En Sıcak Konular

YOKSA YENİ ANAYASAYI ÖCALAN MI YAZMALI?

17 Ocak 2013 13:22 tsi
YOKSA YENİ ANAYASAYI ÖCALAN MI YAZMALI? Eğer "olacak şey" ise o zaman şu da olabilir; yeni anayasayı Öcalan yazsın, Osman Can düzeltsin..

Yoksa yeni anayasayı Öcalan mı yazmalı?

Düne ait iki haber şöyleydi; "Öcalan'ın son önerisi.. Yapılacak yeni anayasanın kritik bölümlerini Osman Can ile Numan Kurtulmuş yazsın".. "PKK'nın gençlik yapılanması DYGM'ye üye oldukları iddiasıyla yargılanmakta olan 9 üniversite öğrencisi dün yine hakim karşısına çıktı. Gizli tanık Özgür öğrenci derneklerinde 'asker ve polisler şehit olduğunda kutlama yapıldığını, halay çekildiğini' söyledi"..

Yıllardır şehit cenazelerinin arkasının kesilmediği terör saldırılarıyla yaşayan bir ülkede bu iki haberin vatandaş gözüyle nasıl değerlendirileceğini düşününce ne çıkıyor? Bir yanda asker ve polislere yapılan saldırılarda şehit olan masum insanlar için "gençlik yapılanmasında bile" göbek atılan, işlenen cinayetlere sevinen bir örgüt, diğer yanda bu cinayetler için emri veren PKK liderinin "yeni anayasayı kimin yazacağına" karar verecek duruma gelmesi..

Bir yanda Paris'te öldürülen örgüt üyeleri için ulusal yas öneren PKK, diğer yanda "asker ve polisler katledildiğinde göbek atan" PKK.. Durum bundan farklıysa ve ben vatandaş olarak tabloyu göremiyorsam biri açıklasın lütfen..

SİLAHLAR BIRAKILSIN DİYE..

Tamam, artık terör bitsin, PKK silah bıraksın ve bunun için "mümkün olan, makul olan" her şey yapılsın ama bugüne kadar on binlerce insanın öldürülmesinden sorumlu olan bir terör örgütü liderinin "anayasayı kimin yazacağı" konusunda devlete direktif verir ya da öneride bulunur hale gelmesi doğal bir durum mudur?

PKK Paris'te suikast sonucu ölen örgüt mensupları için gözyaşları döker, "bu üzüntüyü herkes paylaşsın" derken, bugüne kadar ülkede güvenliği sağlamak üzere "görev başında" saldırılarla, döşenen mayınlarla öldürülen insanlar, şehit asker ve polisler, bütün o saldırılar tamamen unutulmalı mıdır, unutulması mümkün müdür?

PKK liderine özel TV verilmesine (hatta belki yakında bilgisayar da verirler), siyasi lider havasında ziyaretçilerle görüşmesine, devlet istihbarat görevlilerinin onun ayağına gitmesine "terörün bitme umudu" adına kimse sesini çıkarmıyor ama kısacık sürede "anayasayı şu isimler yapsın" diyecek noktaya gelmesi olacak şey değildir.

KENDİSİ YAZSIN BARİ!

Eğer "olacak şey" ise o zaman şu da olabilir; yeni anayasayı Öcalan yazsın, Osman Can düzeltsin.. Malum Osman Can'ın referandum dönemindeki "yararları" anlatılmakla bitmez (Demokrat Yargı Derneği Başkanı Hakim Orhan Gazi Ertekin o dönemi yazdığı kitapta pek güzel anlattı ama çok geç kalmıştı), bu konuda da çok yararlı olacağı kesindir !

Ruhat Mengi - Vatan

 

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/Haber/506769/1/Gundem


Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,205 µs