En Sıcak Konular

AKP'Lİ VEKİL ''GENELEVLER KAPATILSIN'' DEDİ PARTİSİNDEN DESTEK BULAMADI

1 Şubat 2013 09:17 tsi
AKP'Lİ VEKİL ''GENELEVLER KAPATILSIN'' DEDİ PARTİSİNDEN DESTEK BULAMADI AKPli Nureddin Nebati, partisinin Grup Başkanlığına verdiği yasa teklifi ile Türkiyedeki 56 genelevin kapatılmasını istedi. Teklife parti içinde olumlu bakılmadı.

Zinadan sonra genelev

AKPli Nureddin Nebati, partisinin Grup Başkanlığına verdiği yasa teklifi ile Türkiyedeki 56 genelevin kapatılmasını istedi. Teklife parti içinde olumlu bakılmadı.

AKP'li Nureddin Nebati, partisinin Grup Başkanlığı'na verdiği yasa teklifi ile Türkiye'deki 56 genelevin kapatılmasını istedi. Teklife parti içinde olumlu bakılmadı. AKP İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, partisinin Grup Başkanlığı'na verdiği yasa teklifi ile genelevlerin kapatılmasını istedi. Kadınların bu çağda bir mal gibi satılmasına devletin izin vermemesi gerektiğini belirten Nebati, bu durumun devam etmesinin modern çağda kölelik düzeninin devam ettiği izlenimi oluşturduğu belirtti ama bu teklife parti içinde olumlu bakılmadı!

Milletin ihtiyacı varmış!

Teklif üzerinde grupta yapılan müzakereler sonucunda trajikomik gerekçeler öne sürüldü. Devlet eliyle 'kadın satışı' yapılmadığını, sadece özel işletme olan genelevlere izin verildiğini belirten grup, gerekçesinde bir de Anadolu insanına hakaret etti. Genelevlerin çoğunlukla 'köyden gelenler' tarafından kullanıldığı belirtilen incelemede geneleve duyulan ihtiyacın azaldığını, toplumda ilişkilerin daha rahat yaşanmasının da ilgiyi azalttığını ifade edildi. İncelemede şok ifadeler şöyle: "Hâlâ ihtiyaç duyan az da olsa bir kesim vardır. Çok ihtiyaç duyan kesimin bu imkândan mahrum kalması durumunda tecavüzler artabilir, sağlık sorunları yaşanabilir." İlk müzakereler sonunda şu tespitler yapıldı: "Devlet eliyle kadın satışı yapılmıyor. Genelevler özel işletmelerdir, sadece bir izin prosedürü uygulanır. Genelevlere ihtiyaç duyan kesim zaman içinde azalmıştır. Geçmişte olduğu gibi gençler arasında geneleve gidenlerin sayısı yüksek değildir. Daha çok köyden gelenler ilgi göstermektedir. Toplumda ilişkilerin daha rahat yaşanması da ilgiyi azaltmıştır. Genelevler zaman içinde kendiliğinden işlevini yitirecektir." Genelevlerinin kapatılması teklifi ile ilgili ilk değerlendirmede 'olumsuz' görüşler bildirilmesi nedeniyle teklif beklemeye alındı.

İtikaden sakat zihniyet!

Sosyolojik tespitler, psikolojik gerekçeler… Hepsi bahane, hepsi hükümsüz! Müslüman Türk aile yapısına ve nesillerin bozulmasına yol açacak olan fuhuş ve zinaya devletin kapı açması, destek olması hiçbir şekilde savunulamaz. "Milletin ihtiyacı var, genelev olmazsa tecavüz ve tacizler artar" gibi akıl almaz gerekçelerle İslâm'ın en büyük günahlardan biri olarak saydığı zina ve fuhuşu meşru göstererek aile yapımızı, gençliğimizi ve itikadımızı bozmaya yönelik bu tavır itikaden büyük bir sakatlığa işaret ediyor. Akl-ı selim sahibi hiçbir Müslüman buna razı olamaz, olmamalı! Milleti temsil ettiğini zanneden hiçbir vekil genelevini savunamaz. Fuhuşu ve zinayı savunan kendini bilmezlerse bu milletin vekili olamaz!

Devlet genelevlerini kapatmak zorunda!

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) tarafından 2007 yılında hazırlanan "Seks Ticareti" dosyasında, Türkiye'de 100 bin civarında "seks işçisi" bulunduğu, 56 genelevde yaklaşık 3 bin kadının çalıştığı, tescil edilmeyenlerin sayısının 12 bin olduğu ve yaklaşık 85 bin kişinin de yasa dışı çalıştığı belirtildi. Ayrıca devletin yıllardır işletmesine göz yummak bir yana, 'toplumsal fayda' gerekçesiyle vergi bile aldığı genelevlere dolaylı yoldan resmen destek çıktığı biliniyor. Bu bilgiler ışığında bunca 'hem mağdur, hem suçlu' denebilecek hayat kadınlarının varlığını içine sindirebilen ve devlet kontrolünde gayriinsani ve gayri İslâmî bir şekilde fuhuş ve zina batağını kurutmaya karşı çıkan zihniyete soruyoruz: Devlet genelevini 'toplumsal fayda' kılıfı altında bir gelir kapısı mı, yoksa bu 'rezalet kapısı'nı kurutulması gereken toplum düşmanı bir bataklık olarak mı görmelidir?*

[ Hakverdi Murat Merdamert, 9-14  Mart 2010 tarihli yazıları ile konuyu Mirhaber.com sayfalarına böyle taşımıştı:

Genelevleri Kapatmanın Zamanı Gelmedi mi?  http://www.mirhaber.com/artikel.php?artikel_id=661

Çağrımıza Şevkat-Der'den Ses Geldi,Darısı Sağır Kulaklara...  http://www.mirhaber.com/artikel.php?artikel_id=674 ]



*Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Zinadan_sonra_genelev/273101#.UQrtXx1FVOQ


Bu haber 2,580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,519 µs