En Sıcak Konular

HEYBELİADA RUHBAN OKULU ÜNİVERSİTEYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

29 Ocak 2013 10:13 tsi
HEYBELİADA RUHBAN OKULU ÜNİVERSİTEYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR Türk Milleti ve devleti ile hesabı olan her kim varsa, AKP'nin varlığını fırsat bilerek payına düşeni alabilmek için harekete geçti.

SEVR HORTLADI
 
Türk Milleti ve devleti ile hesabı olan her kim varsa, AKP'nin varlığını fırsat bilerek payına düşeni alabilmek için harekete geçti. Fitne yuvası Ruhban Okulu'nu açmak yetmedi, şimdi de üniversite'ye dönüştürülüyor.
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının ve bütün milli değerlerinin AKP ile birlikte tartışmaya açılmasının gelip dayandığı nokta yeni bir Sevr oldu. Türk Milleti ve devleti ile hesabı olan her kim varsa, AKP'nin varlığını fırsat bilerek payına düşeni alabilmek için harekete geçti. Bölücü ihanetin zemin ve imkan bulması, diğer ülke-millet düşmanlarını da heveslendirdi. Fitne yuvası Ruhban Okulu'nun Patrikhane'ye devredilmesi yetmedi, şimdide üniversiteye dönüştürülüyor.
 
Türkiye istisnasız her alanda bir işgal dönemi yaşıyor. İçerideki ihanetle ülke bölünmenin eşiğine getirilirken, bu ülke ve milletle hesabı olanlar da kendi paylarına düşeni alabilmek için sıraya girdiler. Ermeni iftiralarının alenileşmesi ve kabul görmesini Rum iddialarının hayat bulması izledi. Rum-Yunan-İsrail işbirliği ile Akdeniz'de bütün avantajlarımızı kaybettik.
Burnumuzun dibinde gaz ve petrol arıyorlar, biz sadece seyrediyoruz. Fitne yuvası Fener Rum Patrikhane'sinin fiili olarak ekümenik duruma gelmesinden sonra Heybeliada Ruhban Okulu'nun devri de tamamlandı. Bu da yetmedi, bu fitne yuvasının AKP eliyle bir üniversiteye dönüşmesi için formül üretildi.
 
TALİMAT ERDOĞAN'DAN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılabilmesi için yeni seçenekler bulunması talimatı verdi. Erdoğan'ın talimatıyla Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala başkanlığında uzmanlar ve ilgili kurum yetkilileri özel bir ekip oluşturdu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde de Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasına yönelik çalışmalar hızlandırıldı.
 
Kurumların ortak çalışmasında Ruhban Okulu'nun yüksekokul düzeyinde açılışına imk‰n verecek formül üzerinde duruluyor. Türk cemaatlere de özel dini okul açma izni vermek anlamına gelen lise eğitimi ise ancak anayasa değişikliği ile hayata geçebilecek.
 
VAKIF ÜNİVERSİTESİ
YÖK bünyesinde çalışan ekip, yeni YÖK yasa taslağı kapsamında, Patrikhane'nin YÖK'e bağlı vakıf üniversitesi ya da kendi ülkesinin mevzuatına bağlı yabancı üniversite olarak kurulmasına imkan tanıyor. YÖK Kanunu'nun kabul edilmesi için anayasa değişikliğinin gerekmesi ve mevcut durumda anayasa değişikliğinin yakın gelecekte gözükmemesi nedeniyle alternatif formül arayışı da sürdürülüyor. Ayrıca, patrikhane ruhban okulunun YÖK'e ya da herhangi bir Türk üniversitesine bağlı olmasına sıcak bakmıyor. Patrikhane daha önce Türkiye'de bir üniversiteye bağlı olarak Ruhban Okulu açmayı reddetmişti.
 
YABANCI ÜNİVERSİTE
Yeni YÖK Kanun Taslağı, bir şirket üzerinden yabancı üniversite kurulmasına izin veriyor. Yabancı üniversiteler, YÖK'e değil, kendi ülkesinin mevzuatına bağlı olacak. Böylece Patrikhane'nin Yunanistan ya da başka bir ülkenin üniversitesi üzerinden Türkiye'de yüksekokul açmasına olanak sağlanabilecek.
 
ANAYASA DEĞİŞİRSE
Heybeliada Ruhban Okulu'nun 1971'de kapandığı statüde yeniden açılması için anayasa değişikliği de bir diğer formül. Ancak özel meslek okulu kapsamında dini okul açma statüsünün ruhban okuluna verilmesi durumunda, diğer azınlık, Musevi ve Ermeni kuruluşları ile Müslüman Türk vatandaşlarına da sağlanması gerekecek.
Bu durum ise Türkiye'deki cemaatlerin de MEB'e bağlı olmaksızın özel dini eğitim vermelerinin önünü açacak. Başbakanlık yetkilileri, söz konusu modellerin hepsinin üzerinde çalışıldığını ancak Batı Trakya'daki Türk azınlığının hakları doğrultusunda bu kararların verileceğine dikkat çekti.
 
PAPAZ KIYAFETİ
YÖK'ün üzerinde çalıştığı ilk modele göre, bir üniversite bünyesinde kurulacak "Mukayeseli dinler Ana Bölümü Ortodoks Bilim Bölümü Başkanlığı'na" doktora yapmış bir Rum-Ortodoks vatandaşı atanacak. Bulunamazsa dışarıdan gelecek bir bilim adamına Türk vatandaşlığı verilecek. Yabancı öğrenci ve yabancı öğretim görevlileri genel hukuk hükümlerine göre okulda ders verilebilecek.
 
Zorunlu olan İnkılap Tarihi ve Türk Dili dersi mecburiyeti kalktığı için bu dersleri almaları gerekmeyecek. Uygulamalı dersler Heybeliada'daki manastırda verilecek. YÖK'ün kılık-kıyafet yönetmeliğiyle öğrencilere getirilen kılık kıyafet serbestliğiyle papaz kıyafeti giyilmesinin önünde de engel kalmayacak.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27223


Bu haber 1,137 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,430 µs