En Sıcak Konular

SEMİH YALÇIN: ''BÖLÜCÜBAŞI'NIN ELİNİ GÜÇLENDİRİYORLAR''

17 Ocak 2013 13:50 tsi
SEMİH YALÇIN: ''BÖLÜCÜBAŞI'NIN ELİNİ GÜÇLENDİRİYORLAR'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Terörü ortadan kaldırmak için terörizmi meşrulaştırmak, MHP'nin ve Türk milletinin asla kabul etmeyeceği bir durumdur" dedi

AKP, caninin eline siyasi kumanda verdi
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Terörü ortadan kaldırmak için terörizmi meşrulaştırmak, MHP'nin ve Türk milletinin asla kabul etmeyeceği bir durumdur" dedi
Yalçın, "LCD televizyon hediye edilip gönlü hoş tutulmaya çalışılan İmralı canavarının eline verilen siyasi kumanda, terörü kadrajdan kaldırmayacaktır. Üstelik PKK'ya elebaşı vasıtasıyla silah bıraktırma çabaları, terör örgütünü siyasallaştıracak ve baş caniyi meşru politik aktör haline getirecektir. Böyle giderse AKP marifetiyle terörist başının sırtındaki 30 bin kişinin katili yaftası indirilerek milletvekili sıfatıyla parlamentoya taşınacaktır" dedi.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, "AKP'nin açılım politikalarının geldiği yer, İmralı canisine mecbur ve mahkžm olmaktan başka bir şey değildir" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, AKP'nin İmralı canisiyle başlattığı müzakere sürecini yaptığı basın açıklamasında sert bir dille eleştirdi.
 
Yalçın açıklamasında şunları kaydetti:
"Türkiye'de terör, hiç bu kadar azdırılmamış, eli kanlı teröristler hiç bu kadar şımartılmamıştır. Politika, hiç bu kadar çirkinleşmemiş, bu kadar bayağılaşmamıştır. Siyas" ahlak, hiç bu kadar ayaklar altına alınmamıştır. Doğru, hiçbir zaman bu kadar eğriltilmemiştir. Türk milleti hiçbir dönemde bu kadar aldatılmamıştır. Türk milletinin varlığı bugünkü kadar tehdit altına girmemiştir.
 
AKP BİN YILLIK KARDEŞLİĞE AÇILIM DİNAMİTİ KOYDU
Muhafazakar bir çizgiden gelen AKP yöneticileri, dışarıdan ve içeriden manipüle edilen suni değişim sürecinin şemsiyesi altında, hedefe ulaşmak için her yolu mubah gören bir zihniyetin kölesi olmuşlardır. Öyle ki bölücü hainlerin eylemleri, hakları elinden alınmış masum vatandaşların feveranı gibi gösterilmiş ve teröre karşı çözümün de PKK açılımı olduğuna halk inandırılmaya çalışılmıştır. AKP'nin en çılgın projesi, Türkiye'yi felaketin eşiğine getiren PKK açılımıdır. Onunla bin yıllık kardeşliğin temeline dinamit konmuştur.
Terörle mücadele yerine müzakereyi tercih ederek teröristleri muhatap alan iktidar, sanki bir devletin temsilcileriyle masaya oturuyormuş gibi davranmaktadır. Bu bizzat Sayın Başbakan'ın bilinçli seçimidir. Bu h‰liyle asıl çamura saplanan ve debelenen bizatihi hükümetin başı ve şürekasıdır.
 
İŞİN KOLAYINA KAÇTILAR
Terör sorununa kalıcı çözüm çabaları, maalesef daha başından yanlış başlatılmış, Oslo ile hız kazanan terör örgütünü muhatap alma girişimi PKK'nın elebaşıyla görüşme kararıyla hatalar katmerlenmiştir. Türkiye'nin on yıllık sürede ekonomisinin global krizlere bile dayanacak kadar güçlendiğini iddia eden AKP kurmayları, terörün sebeplerini soğukkanlılıkla tespit edip bu meselenin ekonomik, kültürel ve sosyolojik boyutlarını dikkate alarak çözüm yolları aramamıştır. Bölücü örgütün bölge halkının bir kısmını arkasına almasına yol açan etkenleri bulup bunların ortadan kaldırılmasına harcanması gereken mesai, terör örgütüyle masaya oturmaya ayrılmıştır. İşin kolayına kaçılarak ver kurtul modeline odaklanılmıştır. Kaş yapayım derken göz çıkarılmıştır.
 
