En Sıcak Konular

BAHÇELİ: TÜRK ''MİLLETİ'NİN BEKASI TEHDİTTLE KARŞI KARŞIYA''

20 Ocak 2013 10:17 tsi
BAHÇELİ: TÜRK ''MİLLETİ'NİN BEKASI TEHDİTTLE KARŞI KARŞIYA'' MHP lideri Devlet Bahçeli müzakerelerde gelinen noktaya sert çıktı: Kalpsiz ve kimliksizler Türkiye’yi kıskaca aldı. Güvenlik zaafa düştü, güdümlü dış siyaset ön plana çıktı, kurumlar ayrıştı, toplum kamplara bölündü!

Türk milletinin bekası tehditle karşı karşıya!

MHP lideri Devlet Bahçeli müzakerelerde gelinen noktaya sert çıktı: Kalpsiz ve kimliksizler Türkiye'yi kıskaca aldı. Güvenlik zaafa düştü, güdümlü dış siyaset ön plana çıktı, kurumlar ayrıştı, toplum kamplara bölündü!
 
Hırpalanıyoruz yıpratılıyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli, gerilimler ve gerilemelerle allak bullak olan bir dönemin içinden geçildiğini savunarak sert açıklamalar yaptı: Toplum kamplara bölünmüş, kurumlar ayrışmış; geçmişte atılan husumet tohumları filizlenmiş, müzmin hale gelen bunalım derinleşerek siyaset aktörleri eliyle maalesef kurumsallaşmıştır. 

AKP geleceğimizi ateşe atıyor!
Küresel güçlerin figüranı olduğu artık iyice belirginleşen siyasi iktidar kısır bir ihtiras ve inat ile hem kendi sonunu hazırlıyor hem de 'benden sonra tufan' anlayışı ile Türk milletinin geleceğini ateşe atmaya niyetlendiği anlaşılıyor. PKK ile pazarlıklar, İmralı canisiyle müzakereler bunu göstermektedir. 
 
Türklüğe karşı hazım sorunu var
Düşmanla el sıkışanlar, bölücülük akıntısına gönüllü olarak atlayanlar; sanki özel görev almışlar gibi " Türk milletinin güvenliği, Türk vatanının bütünlüğü, Türk devletinin bekası aşırı bir risk ve tehditle karşı karşıya... Türklüğe içten içe hazım sorun yaşayan bedbahtlar, Türkiyelilik zırvasıyla milli kimliğimize saldırıyor. 

Türkiye tasfiye edilmek isteniyor

Devlet Bahçeli, Türkiye'nin siyaset kanalıyla bitirilmek ve sandıktan çıkan çoğunlukçu yönetim tarafından tasfiye edilmek istendiğini, bu nedenle devletin hırpalandığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 7. dönem sertifika töreninde konuştu. Tartışmalar, çalkantılar, gerilimler ve gerilemelerle allak bullak olan bir dönemin içinden geçildiğini savunan MHP lideri şöyle dedi: "Artık toplum kamplara bölünmüş, kurumlar ayrışmış; geçmişte atılan husumet tohumları filizlenmiş, müzmin hale gelen bunalım derinleşerek siyaset aktörleri eliyle maalesef kurumsallaşmıştır. Bir yanda küresel güçlerin figüranı olduğu artık iyice belirginleşen siyasi iktidar ile diğer yanda bölücülüğü, terörizmi ve öldürmeyi özgürlük ve hak arayışı gibi pozitif kavramların ardına saklayan kimliksizler ve kalpsizler Türkiye'yi kıskaca almışlardır. Güvenlik ve esenlik zaafa düşmüş, güdümlü siyaset ön plana çıkmış, köksüzlük bulaşıcı hale gelmiştir. Bütün bunların sonucunda, milletimiz yorulmuş, devletimiz hırpalanmış, kurumlarımız yıpranmış, kardeşliğimiz tartışılmış, inançlarımız istismara uğrayarak siyasete kurban edilmiştir." 

 
Düşmanla el sıkıştılar
AKP'yi sert sözlerle eleştiren Bahçeli, "Sorunları sağduyu, zeka ve akılla aşamayacağı artık anlaşılan iktidar partisinin kısır bir ihtiras ve inat ile hem kendi sonunu hazırladığı hem de benden sonra tufan anlayışı ile Türk milletinin geleceğini ateşe atmaya niyetlendiği anlaşılmaktadır" diyerek şöyle devam etti: "PKK ile pazarlık, İmralı canisiyle müzakereler bunu göstermektedir. Mehmetçiğin kanını döken, polisin canını alan ve masum vatandaşlarımıza acımadan kıyan eşkıya bugün itibar ve hatır sahibi olmuş ve demokratik mücadele veren bir mertebeye çıkarılmıştır. Düşmanla el sıkışanlar, bölücülük akıntısına gönüllü olarak atlayanlar; sanki özel görev almışlar gibi Türk milletinin aleyhine ne varsa imal etmişler, gündeme getirmişlerdir. Bölücülük ontolojisi, terör külliyatı, parçalanma sözlüğü malum siyasi zihniyet tarafından hazırlanmış ve tedavüle sokulmuştur." Türk milletinin güvenliği, Türk vatanının bütünlüğü, Türk devletinin bekasının aşırı bir risk ve tehditle karşı karşıya olduğunu savunan MHP Genel Başkanı, "Türklüğe içten içe hazım sorun yaşayan bedbahtlar biri otuzaltıya dilimlemenin heves ve heyecanına kapılmışlar, bu şekilde alt etnik gruplara ortam açmışlardır. Türkiyelilik zırvasında buluşanlar milli kimliğimize hücum etmişler, milli onurumuzu hedef almışlar ve milli emanetleri incitmişlerdir" dedi. 
 
Milliyetçilik ırkçılık değil
Milliyetçilik konusuna vurgu yapan MHP Genel Başkanı, "Milliyetçilik ne birilerinin sandığı gibi ırkçılık, ne de zamanı geçmiş, miadı dolmuş bir ideolojidir. Yapay sorunların peşine takılarak gizli gündemlerini hayata geçirmekle meşgul olan, çözüm diyerek yıkımı ve yıkılmayı tetikleyen siyaset pratiklerinin milliyetçiliği anlaması zaten eşyanın doğasına aykırı olacaktır. Yurdumuzu canımızdan aziz bilir, gereğinde gözümüzü kırpmadan kendimizi feda ederiz. 'Önce ülkem, sonra partim ve sonra ben' deriz ve yeri geldiğinde gereğini derhal yaparız."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=79717


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,037 µs