En Sıcak Konular

APO'NUN ARTIK LCD TV'Sİ VAR!

13 Ocak 2013 19:47 tsi
APO'NUN ARTIK LCD TV'Sİ VAR! MİT-İmralı görüşmeleriyle gündeme gelen Abdullah Öcalan'ın televizyon talebi yerine getirildi.

Artık LCD TV'si var!

Öcalan'ın bu talebi de yerine getirildi

MİT-İmralı görüşmeleriyle gündeme gelen Abdullah Öcalan'ın televizyon talebi yerine getirildi. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla verilmesi kararlaştırılan küçük ekran bir LCD TV önceki gün Öcalan'ın cezaevinde kaldığı odaya konuldu

Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını aynı yerdeki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde çeken Abdullah Öcalan, sadece TRT FM'i dinleyebildiği radyosunun yerine televizyon istiyordu. Terörün sonlandırılmasına yönelik son dönemde MİT- İmralı görüşmeleri hız kazanınca, bu talebin karşılanması gündeme geldi ve Başbakan Erdoğan, Afrika gezisi sırasında Öcalan'a televizyon verilmesi için talimat verdiğini açıkladı.

Kısıtlı kanal izleyecek

Bu gelişmeler üzerine cezaevi kantini tarafından alındığı öğrenilen ve 37 ekran olduğu söylenen LCD TV, görevli teknisyen tarafından önceki gün Abdullah Öcalan'ın kaldığı odaya monte edildi. Öcalan'ın radyosu gibi televizyonuna da kanal sınırlaması getirildi. Öcalan, Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu tarafından belirlenen TRT kanalları ile bazı ulusal kanalları seyredebilecek.

Faturayı da ödeyecek

Televizyonun bedelinin, Öcalan'ın avukatları tarafından cezaevi kantini hesabına banka yoluyla yatırılacağı öğrenildi. Her ay cezaevine gönderilecek elektrik faturasını da yine ailesi ya da avukatları tarafından ödeneceği, fatura bedelinin cezaevi yönetimi tarafından oran orantı yöntemiyle televizyonun harcayacağı elektrik belirlenerek hesaplanacağı öğrenildi.

Medyadan öğrendi

Avukatları da yaklaşık iki yıldır görüşemedikleri müvekkillerine televizyon verildiği haberlerini basından öğrendiklerini, detaylı bilgilerinin olmadığını söyledi. İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde uzun süre tek başına kalan Abdullah Öcalan'ın yanına, 2009 yılının Kasım ayında gönderilen PKK hükümlüsü Şeyhmuz Poyraz, Bayram Kaymaz, Cumali Karasu ve Hasbi Aydemir ile TİKKO'lu Hakkı Alkan'a, aldıkları cezalarında 'ağırlaştırılmış' hükmü olmadığı için daha önceden televizyon verilmişti.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/artik-lcd-tvsi-var/505857/1/G%C3%BCndem


Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,865 µs