En Sıcak Konular

MÜJDELER OLSUN SAMANIMIZ GELDİ!

25 Ocak 2013 14:34 tsi
MÜJDELER OLSUN SAMANIMIZ GELDİ! Aylardan beri konuştuğumuz, tartıştığımız “ülkemizin kalkınmasına, müreffeh bir hale getirilmesine!” büyük katkı sağlayacak olan “saman ithalatında” ilk aşama kaydedildi. Yurt dışından ithal edilen ilk samanlar Erzurum’a geldi.

Müjdeler olsun, samanımız geldi!

Aylardan beri konuştuğumuz, tartıştığımız "ülkemizin kalkınmasına, müreffeh bir hale getirilmesine!" büyük katkı sağlayacak olan "saman ithalatında" ilk aşama kaydedildi. Yurt dışından ithal edilen ilk samanlar Erzurum'a geldi. 
Ve daha acı ve vahim olayı aktarayım: 
Samanların halka dağılması için resmi yetkiler tarafından tören düzenlendi! 
Haberi okurken içimde tarifsiz bir acı hissettim. Ülkenin hem de en mümbit topraklarının hem de "ülkenin ot, çayır ve saman deposu" olan bir bölgesinin dalga geçilircesine Macaristan'dan, Gürcistan'dan gelen samana muhtaç hale getirilmesi beni kahretti. 
"Geçen yıl kış sert geçmiş de, yaz aylarında kurak olmuş da, ondan dolayı saman ihtiyacı karşılanmamış" yalanına inanacak değiliz. Geçen yıl iklim şartları bölge için son 20 yılın iklim şartları ile aşağı yukarı aynı. İklimde problem yok, siyasi zihniyette problem var! İklim sorun olsaydı herhalde Erzurum'a komşu denecek kadar yakın olan Gürcistan'dan saman gelmezdi. 
Kendi beceriksizliklerini, köylüyü desteksiz ve perişan bir halde bırakmalarının, onları ürün üretemez hale getirmelerinin bedelini yine zavallı köylüye ödetiyorlar. 
Samanların Erzurum'a gelmesi üzerine Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Palandöken Kayak Merkezi'nde bir otelde köylülerle bir araya geldi. İthal samana muhtaç hale getirilen üreticinin neden "turistik bir kayak merkezinde düzenlenen törenle samanla buluşturulduğunu" anlamış değiliz. 
Müdür Bey burada yaptığı konuşmada göğsünü gere gere konuştu: 
"Kimse endişe duymasın bu hayvanların aç kalmasına bizim gönlümüz razı olmaz. Türkiye'nin her yerinde talepleri karşılayacak tedbirimiz var. Mersin limanına Kıbrıs'tan, Pakistan'dan, İzmir limanına Bulgaristan'dan, Zonguldak ve Hopa limanına ise Ukrayna'dan, Gürcistan'dan talepler toplandı. Sözleşmeler imzalandı. İhtiyaç ne kadarsa sonuna kadar karşılayacağız." 
Müdüre göre samanlar köylüye 50 kuruştan verilecekmiş. 
Gerçi yakın bir zamanda Anadolu'da hayvan diye bir şey kalmayacağı için samana da ihtiyaç kalmayacak ve samanları bedava bile verseler alacak kimse bulamayacaklar. 
Ülkede küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısı son yılda yarı yarıya azaldı. Üretim maliyetleri alabildiğine arttı. Köylünün en temel girdisi olan mazot, gübre, tohum fiyatları dünya rekoru kırdı. Tarımda hayvancılıkta destekler ihtiyacı olan değil belli gruplara dağıtıldı. İthal etin ve diğer hayvansal ürünlerin önü açıldı. 
Sonuçta mağdur olan çiftçi "samanını dahi üretemez hale gelince" saman ithalatına giriştiler. 
Hiç utanmadan "Doğu Anadolu'nun saman deposu olan Erzurum'da skandal bir tören yaparak" köylüye saman dağıtımının müjdesini verdiler. 
Ve Erzurum halkı o töreni yapanların yüzüne saman fırlatıp "bizi ne hale düşürdünüz, biz bu günleri de mi görecektik?" diye tepki göstermesi gerekirken sessiz kaldı. 
Türkiye, ne Balkan Savaşları'nda ne Milli Mücadele yıllarında ne İstiklal Savaşı günlerinde "hayvansız, samansız, otsuz kaldı." 
Ülkeyi savaş yıllarından bile beter hale getirenler, kalkmışlar Palandöken'de vatandaşa "saman töreni yapıyorlar." 
Bu zihniyete yazıklar olsun. 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12004446/mujdeler-olsun-samanimiz-geldi/muharrem-bayraktar


Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,302 µs