En Sıcak Konular

''2B ARAZİLERİ ARSA SPEKÜLATÖRLERİNİN İŞİNE GELİYOR''

1 Şubat 2013 11:12 tsi
''2B ARAZİLERİ ARSA SPEKÜLATÖRLERİNİN İŞİNE GELİYOR'' MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz,2-B arazilerinin satışının orman köylüsüne değil arsa spekülatörlerinin işine geldiğini iddia etti.

MHP'li Yılmaz: 2B yasası hayal kırıklığı
 
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, TBMM'nde görüşülen 2-B arazilerinin satışına yeni düzenleme getiren yasa teklifiyle ilgili olarak mecliste yaptığı konuşmada 2B yasasının orman köylülerinde hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi. 2-B arazilerinin satışının orman köylüsüne değil arsa spekülatörlerinin işine geldiğini iddia etti.
 
TBMM Genel Kurulu'nda, 2-B arazilerinin satışına yeni düzenleme getiren yasa teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.
 
Teklif üzerinde MHP Grubu adına konuşan Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İstanbul'dan gelen baskılara dayanılmadığı için teklifin gündeme getirildiğini belirterek, sorunun çözümünden yana olduklarını söyledi. Yılmaz, "Sadece İstanbul'da mı 2-B sorunu var- Diğer yerlerdeki sıkıntılar bu düzenlemeyle çözülmüyor.
Fakir fukaranın sorununu çözmek için emlak değeri üzerinden satış yapılmasını önerdik. Ne yazık ki iktidar, olaya para olarak baktı. Yüzyıllardır ormanları koruyan orman köylüsü için bir şey yapılmıyor" Fakir fukara, garip gureba arıyorsanız gidin orman köylülerine bakın, orada fakir fukara orman köylülerine bakın ama eğer sizin fakir fukara, garip gurebadan anladığınız şuysa; Etiler'deki kat sahibi, Florya'daki yat sahibi, efendime söyleyeyim Bebek'teki zenginleri fakir fukarayla karıştırıyorsanız buna yapılacak bir şey yok dedi. 
Ormana sahip çıkan orman köylülerinin yüksek bedel nedeniyle yıllarca korudukları alanları alamadıklarını, bunun yerine arsa simsarlarının 2-B arazilerini satın aldığını ileri süren Yılmaz, vatandaşların "Keşke bu 2-B yasasını hiç çıkarmasaydınız" dediğini söyledi.
 
MHP'li Yılmaz ayrıca, sözlü sorusunda daha önce orman köylülerine hizmet için kurulan OR-KÖY Genel Müdürlüğünün AK Parti iktidarı tarafından neden kaldırıldığını sordu.
 
Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz, 2-B yasasına yeni düzenleme getiren yasa teklifinin bazı maddelerinin orman köylüsü ve orman işçilerinin lehine değiştirilmesi için yasa değişikliği teklifi verdi.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27271&haber=mhp-39li-yilmaz-2b-yasasi-hayal-kirikligi


Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,980 µs