En Sıcak Konular

YILLARCA ''ETNİK FİTNE''NİN TOHUMUNU ATTI ŞİMDİ IRKÇILIKTAN ŞİKAYET EDİYOR

27 Ocak 2013 13:03 tsi
YILLARCA ''ETNİK FİTNE''NİN TOHUMUNU ATTI ŞİMDİ IRKÇILIKTAN ŞİKAYET EDİYOR Erdoğan; ''Bir milletin diğerine üstünlüğünü savunmak en başta bu topraklara saygısızlıktır, özüne ihanettir. Irkından, kavminden, asabiyetinden dolayı kim kime böbürlenirse aşağıların aşağısıdır'' dedi.

'Bu bir ihanettir!'
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, o milletvekiline çok sert çıktı...

Başbakan Erdoğan, "Türk ulusunu Kürt milliyetiyle eşit gördüremezsiniz" diyen CHP'li Güler'e yüklendi: "Bir milletin diğerine üstünlüğünü savunmak en başta bu topraklara saygısızlıktır, özüne ihanettir. Irkından, kavminden, asabiyetinden dolayı kim kime böbürlenirse aşağıların aşağısıdır"

Marmara Üniversitesi'nin 130. kuruluş yıldönümüne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasında değindiği asabiyet kavramından bahsetti ve ardından CHP'li Birgül Ayman Güler'i kastederek sert eleştirilerde bulundu. "Birileri herhangi bir sözlüğe bakma ihtiyacı hissetmeden bu çok önemli kavramı (asabiyet) öfke olarak adlandırdılar. Adeta cahilliklerini ortaya koydular" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

IRKÇILIK FAŞİZMDİR: "Asabiyet 14. yüzyılda İbn- i Haldun'un kullandığı yüzyıllar boyunca da konuşulan geliştirilen bir konudur. Kavramın özü de şeytanın 'Beni ateşten yarattın. Onu çamurdan' diyerek kökene vurgu yaparak isyan etmesine dayanıyor. Hiçbirimiz nerede dünyaya gözlerimizi açacağımızı, hangi anne babanın çocuğu olarak doğacağımızı, hangi ülkede hayata merhaba diyeceğimizi seçme imkanına sahip değiliz. Böyle bir kibir, böyle bir böbürlenme insanlık dışıdır, ırkçılıktır, faşizmdir.

BİZDE IRKÇILIK YOK: Bu topraklar tarih boyunca hiçbir zaman bu kavramlara ev sahipliği yapmamıştır. Osmanlı'da böyle bir farklılığı göremezsiniz, Selçuklu'da göremezsiniz. Bir ırkın, bir kavmin diğerlerine üstünlük taslaması kabul edilmemiştir. 1940'larda Avrupa'da faşizm yükselirken Türkiye'de bazı denemeler olmuş ama asla başarıya ulaşamamıştır. Bizi biz yapan şehir köy hayatımızı çerçevelendiren hangi kaynağa bakarsanız bakın, ırk ayrımını göremeyeceksiniz. Bu toprakların hamurunu yoğuran hiçbir kaynakta ayrımcılık yoktur. Bir milletin diğerine bir ulusun diğerine üstünlüğünü savunmak en başta bu topraklara saygısızlıktır, özüne ihanettir. Bakın parlamentoda bir milletvekili, sanıyorum kariyeri de var. Ulus ile millet kavramını birbirine karıştırıyor. Birisi için millet birisi için ulus diyor. İçeriğinden haberi yok. Birisi öz Türkçe birisi Arapça."

PANZEHİRİ IRKÇILIK DEĞİLDİR: "Irkından, kavminden, asabiyetin-den dolayı her kim kime böbürlenirse o aşağıların aşağısıdır. Irkının kavminin üstün olduğunu düşünen varsa gitsin şehitliklere baksınlar. Yemen'den Çanakkale savaşları için buraya gelenleri görecekler. Orada, o toprağın altında hiç kimse ayrımcılık görmez. O şehitlikler nasıl tek bir millet olduğumuzu bize anlatan manifestolardır. Biz dost, can, hemşehri, toprak deriz. Ecdadımız hiçbir zaman ötekine ırkıyla kavmiyle hitap etmemiştir. Kendisini güçlü olarak görenin ırkını yüceltmesi ne kadar tehlikeli ise, kendisini mağdur olarak görenin ırkını yüceltmesi de o kadar tehlikelidir. Çünkü ırkçılığın panzehiri, antitezi ırkçılık olamaz. Irkını yücelten başka ırkları yok sayanlar karşısında kendi ırkını öne çıkarmaya çalışan da aynı derecede yanlış yapar."

'Çözüm sürecini çok sıkı tutalım'

Terörle mücadele sürecine de değinen Erdoğan, önemli mesajlar verdi: "Ne olur bu çözüm sürecini çok sıkı tutalım. Artık bu işi bitirmemiz lazım. 30 seneden bu iş için harcanan parayla yeni bir Türkiye var edilirdi. Çok ciddi rakamlar. Öyleyse bu işi bitirmemiz lazım. Eğer bugün Güneydoğu ve Doğu'da işsizlik çok daha fazlaysa bunun en önemli sebebi terördür. Geçen gün Gaziantep'teydim oraya terör giremedi. İnşallah bunu başaracağız. Bu dayanışmayı barış sesini bu sevgiyi binlerce yıl bu topraklarda hakim kılmak zorundayız. Bu, milli birlik ve kardeşlik projesi. Kardeşlik denildiğinde bazıları rahatsız oluyor. Kardeş anne baba karşısında aile içinde eşit olan iki kişidir. Bizim kültürümüzde bu var. Bizde Türkiye'de kardeşlik hukukunu güçlendirecek herkesin kendisini eşit birinci sınıf vatandaş görmesini mutlaka tesis edeceğiz. Onun için ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını çok önemsiyorum. Bunun dışında farklı bazı şeyleri ortaya koymak ayrışmaya neden olur."

Birand ile 32. Gün anısı

Başbakan Erdoğan, fahri doktora unvanı alırken, vefat eden Mehmet Ali Birand'la anısını anlattı: "Bu ünvanı bu salonda alıyor olmanın da benim için ikinci bir anlamı var. Ben Mehmet Ali Birand ile biz bu salonda 32. Gün programı yaptık ve çok coşkuluydu. Belediye başkanlığı dönemimdi. Bu salonun içinde o programın çekimini yaptık. Hakikaten coşkulu bir öğrenci grubu da o programdaydı. Verimli olduğuna inandığımız bir programdı. Çünkü onların hepsi İstanbul'da neyi nereye taşıdığımızı göstermesi açısından önemliydi."

'Galatasaray' uyarısı

Başbakan Erdoğan konuşmasında Galatasaray Üniversitesi'nin Beşiktaş kampüsündeki yangınla ilgili de konuştu: "Yanığını tarihi binayı tehdit etmesi yanında içindeki kitapların da zarar görmesi bizi ziyadesiyle üzmüştür. Kitap bizim var oluşumuzun idamesidir. Böyle acı hadiselerin tekrar yaşanmaması için tarihi binalarımızda daha dikkatli daha tedbirli olunmasını yetkililerden kullanıcılardan özellikle istirham ediyorum."


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/bu-bir-ihanettir/509181/9/Siyaset


Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,271 µs