En Sıcak Konular

PRİM İNDİRİMİN MALİYETİ 7 MİLYAR YTL

27 Ocak 2008 10:05 tsi
 PRİM İNDİRİMİN MALİYETİ 7 MİLYAR YTL Hükümet Programı ile Eylem Planında yer alan ve 2008 yılında uygulamaya gireceği açıklanan, 5 puanlık prim indirimi, işçilerin yanı sıra esnaf ve memurları da kapsayacak olursa kamuya maliyeti 7 milyar YTL'yi bulacak.

ANKARA - Hükümet Programı ile Eylem Planında yer alan ve 2008 yılında uygulamaya gireceği açıklanan, 5 puanlık prim indirimi, işçilerin yanı sıra esnaf ve memurları da kapsayacak olursa kamuya maliyeti 7 milyar YTL'yi bulacak.
     30 Ocak 2008 tarihinde toplanması beklenen Ekonomi Koordinasyon Kurulunda ele alınacak İstihdam Paketi'ne göre, prim oranları 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda belirleniyor.
     Pakette, Sosyal Güvenlik Reformundaki ''norm ve standart birliği''nin zedelenmemesi için işçi, esnaf ve memurun prim oranlarının farklı olmaması hususunun, 5510 sayılı yasada prim oranları eşit olarak belirlenerek yerine getirildiğine işaret ediliyor.
     İşveren priminde 5 puanlık indirim yapılmasının kamuya yıllık gelir kaybının 2008 yılı için yaklaşık 3,8 milyar YTL olacağı, indirimin işçilerin yanı sıra esnaf ve memurları kapsaması halinde maliyetin 7 milyar YTL'ye çıkacağı belirtiliyor.
     İndirim nedeniyle 190 bin ilave istihdam sağlanması halinde toplam vergi gelirinin 180 milyon YTL, SSK ve işsizlik primleriyle birlikte toplam gelirin yaklaşık 600 milyon YTL olacağı tahmin ediliyor.
     İndirim, prim tahsilat oranını ve kayıtlılığı artırma amacına daha iyi hizmet etmesi için cari ay prim borcunu ödemeyen işverenlerle, kayıt dışı işçi çalıştırdığı tespit edilen işverenlere uygulanmayacak.


Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs