En Sıcak Konular

PATRIOTLAR GELDİ ''VATAN'' KURTULDU

1 Şubat 2013 09:21 tsi
PATRIOTLAR GELDİ ''VATAN'' KURTULDU Patrıotlar akın akın gelmeye devam ediyor Devlet töreniyle karşılanıyor Amerikalı, Alman, Hollandalı, Polonyalı, İngiliz, İtalyan askerlerinin ayaklarının altına kırmızı halı sermediğimiz kaldı..

Vatan kurtuldu!

Patrıotlar akın akın gelmeye devam ediyor Devlet töreniyle karşılanıyor Amerikalı, Alman, Hollandalı, Polonyalı, İngiliz, İtalyan askerlerinin ayaklarının altına kırmızı halı sermediğimiz kaldı..

Share on linkedinShare on facebookShare on twitterShare on emailMore Sharing Services0
Patrıotlar akın akın gelmeye devam ediyor… Devlet töreniyle karşılanıyor… Amerikalı, Alman, Hollandalı, Polonyalı, İngiliz, İtalyan askerlerinin ayaklarının altına kırmızı halı sermediğimiz kaldı... Türkiye'yi savunmak için(!) Gelen nato askerlerinin şerefine bir de havai fişek atılsaydı,dört dörtlük bir"Patrıot Bayramı"olacaktı...

Dünyanın 9. büyük ordusuna sahip olan Türkiye'nin kendini koruyacak gücü yokmuş gibi, bin bir dil döküp alınan Patriotların kurulumu tamamlanıyor. Patriotlar kurulmadan önce Türkiye'nin savunma gücünü yeterli görmeyenler artık rahata kavuştu. Kahraman-maraş'a konuşlandırılan patriotlar devreye girerken, ABD'den İskenderun'a gelen Patriotlar adeta devlet töreniyle karşılandı. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başer ve askeri erken Patriotları karşılamak için protokol oluşturdu.

"Ne işleri var burada?"

Önce 'tüm komşularla sıfır sorun Politikası'ndan, 'tüm komşularla bol sorunlu noktaya' geldik… Ardından birtakım karanlık hesapların içine çekilmeye çalışılan Suriye'deki iç karışıklıkla karşı karşıya kaldık. Sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bile geleceğinden bihaber olduğu, daha sonra kabullendiği ve nihayetinde benimsediği Füze Savunma Sistemi Patriotlar Türk topraklarına yerleştirilmeye başlandı.

Hangi düşmana karşı, kimi savunacağı hâlâ soru işareti olarak belleklerde yer eden Patriotlar, Almanya, Hollanda ve Amerika'dan posta posta geldi. Ama… Bakar mısınız; herkes şaşkın, herkes tedirgin, herkes endişeli… Hele hele son gelen Patriotları görev gereği karşılayan Türk  askerindeki bu bakış var ya! Görenleri kahreden o bakış… 'Ne işimiz var bizim burada, ne işleri var burada?' dedirten bakış…

Post-Modern işgali gözümüze sokuyorlar

AKP'nin "NATO toprağı" saydığı Türkiye topraklarına, bilhassa da Kurtuluş Savaşı'nda verdikleri mücadeleyle isimleri anıtlaşan Kahramanmaraş ve Gaziantep'e, Patriotların yerleştirilme hadisesi neredeyse "göstere göstere" yapılıyor. Patriotların, bulundukları ülkelerden sökülüp Türkiye'deki ilgili yerlere yerleştirilmesine kadar olan süreç her ayrıntısıyla boy gösteriyor. Bu gelişmeler, adeta post-modern işgalin, Türkiye'ye "sindire sindire" izlettirilmesi olarak cereyan ediyor. Elbette ki, Türkiye topraklarını "koruması"(!) için yerleştirilen Patriotların devlet töreniyle karşılanması da cabası.

Suriye'deki iç karışıklıkları sebep göstererek, Türkiye'nin 'ne istediği belli olmayan bir dönemde' siyasilerin dahi ses çıkaramayarak, Dışişleri Bakanlığı bürokratlarının ağzıyla patriotların geleceğinin duyurulmasından sonra Türkiye'ye getirilen asıl adı Vatansever olan patriot füzeleri yerleşecekleri kışlalara kavuşmuş oldu!

Patriotlar İncirlik için

Büyük bir titizlikle getirilen ve Türkiye'nin güney sınırına yerleştirilen Vatansever füzelerin kimin vatanını koruyacağı ise hala merak ediliyor. 100 kilometre menzilde etkili olduğu bilinen Vatansever Patriot füzelerinin İncirlik NATO üssü olmak üzere diğer üsleri koruyacağı yönündeki eleştirilerin dile getirildiği bir dönemde Vatansever füzelerin vatan konusundaki algısı toplumun da kafasını karıştırmış durumda. Kahramanmaraş ve Adana'ya füzelerin konuşlandırılması dikkate alınınca füzelerin İncirlik Üssü'nün korunması için getirildiği eleştirisinin doğruluğu da gözler önüne seriliyor.

