En Sıcak Konular

DAHA ÇOK FASIL DİNLERSİNİZ!

28 Ocak 2013 10:42 tsi
DAHA ÇOK FASIL DİNLERSİNİZ! İngiltere AB üyeliğini sorgularken Batıda işlevliği artık iyiden iyiye şüphe götüren Avrupa Birliği’ne üyelik için ülke ülke gezen ‘AB Bakanı’ Egemen Bağış, bu sefer de Latin Amerika’da

Daha çok fasıl dinlersiniz

Ülkesinin 1979'dan beri sürdürdüğü AB üyeliğini referanduma götüreceğini söyleyen İngiltere Başbakanı David Cameron İngiliz halkından destek aldı. İngiltere, amiyane tabirle 'işe yaramaz hale gelen' AB'de reform yapılmaması halinde birlikten çıkmayı bile düşünebilir.

İngiltere AB üyeliğini sorgularken Batıda işlevliği artık iyiden iyiye şüphe götüren Avrupa Birliği'ne üyelik için ülke ülke gezen 'AB Bakanı' Egemen Bağış, bu sefer de Latin Amerika'da. Almanya ve İrlanda, Ankara'nın sırtını sıvazlıyor ve müzakerelerde 'yeni fasıl açılması için' destek mesajları veriyor. Ankara'nın dünyada etkisiz bir birlik haline gelen AB'ye üyelikteki ısrarı ise bir basiretsizlik göstergesi.

İngiltere AB üyeliğini sorgularken Batı'da işlevliği artık iyiden iyiye şüphe götüren Avrupa Birliği'ne üyelik için ülke ülke gezen Avrupa Birliği ile İlişkiler Bakanı Egemen Bağış, bu sefer de Latin Amerika'da. Almanya ve İrlanda, Ankara'nın sırtını sıvazlıyor ve müzakerelerde 'yeni fasıl açılması için' destek mesajları veriyor.

İngiltere'de yapılan kamuoyu yoklamaları, AB üyeliğini referanduma götürme önerisinin ardından Başbakan David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakâr Parti'ye desteğin arttığını ortaya koydu. ComRes araştırma şirketinin yaptığı anket sonuçları, Muhafazakâr Parti'ye desteğin konuşmanın ardından yüzde 5 arttığını gösterdi. Buna göre, Muhafazakâr Parti'ye destek yüzde 33, muhalefetteki İşçi Partisi'ne destek yüzde 39, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti'ye destek ise yüzde 11. AB karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'ne (UKIP) desteğin ise referandum önerisinin ardından yüzde 5 azalarak, yüzde 10'a düştüğü açıklandı.

Survation araştırma şirketinin yaptığı bir diğer anket de Cameron'ın konuşmasının ardından Başbakan'ın partisine desteğin yüzde 2 arttığını gösterdi. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 50'si AB'den çıkmak istediğini söylese de yüzde 43 AB'de reform yapılırsa ve yetki devri gerçekleşirse AB'de kalmayı destekleyeceklerini bildirdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron bu hafta yaptığı açıklamada, 2015'teki genel seçimi kazanması halinde ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğini referanduma götüreceğini söylemişti. Cameron, ülkesinin AB üyeliğinin devam etmesinden yana olduğunu, ancak birliğin reforma ihtiyacı olduğunu kaydetmişti.

BAĞIŞ, AB İÇİN KITA KITA DOLAŞIYOR!

Latin Amerika ve Karayipler Topluluğu (CELAC) – AB Zirvesi'ne katıldığı Şili'de yoğun temas trafiğini sürdüren 'AB Bakanı' ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile yaptığı görüşmelerden, AB ile müzakerelerde 'yeni fasıl açılması için' destek mesajı geldi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen CELAC–AB Zirvesi'ne katılmak üzere Santiago'da bulunan Bağış, zirvenin açılış oturumuna katıldı. Burada Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera ve Dışişleri Bakanı Alfredo Moreno tarafından karşılanan Bağış, zirve çerçevesinde ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

BU 'FASIL'I ÇOK DİNLEDİK!

Bağış'ın yoğun temas trafiği, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile başladı. Merkel, Şubat sonunda Türkiye'ye yapacağı ziyareti 'heyecanla' beklediğini belirtti. AB Bakanı Bağış da Başbakan Erdoğan'ın Merkel'i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağını ifade etti. AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy da Bağış ile görüşmesinde, Başbakan Erdoğan'ın davetine ilk fırsatta icabet edeceğini belirterek, kendisinin de Erdoğan'ı Brüksel'de ağırlamak istediğini söyledi. Türkiye ile müzakere sürecinin ''pozitif gündem'' sayesinde devam etmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rompuy, İrlanda'nın dönem başkanlığı sırasında fasıl açılmasını ve ilişkilerin normal rayına dönmesini desteklediğini vurguladı. Bağış, CELAC–AB Zirvesi'nin ev sahipliğini yapan Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera ile de bir araya geldi. Bağış'la görüşen Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic Türkiye'ye ilk fırsatta bir ziyaret gerçekleştirmeyi arzu ettiğini söyledi. Bakan Bağış'ın Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker ile gerçekleştirdiği görüşmede ise Juncker, Başbakan Erdoğan'a selamlarını gönderdi ve Bağış'ı Lüksemburg'a davet etti.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Daha_cok_fasil_dinlersiniz/272720#.UQY5y2CuaBc



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,094 µs