koduyla geçtiği patlama haberi, kısa sürede BBC'nin internet sitesinde de en çok okunan haber oldu. Bölgedeki Associated Press muhabiri, elçilik girişi önünde bir ceset gördüğünü bildirdi. Sky News de olaya geniş yer ayırdı. "Kapısı zarar gören Büyükelçiliğin yan girişinden dumanlar yükseliyordu" ifadesini kullanan El Cezire, "patlamanın nedeninin ise henüz belli olmadığını" kaydetti. CNN'in internet sitesindeki haberinde ise patlamaya ilişkin görüntüler yayımlandı, Türk yetkililerin ölü ve yaralı sayısına dair açıklamalarına yer verildi. Haberde, büyükelçilik binasının, TBMM'ye yakın bir yerde ve sıkı koruma altındaki bir binada olduğu belirtilerek, patlamanın arkasında kimin olduğunun henüz açık olmadığı kaydedildi. Ancak Türkiye'de geçmişte, "solcu  anarşistler, Kürt ayrılıkçılar, radikal dinciler ve El Kaide" gibi gruplar tarafından birçok siyasi şiddet eylemi görüldüğü ifade edilen haberde, patlamanın 400 ABD askerinin Patriot füzelerini Türkiye'ye getirdiği bir döneme denk gelmesine dikkat çekildi. Haberde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinde on yıllardır böyle bir olaya rastlanmadığı hatırlatıldı.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=80290


Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,150 µs