En Sıcak Konular

İDRİS NAİM ŞAHİN'DEN ''SİTEMKAR'' VEDA

27 Ocak 2013 13:10 tsi
İDRİS NAİM ŞAHİN'DEN ''SİTEMKAR'' VEDA İçişleri koltuğunu Güler’e devreden Şahin: “İnşallah benim gibi 18 ay 20 günde değil de gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız...”

Şahin'den buruk veda!

Bu sitem Başbakan'a mı?

İçişleri koltuğunu Güler'e devreden Şahin: "İnşallah benim gibi 18 ay 20 günde değil de gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız..."

İdris Naim Şahin, dünkü devir teslim töreniyle İçişleri Bakanlığı koltuğunu Muammer Güler'e resmen devretti. Bahçede karşıladığı Güler'e "İnşallah benim gibi 18 ay 20 günde değil de gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız" temennisini ileten Şahin, veda konuşmasında kabine dışı kalmasına gerekçe gösterilen "şahin" tavrını sürdürdü. "Terör örgütünün sivil uzantıları kendi ölçülerinde demokrasinin ve hukukun avantajlarından yararlanarak söylemler ve eylemler ortaya koymaktadırlar. Bu söylemler o kadar ileri gitmiştir ki, bu devletin onurlu hükümetine diz çöktürme, onun Sayın Başbakanına diz çöktürme ifadesi densizliği bu ülkede söylenmiştir, söylenebilmiştir" diyen Şahin, "Bu Bakanlığın ve devletin güvenlik güçlerinin görevi devletin ve hükümetin diz çözmesi değil, o densizliği gösterenlerin haddini bildirmektir" vurgulamasını yaptı. 

Güler: İnsan odaklıyız

Yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler ise şöyle konuştu: "AK Parti hükümeti olarak milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, vazgeçilmez bir öncelik olarak görüyoruz. Terörle mücadele vizyonumuz güvenliğin insan odaklı, özgürlükler, haklar ve demokrasi ekseninde sağlanmasıdır. Vatandaşlarımızın devlete olan güvenlerini artırmak, adil, güçlü ve müşfik devlet olgusunu daha da pekiştirmek için insanı yaşat ki devlet yaşasın bakışıyla daima insan odaklı bir yaklaşım içerisinde olacağız. Bütün meselemiz vatandaşlarımız arasında hiçbir fark gözetmeksizin, etnik, dinsel ve bölgesel ayrım gözetmeksizin bu ülkenin her ferdini devletin eşit seviyedeki yurttaşları olarak kucaklamaktır. Terörle mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle değil bütün boyutlarıyla ele alınması, çözüm odaklı projeler üretilerek kurumlar arası koordinasyonun en üst seviyede sağlanması büyük önem arz ediyor."

Devir teslimin ardından soruları yanıtlayan Güler, "Göreve gelmeden önce bazı eleştiriler yansıdı özellikle Dink cinayetiyle ilgili" sorusuna, "Görevin hemen başında bu tip polemiklerle kaybedecek vaktim yok" dedi.

"Şahin-güvercin yaklaşımı var" denilmesi üzerine Güler, "Benim ifade etmediğim herhangi bir sözü bana atfederek sormayın. Biz ne konuşacağımızı biliyoruz" diye konuştu. Güler, misafirlerine Mardin şekeri ikram etti.

İdris Naim Şahin de "Kırgın mısınız?" sorusuna şu karşılığı verdi:

'Bulutu ördek yapıyorsunuz'

"Hayır. Konuşmamdan bir kırgınlık mı çıkardınız? Siz de böyle bulut deyince ördek yapıyorsunuz her zaman. Benim için 18 ay yeterlidir, sayın bakanımız için 38 ay yeterlidir. Herkesin tercihi farklıdır. Her şey tercihime, beklentime göre gerçekleşmiştir. 18 saat de olsa her şeyi saygıyla karşılayan mütevekkil, mütedeyyin bir insanım. Aynı zamanda milli değerlerine de bağlı bir kişiyim. Şimdi tartışılıyor ya, tartışılmayacak değerlerimiz olan milli değerlerimize her şekliyle saygılı bir kişiyim."


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/sahinden-buruk-veda/509204/9/Siyaset


Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,931 µs