En Sıcak Konular

ETNİK BÖLÜCÜLÜĞÜN ADI ''MEŞRU HAK'' TALEBİ OLDU

27 Ocak 2013 13:40 tsi
ETNİK BÖLÜCÜLÜĞÜN ADI ''MEŞRU HAK'' TALEBİ OLDU Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı, Türkiye'de bir bölünme histerisi yaşandığını belirterek, "Herkes uzman olarak bu yarışta yerini almış" dedi.

Etnik bölücülüğün adı 'meşru hak talebi' oldu

Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı, Türkiye'de bir bölünme histerisi yaşandığını belirterek, "Herkes uzman olarak bu yarışta yerini almış" dedi.
 
MHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı, gündemdeki konulara ilişkin çok önemli  açıklamalarda bulundu. Vatan gazetesine verdiği röportajda İmralı sürecini değerlendiren Bölükbaşı, "Bugün Türkiye'de bir bölünme histerisi yaşanıyor. Türkiye için en uygun bölünme modeli nedir, bu konuda büyük bir seferberlik başlatılmış durumda. Herkes bölünme uzmanı olarak bu yarışta yerini almış. Türkiye için çok hazin durum. İmralı canisinden bir barış güvercini çıkardılar. Etnik bölücülüğü meşru hak talebi olarak siyasi gündeme soktular" dedi.
Türkiye'deki herkesin barış istediğini anlatan Bölükbaşı şöyle devam etti: "Bence Sayın Başbakan'ın en çılgın projesi budur. Türkiye'nin geleceğine ateşe atma projesi. Anladığımız yol haritası 5 aşamadan oluşuyor. İlki PKK'nın eylemsizlik kararı alması, ikincisi Türkiye'deki militanlarını Kuzey Irak'a çekilmesi, üçüncüsü silah bırakma koşulları, dördüncüsü Türkiye'nin başlatacağı siyasi çözüm sürecinin aşamaları. Ve beşincisi de PKK'ya genel af konuları. Uygulama takvimi ayrı ayrı belirlenecek"
 
TSK denetlenecek

TSK'nın operasyon yapmasının engellendiğini kaydeden Bölükbaşı, "PKK unsurlarının silahlarıyla Kuzey Irak'a çekilmesi ve bu çekilme sürecinde de TSK'nın adı konmamış bir fiili ateşkes, moratoryum ilan etmesi öngörülüyor. Yani TSK, keşif ve gözetleme dışında PKK'lı teröristlere yurtiçi ve sınır ötesinde operasyon yapmayacak. Sayın Başbakan (bunu garanti ederiz) diyor zaten. Bir başka görüş PKK teröristlerini silahlarıyla Türkiye dışına güvenli çıkış yapabilmesinin bir heyetle izlenmesi ve garanti altına alınması. Bu şu demek: TSK bu güvenli geri çekilme sürecinin şartlarına uyuyor mu uymuyor mu, bunun denetlenmesi" ifadesini kullandı.

Apo'ya ev hapsi

Silah bırakma aşaması hakkında da görüşlerini anlatan Bölükbaşı bu süreci şöyle aktardı: "Silahlar Türk makamlarına değil, Kuzey Irak'ta Barzani yönetimine teslim edilecek. Bu süreç uluslararası denetim ve gözetim altında yapılacak. Yani ABD bu süreçte rol alacak. Bundan hemen önce PKK militanlarına fiili örtülü af adımları atılacak. Buradaki kilit, yeni anayasadır. PKK'nın milli kimlik, dil ve yönetim hakkı talepleri yeni anayasa ile karşılanacak. PKK, KCK, DTK, BDP'nin bünyesinde bütünleyerek yeni bir siyasi oluşum olarak kimlik kazanacak. Son adım, teröristbaşının önce İmralı'da inşa edilecek müktakil bir binada ev hapsine alınması, telefon verilmesi, daha sonra da siyasi afla serbest bırakılmasıdır" 
 
"Artık bu Bahçeli ve MHP'nin  sorunu"
 
MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, röportajında seçimler öncesinde yaşanan kaset skandalına da değindi. Bölükbaşı'na yöneltilen sorular ve cevapları şöyle: 
Genel seçim öncesi MHP Başkanlık Divanı'na kurulan komploda parti içi uzantılar olduğunu ima ettiniz. Ancak Devlet Bahçeli buna ihtimal vermediğini söyledi? 
Bir bütün olarak düşündüğümde, MHP içinde bunun uzantıları olduğuna ilişkin çok ciddi karineler var. Bizim Devlet Bey'e sevgimiz, saygımız hiç değişmez. Görev bağımızın devamı gerekmez, gönül bağımız hep sürecektir. Sorun bu aşamadan sonra bizim değil Sayın Bahçeli'nin, MHP'nin sorunudur. Bu sürecin bir yerinde bulunduğuna dair ciddi karineler olan insanları 4 Kasım kongresinde parti yönetimine taşıdıysa, bunun MHP'nin geleceği açısından doğuracağı olumsuz sonuçlar yaşanarak görülecektir. Ben yanılmayı çok temenni ederim.


KaynaK: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=79987


Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,490 µs