Öyleyse niye Patrıotları almadınız

2012 yılında 1.3 milyar dolarlık savunma sanayi ihracatı gerçekleştiren Türkiye'nin geçtiğimiz yıl savunma sanayine toplam harcaması ise 20 milyar doların üzerinde olduğu belirtiliyor. Savunmaya büyük rakamlar harcayan, Atak ve Altay gibi önemli askeri projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Türkiye'nin Patriot füzelerini yabancı ülkelerden getirtmesi ise manidar. Büyük paraların harcandığı bu sektörde Türkiye'nin 4 adet patriot bataryası veya buna denk başka füzeleri alabilecek güçte olduğu de biliniyor. Uluslar arası örgütlerin yaptıkları askeri harcama raporlarına göre ise Türkiye'nin askeri harcamaları 2008'de 16 milyar 767 milyon dolarken bu rakam 2011'de 18 milyar 687 milyon dolara yükseldi. Türkiye'nin askeri harcamaları 2002'de 21 milyar 202 milyon dolarla rekor kırmıştı. 2005'te 16 milyar dolar 537 milyon dolara kadar düşen askeri harcamalar yeniden yükselişe geçti.

Yabancının Patrıot'u bizim obüsten iyi

Öte yandan patriot füzelerinin yerleştirilmesinden sonra ise sınırımıza TSK tarafından konulan yerli üretim olan OBÜS top bataryaları da geri çekildi. Suriye'deki iç savaş nedeniyle, Akçakale ilçesinde olası bir saldırıya karşı kurulan obüs sistemleri, önceki gün şehir merkezine getirildi. Geçtiğimiz hafta Patriot sistemlerinin kurulmasının ardından, 2012 yılı Eylül ayında güvenlik amaçlı konuşlandırılan obüsler, bugün zırhlı araçlar üstünde güvenli şekilde merkeze getirildi.

Adana'ya gelen vatanseverler(!) Memnun

Yurda büyük bir sevinçle gelen (!) Vatansever patriot füzeleri de Adana ve Kahramanmaraş'taki adreslerinde faaliyete geçti. Adana'ya getirilen füze savunma sistemleri Şakirpaşa Havaalanı yanındaki askeri kışlaya konuşlandırıldı ve test edildikten sonra da aktif hale getirildi. Bölgeye getirilen 2 adet batarya ise Seyhan İlçesinde bulunan Recai Engin Kışlası'na konuldu. 21 Ocak tarihi itibariyle İskenderun Limanı'na gelen bataryalar, öncelikle incirlik üssüne nakledildi. Daha sonra burada montajları yapılan bataryalar daha önce tespit edilen askeri kışlaya yerleştirildi.

Alman askerler Maraş dondurması tatmış

Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadelesi ile Kahraman ünvanını alan Maraş'a da iki adet Patriot bataryası Almanya'dan geldi. Gazi kışlasına yerleştirilen bu iki batarya da beraberinde gelen askerler tarafından kurularak test edildi. Füzelerle beraber gelen Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann ise Kahramanmaraş'ın meşhur dondurmasını övdü. Ellermann, "Maraş dondurmasını bütün askerlerim tatma fırsatı buldu. Son derece memnunuz" demesi ise dikkat çekti.

ABD'li ve NATO askerleri gözetiminde indirildi

Öte yandan ABD'ye ait patriot hava savunma sistemleri İskenderun Limanı'na indirildi. Gemideki 70 araç İskenderun Limanı'na çıkarıldı. ABD bandıralı, "Alliance Charleston" adlı gemi İskenderun Körfezi'ne giriş yaptı. İskenderun Limanı'na yaklaşan gemide bulunan Patriot Hava Savunma Sistemleri NATO Askerleri ve ABD'li askerlerin gözetiminde gemiden indirilirken, emniyet ekipleri liman giriş ve çıkış kapılarında geniş güvenlik önlemi aldı.

Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği, ABD'ye ait patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemideki 70 araç İskenderun Limanı'na ABD'li ve NATO askeri yetkililerin gözetiminde indirildi.

Kaymakam ve emniyet müdürü hazır bulundu

NATO Askeri Sözcüsü Yarbay Dariusz Kacperczyk, limanda düzenlenen basını bilgilendirme konuşmasında, patriot hava savunma sistemlerini taşıyan ABD bandıralı, "Alliance Charleston" adlı geminin İskenderun Limanı'na yanaştığını belirtti. Kacperczyk, sisteme ait parçaları taşıyan 70 kamyonun limana indirildiğini ve gece burada bekletileceğini söyledi. Genelkurmay Başkanlığı Basın Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Binbaşı Cengiz Alabacak da savunma amaçlı olarak NATO'dan talep edilen patriot hava savunma sistemlerinden ABD'ye ait olanların bugün itibarıyla İskenderun Limanı'na ulaştığını vurguladı. Bahse konu sistemlerin mevcut milli savunma sistemine takviye olması maksadıyla Gaziantep'te konuşlandırılacağını ifade eden Alabacak, "Sistemlerin şubat ayının ilk yarısında aktif hale gelmesi beklenmektedir" dedi. Liman sahasındaki askeri malzemelerin indirilmesi esnasında İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başer, askeri yetkililer ve liman yetkilileri de hazır bulundular. 70 patriot füzesi atış sistemi İskenderun Limanı'ndan Gaziantep'e doğru yola çıktı

Biz buraya bu üste oturmak için gelmedik

ABD ordusunun resmi olmayan haber kaynağı olan Stars and Stripes'e konuşan  ABD ordusundan Yüzbaşı Royal Reff, askerlerin yola çıkmaya hazır olduğunu ancak ABD'li yetkililerle Türk yetkililer arasında müzakereler devam ettiği için şu an beklemede olduklarını söyledi.İncirlik Üssü'nde görevli Yüzbaşı Samuel Hoolihan ise "Burası çok güzel ama biz buraya bu üste oturmak için gelmedik" diye konuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Vatan_kurtuldu/273104#.UQruSx1FVOQ


Bu haber 1,033 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,335 µs