BÖLÜCÜBAŞININ ELİNİ GÜÇLENDİRİYORLAR
AKP'nin açılım politikalarının geldiği yer, İmralı canisine mecbur ve mahkžm olmaktan başka bir şey değildir. AKP iktidarı tarafından ülkenin sokulduğu bu tehlikeli süreçte, terörist başıyla görüşmelere odaklanan, çözüme bu yoldan ulaşmaya çalışan politikalar, hem bölücü başının elini güçlendirmekte hem de terör örgütünün propagandasına yaramaktadır. Ayrıca hüküm giymiş bir caninin muhatap alınması, devletin yönetenler eliyle acze düşürüldüğünü ortaya koymaktadır. Çünkü Türkiye; Türk olduğunu söylemekten çekinenler, Türk adını ağzına almayanlar ve Türk kimliğinden rahatsızlık duyanlar tarafından yönetilmektedir. Bu süreçte AKP iktidarına destek veren dünkü Marksistlerin ise bugünün PKK yandaşı pozuyla İmralı mızıkacıları fotoğrafında yer alması şaşırtıcı değildir.
 
TÜRKİYE ASIL O ZAMAN YENİLMİŞ OLACAK
LCD televizyon hediye edilip gönlü hoş tutulmaya çalışılan İmralı canavarının eline verilen siyasi kumanda, terörü kadrajdan kaldırmayacaktır. Üstelik PKK'ya elebaşı vasıtasıyla silah bıraktırma çabaları, terör örgütünü siyasallaştıracak ve baş caniyi meşru politik aktör haline getirecektir. Böyle giderse AKP marifetiyle terörist başının sırtındaki 30 bin kişinin katili yaftası indirilerek milletvekili sıfatıyla parlamentoya taşınacaktır. PKK'nın meclisteki temsilcilerine İmralı canisi de eklendiğinde Türkiye devleti asıl o zaman terörizme yenilmiş, boyun eğmiş olacaktır.
 
MİLLETİMİZ HAK ETMİYOR
Böyle bir tabloyu milletimiz hak etmemektedir ve asla kabullenmeyecektir. Türk Devleti'ni bu şekilde acze düşürmeye hiçbir iktidarın hakkı ve yetkisi yoktur. AKP hükümeti bu vebalin altından kalkamaz, hesabını millete veremez. Terörü ortadan kaldırmak için terörizmi meşrulaştırmak, MHP'nin ve Türk milletinin asla kabul etmeyeceği bir durumdur.
 
ERDOĞAN TERSİNDEN OKUYOR
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin " Bundan sonraki seçimlerde, AKP'nin yüzde 70 oy alması, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni sürüm diktatör olması sürpriz olmayacaktır " şeklindeki açıklaması da böylesi bir endişenin ironik ifadesinden ibarettir.
Sayın Bahçeli, bu sözleriyle milletimize AKP'nin terörle mücadele yerine müzakereyi tercih etme cüretkarlığındaki tehlikenin altını çizen bir mesaj vermek istemiştir. Ancak bu mesajdaki ironi ve sitemi doğru algılamayan Sayın Başbakan'ın verdiği cevap pek manidardır. Başbakan Erdoğan her zaman olduğu gibi bu defa da Sayın Bahçeli'nin değerlendirmelerini tersinden okuyarak MHP'nin siyasi duruşunu anlayamadığını göstermiştir. Başbakan'ın cevabında, aynı zamanda negatif algı yüklü AKP zihniyeti sırıtmaktadır. MHP; tarifsiz ön yargıların ve tehlikeli bir inadın girdabındaki siyasetçilerden feraset beklenmeyeceğini tecrübe etmiş bir partidir.
 
AKP ALDATIYOR
Milletimiz bilmelidir ki bölücü örgütün ve temsilcilerinin niyeti sadece silahları bırakıp sorunun çözümüne katkıda bulunmak değildir. Nitekim BDP'liler bölge halkının kendi kendini yönetme talebinde bulunmaktadır ve bu yönde bir adım atmadıkça da nihai çözümü kabul etmeyeceklerini ilan etmişlerdir. Amaçlarının önce özerklik, sonra da bağımsızlık olduğunu defalarca dile getirmişlerdir. Bölücü örgütün ayrılıkçı taleplerine evet diyerek üniter yapının korunacağı iddiası çelişkidir ve AKP'nin yalanlarını ele vermektedir. 'Üniter yapıdan taviz yok'diyen iktidar sözcüleri tarafından milletimiz aldatılmaktadır. Terörizme bundan sonra verilecek yeni tavizler, bölünmenin son adımları olacak, bütün bunlardan AKP iktidarı sorumlu tutulacaktır.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27048


Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,811 µs