En Sıcak Konular

ERDOĞAN BİR SÖZÜNÜ DAHA YEDİ: FAKIBABA YENİDEN AKP'DE

23 Ocak 2013 20:58 tsi
ERDOĞAN BİR SÖZÜNÜ DAHA YEDİ: FAKIBABA YENİDEN AKP'DE Erdoğan, daha önce AKP’den ayrıldığında “Bu trenden inen bir daha binemez” diyerek köprüleri attığı Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı hem partiye kabul etti hem de rozetini kendi elleriyle taktı.

Trene nasıl bindi

BAŞBAKAN Erdoğan, daha önce AKP'den ayrıldığında "Bu trenden inen bir daha binemez" diyerek köprüleri attığı Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı hem partiye kabul etti hem de rozetini kendi elleriyle taktı. Fakıbaba, 2009'da aday gösterilmeyince AKP'yi bırakmıştı.
 
Artık dönemez denilen Fakıbaba yine AKP'de
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, grup toplantısında rozet takarak AKP'li oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup konuşması öncesinde AKP rozetini taktığı Fakıbaba, yaptığı konuşmada, "Sizleri, arkadaşlarımı, ailemi özlemiştim. Bana bu fırsatı verdiniz size yürekten teşekkür ediyorum, minnettarım. Sizin hoş görünüz ve büyüklüğünüz bana bu fırsatı verdi. Şu anda hem bende hem de Urfa'da müthiş bir bayram var. İnanın bu bayramın sebebi sizsiniz. Size ne kadar teşekkür etsem azdır" ifadelerini kullandı. Fakıbaba sözlerini şöyle sürdürdü: "Buraya gelişim sadece ve sadece bir makam değildir. Buraya geliş amacım AKP'nin şanlı üyeliğini alabilmektir. İnşallah bundan sonra sizin ve partimin emrinde oalcağım. Bir nefer gibi çalışacağım. Bu bayram benim için en önemli, en güzel makam."  Fakıbaba, 2004 yılında AK Parti'den Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilmiş, 2009 yılında yeniden aday gösterilmeyince bağımsız aday olarak katıldığı seçimden başarıyla çıkmış ve tekrar belediye başkanı olmuştu. 

Saadet Partisi'ne gitmişti
 
Ahmet Eşref Fakıbaba 2004 yerel seçimlerinden AKP'den Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilmişti. 2009 seçimlerinde aday gösterilmeyince AKP'den ayrılan Fakıbaba bağımsız aday olarak girdiği seçimleri tekrar kazanmıştı. Sonrasında Saadet Partisi'ne katılan Fakıbaba, Numan Kurtulmuş'un ayrılmasının ardından bu partiyle de yollarını ayırmıştı.
 
Erdoğan: Artık dönemezsin
 
2009 seçimleri öncesinde Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, şöyle konuşmuştu: "AK Parti treninden inen bir daha binemez. Çünkü bu bir takım oyunu. Yani seni belediye başkanı yaparken AK Parti güzel de, değişiklik yapacağız dediğimizde niye rahatsız oluyorsun. O zaman da gidip yine bağımsız aday olsaydın. Niye olmadın, sormazlar mı? Şimdi sen tek başına aday oldun mu, yarın belediyede grubunu kimle oluşturacaksın? Peki bu noktada bundan sonraki çalışmalarda acaba bundan önce aldığın gücü, o kaynağı nereden bulacaksın? Şöyle bir şey de duyuyorum, (İşte ben Başbakanımı çok seviyorum. Seçimi de kazanacağım. Kazandıktan sonra AK Parti'ye döneceğim) Kusura bakma, öyle bir şey yok. Bu trenden inen bir daha binemez. Kimse benim milletimin aklıyla alay etme hakkını kendinde görmesin"


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=79821


Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,967 µs